Selecția unei Piețe Externe

Previzualizare referat:

Extras din referat:

StarFitness este o firma din Statele Unite, producatoare de echipament pentru exercitii fizice, utilizat atat acasa, cat si in sali de fitness. Produsele sale se caracterizeaza printr-o rezistenta de lunga durata si odata amplasate pot functiona fara service sau reparatii timp de cativa ani de zile. Desi marca nu este bine cunoscuta (inregistreaza un grad scazut de notorietate) ofera avantajul unor preturi relativ reduse.

Firma intentioneaza sa-si extinda activitatea pe una din pietele externe din Europa Centrala si de Est, dorind in acest sens sa realizezeze un proces de selectie pe baza cercetarii potentialului sau pe aceste piete.

Datorita faptului ca StarFitness este o firma mica in comparatie cu concurentii de marca, conducerea departamentului de marketing doreste sa selecteze o piata pe care se poate penetra relativ usor si care sa nu necesite investitii masive in publicitate si promovarea vanzarilor. Se considera ca este mai usor sa patrunda pe o piata in care exista deja o obisnuinta a potentialilor consumatori in utilizarea echipamentului sportiv.

Criteriile de selectie utilizate de firma pentru dezvoltarea activitatii sale pe noi piete au in vedere, in principal:

1. Situatia economica

2. Caracteristicile demografice si socio-culturale

3. Infrastructura si cadrul fizico-geografic

4. Situatia politica

5. Cadrul legislativ

Fiecare din criteriile mentionate contribuie, insa, intr-o masura diferita (specifica) in procesul de evaluare si selectie a pietei oportune, motiv pentru care echipa ce va realiza aceasta cercetare va trebui sa acorde coeficienti de importanta (exemplu de la 1 la 4) si note (pe o scala tip diferentiala semantica cu 5 trepte) care sa reflecte pozitia fiecarei piete analizate cu privire la setul de criterii prezentat.

Totodata, trebuie specificat faptul ca fiecare criteriu este alcatuit dintr-un numar variabil de atribute, care contribuie cu ponderi diferite la definirea globala a acestuia.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Selectia unei Piete Externe.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
709 cuvinte
Nr caractere:
4 935 caractere
Marime:
13.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
criterii, numar de atribute
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!