Strategii de marketing întâlnite pe piața produselor lactate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

Strategia de marketing este o problema de viata si de moarte pentru o firma. Eficienta ei este conditie necesara si suficienta pentru continuarea unei afaceri. Strategiile de marketing sunt mai importante decat produsul in sine si aceasta pentru ca nici un produs nu se vinde singur.

Strategia se bazeaza pe creativitate si da dovada de multa onestitate. Cu greu poti gasi strategii care triseaz. O strategie ori este buna, ori este un esec total. Si daca nu credeti aruncati o privire pe piata. Veti gasi produse bune si produse proaste, si cum totul este o problema de perceptie, cauza o constituie bineinteles eficienta sau ineficienta strategiei din spatele lor. Mai sunt si produse mediocre (neither bad nor good), numai ca in spatele lor nu se ascunde nici o strategie

Deoarece ”planning is everything!”, trebuie sa stim cum sa ne construim o strategie buna.

Piata lactatelor va fierbe la peste un miliard de euro

O piata care ruleaza anual 800 milioane de euro si in care s-au investit peste 300 milioane de euro in vederea cresterii si diversificarii productiei, a luat amploare in ultimii ani. Piata romaneasca a lactatelor este un sector in plina dezvoltare, care va depasi un miliard de euro, in urmatorii trei ani, dupa cum spun specialistii.

Patru mari jucatori isi disputa piata lactatelor din Romania. Si inca mai este loc, pentru ca pe acest segment se inregistreaza o crestere anuala de 7-10%. Desi o impartire a pietei in functie de vanzari este greu de realizat, intrucat fiecare dintre cei patru este lider pe un alt produs, un clasamant in functie de cifra de afaceri arata ca piata este impartita intre Friesland, Danone, La Dorna si Hochland. Cele mai mari investitii realizate pana acum se inregistreaza in zona Transilvaniei.

Asa se explica si faptul ca Friesland inregistraza cea mai mare cifra de afaceri. „Friesland are in Transilvania patru fabrici: fosta Somesana Satu-Mare, cea din Cluj - Napolact, cea din Mures si cea din Timis. Fiecare dintre acestea mai are trei-patru sateliti. Impreuna fac o structura de zece fabrici ale grupului Friesland, ceea ce ii ridica la o cifra de afaceri de peste 70 de milioane de euro pe an. Ca si cota de piata generala, se situeaza undeva la 20-25%. Urmatoarea este Danone, care este si lider pe piata iaurturilor si inregistreaza per total o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro. Tot 40 de milioane de euro este si cifra de afaceri a societatii La Dorna, care detine suprematia la laptele UHT. Hochland realizeaza o cifra de afaceri estimata la 20 de milioane de euro, iar restul pietei este ocupat de societati cu cifra de afaceri intre 10 si 20 de milioane de euro”, apreciaza Valeriu Steriu, presedintele Asociatiei Patronale din Industria Laptelui.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Strategii de Marketing Intalnite pe Piata Produselor Lactate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 840 cuvinte
Nr caractere:
10 209 caractere
Marime:
10.49KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!