Serviciul de presă - organizare - atribuții

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Relatiile cu mass media

Eficienta

Care este importanta relatiilor cu media si de ce relatiile publice au vreo legatura cu acestea? De ce relatiile publice nu se afla in raport de excludere cu media si care este statutul fiecaruia? Cum ar trebui sa arate un profesionist in PR sau pe scurt este bine ceea ce facem? Aceasta este calea cea buna spre profesionalism? O persoana (un relationist), care isi propune sa inteleaga cum functioneaza mecanismul profesional al relatiilor publice spre a-l folosi ca modalitate de succes a organizatiei in care profeseaza, trebuie sa inteleaga in primul rand societatea in care firma pe care o reprezinta activeaza. O buna cunoastere a societatii in sine inseamna o buna cunoastere a avantajelor de care trebuie sa profite si a riscurilor pe care trebuie sa le prevada si sa le evite. Iar acest lucru nu se poate realiza decat prin raportarea la mass media, deoarece mass media sunt singurele modalitati de reflectare globala a unei societati.

Mass media este cel mai eficient instrument de lucru pentru profesionalistii in PR. Pentru a te putea considera profesionist in domeniul PR trebuie in primul rand sa cunosti si sa folosesti tot ceea ce inseamna aparitie noua la nivel de media. Organizatia pentru care un profesionist in PR lucreaza trebuie sa folosesca, pentru a fi considerata eficienta si de succes, toate formele de media dar nu oricum, ci in cel mai profesionist mod cu putinta.

O colaborare cu mass media este mai mult decat necesara. Esentialitatea ei pentru activitatea de PR decurge din faptul ca mass media se afla din punct de vedere istoric la radacinile profesiei de relatii publice". Sa luam exemplul lui Phineas Taylor Barnum (1810-1891) sau Ivy Le(a)dbetter Lee (1877-1934), cel care difuza pentru prima oara un comunicat de presa, iar, pe de alta parte, mass media a stat la baza aparitiei PR in Marea Britanie, prin implicarea mass media in propaganda din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

O campanie de PR nu este neaparat considerata cea care atrage in spatiul public eticheta conform careia ea este o campanie buna de PR. O campanie buna de PR este cea care stie cum sa fie buna atunci cand nimeni nu o constientizeaza. O campanie de PR nu trebuie sa fie buna o data sau de doua ori ci intotdeauna.

Relatii...

Mass media reprezinta un instrument ideal daca sunt folosite in mod adecvat. Relationistul trebuie sa fie la curent cu tot ce este nou, evenimente ce ar putea schimba atitudinea si deschiderea fata de diversele subiecte. Tehnologia de astazi te obliga sa fii la punct cu orice schimbare de moment" trebuie sa fim mereu la zi cu noile forme de media si sa stim cum sa le folosim. Gradul de eficacitate al aparitiilor televizate va depinde nu de numarul posturilor de televiziune, care deja este foarte mare, ci de modul in care se va face segmentarea publicului - tinta relevant .

Mass media si departamentele de PR nu au in definitiv o alta sansa si trebuie sa colaboreze pentru ca au nevoie unele de altele.

Principii de baza in relatia cu mass media

Regulile specialistului in PR:

*sa fie intotdeauna prietenos si politicos cand presa cere informatii;

*sa furnizeze presei informatiile

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Serviciul de Presa - Organizare - Atributii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 460 cuvinte
Nr caractere:
8 009 caractere
Marime:
14.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mass Media
Tag-uri:
informare, media, presa
Predat:
la master
Materie:
Mass Media
Sus!