Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Înfiinţată în anul 1998, Sortem S.R.L se bazează pe o calitate deosebită a produselor şi serviciilor sale fiind o companie recunoscută atât in Bucuresti cât şi în marile oraşe ale ţării.

Ceea ce îşi propune firma Sortem S.R.L este să ofere produse de calitate ca mobilier de import Polonia ,a marilor firme Black Red White, Okmed, Komplet, Meblotap, şi anume: dormitoare, sufragerii, bucătării, camere de zi, de tineret, canapele, mese, scaune.

Compania are un personal de 100 angajaţi,având sediul principal in Roman, judeţul Neamţ.

Firma are o experienţă indelungată pe piaţa mobilei din România.

Scopul firmei este de a oferi clienţilor săi produse de calitate şi diverse ca stil(modern, clasic, retro).

1. ANALIZA PRELIMINARÃ A PRODUSULUI/SERVICIULUI

1.1. ANALIZA CONJUNCTURII DE MACROMEDIU (PEST)

Macromediul firmei este alcătuit din factorii şi varabilele care constituie şi influenţează climatul de activitate al întreprinderii.

Există patru categorii de astfel de factori care influenţează modul în care firmele îşi abordează activităţile de marketing. În literatură, ei sunt cunoscuţi sub denumirea de factorii PEST:

FACTORII POLITICO-JURIDICI:

În ceea ce priveşte importul de mobilă şi comercializarea ei pe teritoriul României cadrul legal este oportun, iar dreptul de a practica acest tip de afacere este garantat prin legi şi acte normative în vigoare.

Importul mărfurilor se face cu respectarea normelor prevăzute în Codul Vamal al României, precum şi al legii pentru abrobarea tarifului vamal,care se aplică de autoritatea vamală în condiţiile stabilite de lege.

FACTORII ECONOMICI:

Cel mai important factor economic care ar putea influenţa negativ firma este criza economică însă prin calitatea produselor şi a mărcilor pe care le reprezintă în România, SORTEM rezistă pe piaţa mobilei.

În cazul mobilierului pentru hoteluri pe care îl comercializăm,un factor economic care ar influenţa firma noastră,îl reprezintă capacitatea de cazare a acestora,prin prisma volumului de comenzi şi de vânzări care pot influenţa cifra de afaceri a firmei.

FACTORII TEHNOLOGII:

Pentru realizarea activităţii societăţii, firma dispune de cele mai noi tehnologii, în domeniu iar cu ajutorul lor firma are posibilitatea de a lansa pe piaţă noi produse pentru a satisface preferinţele clienţilor mereu în schimbare.

Progresul tehnologic din ultimii ani a amplificat potenţialului economic al societăţii.

FACTORII SOCIO-CULTURALI:

Piaţa mobilei hoteliere este influenţată de tipologia turiştilor cărora li se adresează hotelurile,astfel firma noastră deţine o gamă largă de mobilă potrivit oricărui stil pe care îl adoptă hotelul(modern-pentru hotelurile a căror piaţă ţintă o reprezintă tinerii, clasic sau retro pentru hotelurile a căror ţintă o reprezintă persoanele de vârstă mijlocie).

1.2 ANALIZA CONJUNCTURII DE MICROMEDIU

Micromediul firmei este format din angajaţi, furnizori, clienţi, concurenţi.

Firma Sortem are un număr de 100 de angajaţi. Un rol foarte important în dezvoltarea şi existenţa firmei o au clienţii. Majoritatea clienţilor firmei sunt persoane fizice,dar compania a încheiat contracte şi cu persoane juridice.Pentru a acapara un număr mai mare de clienţi, Sortem a decis şi lansarea sa pe ramura mobilei hoteliere.

Furnizorii: Firma Sortem are încheiate contracte pe termen lung, în vederea procurării mobilierului,cu mari firme renumite din Polonia precum:Black Red White,Okmed, Komplet, Meblotap. Din 2003, firma a obţinut exclusivitatea distribuţiei mobilierului marca Black Red White în România.

Concurenţii: Pe piaţa din România sunt numeroase firme de mobilă,însă firma Sortem se diferenţiază de aceştia prin calitate, design şi noutate.

Principalii concurenţi din industria mobilieră de pe piaţa din România sunt:Mobexpert, Mobdesign, Mobelvira, Casa décor.

Bibliografie:

Suport curs Tehnici Promoţionale

www.romexpo.ro

www.romhotel.ro

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnici Promotionale - Analiza Preliminara a Produsului.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 560 cuvinte
Nr caractere:
14 561 caractere
Marime:
332.29KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!