Relatii Publice Lobby Publicitate Si Reclama Interconlucrare Sau Domenii Separate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Daca ar fi sa definim fiecare termen in parte, relatiile publice sunt activitati dirijate spre castigarea de spatiu sau timp in media electronica pentru a face publicitate organizatiei, serviciului sau unei persoane.

Prin castigarea spatiului sau a timpului relatiile publice dobandesc niste beneficii, cea mai importanta fiind credibilitatea. Relatiile publice nu au controlul total asupra mesajului sau a timing-ului precum il are cel ce face publicitatea. Reclama se poate definii ca achizitionarea de spatiu sau timp in media electronica (radio si televiziune) pentru a face publicitate unei organizatii, serviciu sau produs. Odata cu achizitionarea de spatiu sau timp, cel ce face reclama beneficiaza de controlul asupra timing-ului si continutului mesajului. Publicitatea este, in cel mai larg sens al sau, punerea la dispozitie a informatiilor depsre o persoana, produs, organizatie sau oricare alta entitate. Termenul se refera la o activitate, nu la o metoda. Exista, de fapt, mai multe metode de a castiga publicitate si multe locuri sau oportunitati in care si din care sa faci publicitate.

Este necesar sa intelegem ca aceste doua elemente majore din intreg pachetul publicitar nu sunt competitive ci mai de graba complementare, fiecare aducand ceea ce cealalta nu poate.

Activitatea pe care cuvantul lobby o descrie este fundamentala operatiunilor unei societati pluraliste. Nu este nici mai mult si nici mai putin decat exprimarea libera a unei opinii sau punct de vedere si promovarea publica sau privata a acestei opinii.

Intr-o societate libera, exista puncte de vedere adesea concurente sau chiar conflictuale in orice problema. La toate nivelele intr-o asemenea societate, exista mecanisme care rezolva aceste competitie de idei. In acceptiunea cea mai simpla, orice activitate organizata de lobby are ca obiectiv persuasiunea factorilor de decizie asupra meritelor unui anume punct de vedere. Totodata lobby-ul este o functie a relatiilor publice.

Lobbying-ul trebuie intotdeauna dus la indeplinire intr-o maniera sofisticata si se bazeaza pe elemente esentiale: intelligence sau spionaj, comunicare si presiune.

Intelligence sau spionaj avertizeaza din vreme despre probeleme sau oportunitati. Furnizeaza materialul de baza pe care se pot forma strategii si tactici. Este necesar sa se identifice la fel de mult atat aliatii cat si inamicii iar scalarea timpului actiunii fiind de importanta majora. Comunicarea implica oportunitatea de a transmite mesajul in cea mai buna forma a sa, catre un public ideal exact la timpul potrivit Presiunea asigura ca actiunile necesare vor fi luate de catre oamenii adecvati in cea mai buna perioada de timp si cu consistenta Pentru a avea succes in lobby, este necesar de avea rabdarea sa asculti, abilitatea sa comunici mesaje complexe coroborate cu determinare si consistenta. Schematic relatia dintre relatii publice, lobby, reclama si publicitate se poate transpune astfel: In ansamblu aceasta ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
695 cuvinte
Nr caractere:
3 949 caractere
Marime:
9.98 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Relatii Publice Lobby Publicitate Si Reclama Interconlucrare Sau Domenii Separate
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Daca ar fi sa definim fiecare termen in parte, relatiile publice sunt activitati dirijate spre...
Sus!