Urgent Cargus versus Fan Courier

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Introducere 3
2. Servicii oferite și tarifele acestora 4
3. Modalităţi de promovare utilizate 8
4. Cum este gestionată așteptarea clienților? 9
5. Parerea unui client și al unui angajat. 10
6. Concluzii 12
7. Bibliografie 13

Extras din referat:

Credem că în ultimul timp, comerțul online din România a luat o amploare foarte mare, însă firmele de curierat sunt depășite de livrări.

Din cauza acestui lucru, am decisă să studiem câteva aspecte legate de atuurile sau dezavantajele pe care le au două dintre cele mai mari firme de curierat din România: Urgent Cargus și Fan Courier.

Cargus, în 1991 face primii sai pași pe piață de curierat și devine prima companie de curierat din tara¹, iar în 1993 Cargus acoperea 100% din aria României.

În anul 2014, Cargus și Urgent Curier devin parteneri egali într-un proces de fuziune care creează una dintre cele mai importante companii de pe piață de curierat din România: Urgent Cargus. Nouă companie are peste 2.600 de vehicule și 2.900 de angajați și colaboratori.

“Istoria Fan Courier a început în 1998, când trei antreprenori români, Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai visau să facă din firmă abia înființată cel mai mare furnizor de servicii de curierat din România. Planul a devenit realitate în 2006 și de atunci Fan Courier este “Oriunde, cu placere” de pe locul I.”²

2013: Parcul de mașini are în dotare peste 1,600 de autovehicule și se realizează anual peste 17 milioane de expediții, pe toată suprafața țării. Pentru completarea servicului de curierat rapid, Fan Courier a lansat servicul Print&Go prin care furnizează companiilor din țara servicii de tipărire, envelopare și expediere a corespondenței.

2.Servicii oferite și tarifele acestora

Urgent Cargus și Fan Curier oferă servicii de curierat atât intern cât și extern.

Serviciul standard oferit de cele două companii este serviciul clasic de curierat intern, cu livrare de plicuri și colete a doua zi lucrătoare, până la sfârșitul zilei. Urgent Cargus Fan Courier

Serviciu Matinal ( Urgent Cargus) si Red Code ( Fan Courier) reprezinta un serviciu de curierat intern cu livrare garantată a doua zi lucrătoare până în ora 10:00. Diferențele între cele două companii sunt reprezentate de greutatea maximă a coletului care poate fi livrat; la Urgent Cargus este de 30 kg, pe când la Fan Courier este de 5 kg. Ambele companii returnează banii în cazul în care coletul nu este livrat până la ora 10:00 a doua zi.

Urgent Cargus

Fan Courier

Compania Urgent Cargus dispune de un serviciu în care se pot face livrări a doua zi lucrătoare până în ora 12:00.

Un serviciu de care dispune firma Fan Courier și Urgent Cargus nu, este acela că expedițiile pot fi livrate în aceeași zi.

Serviciul Urgent Cargus Partener este un serviciu oferit de către o companie de curierat intern menit să sprijine parteneriatele de afaceri ale clientilor Urgent Cargus, prin acordarea unor tarife discountate destinatarilor care efectuează plata în numerar la livrarea expedierii.

Tot un serviciu al companiei Urgent Cargus este serviciul de curierat național de plicuri și colete cu preluare de la adresa expeditorului și livrare în sediile partenerului Collect Shop de pe întreg teritoriul României.

Bibliografie:

1.http://www.fancourier.ro/

2.https://www.urgentcargus.ro/

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Urgent Cargus versus Fan Courier.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2017
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 168 cuvinte
Nr caractere:
10 831 caractere
Marime:
1.72MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor , Universitatea Politehnica Bucuresti din Bucuresti
Materie:
Marketing
Profesorului:
Sl. Dr. Ec. Nicoleta Manea
Sus!