Promovarea unui scaun auto pentru bebeluși

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Cap. 1 Analiza pietei
1.1 Identificarea pietii (descriere, evolutie, perspective de dezvoltare, structura) 4
1.2 Caracterizare (profil consumatori) 4
1.3 Segmentare (criterii modalitati) 5
1.4 Piata tinta 7
Cap. 2 Configurarea produsului
2.1 Atribute (fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principala, secundara, etc.) 8
2.2 Linia de produse 10
2.2 Sistem de sustinere (marca, ambalaj, service, garantie,etc.) 12
2.4 Diferentierea si pozitionarea marcii 13
Cap.3 Configurarea pretului
3.1 Factori care influenteaza pretul 16
3.2 Strategia de pret 18
3.3 Nivelul pretului 19
Cap. 4 Configurarea promovarii
4.1 Reclama 21
4.2 Promovarea vanzarilor 23
4.3 Relatii publice 24
4.4 Internet 26
4.5 Direct mail 27
Cap. 5 Configurarea distributiei
5.1Extinderea teritoriala a distributiei 28
5.1 Intensitatea retelei de distributie si structura canalelor 28
Bibliografie

Extras din referat:

Rezumat introductiv

Proiectul are ca obiectiv prezentarea activitatii unui departament de marketing, particularizat pe exemplul unei societati producatoare de scaune auto pentru bebelusi de o calitate superioara si cu proprietati deosebite.

Strategia de marketing are în vedere cele patru componente esentiale ale mixului de marketing: poltica de produs, politica de pret, politica de promovare si politca de distributie.

Primul capitol cuprinde o analiza a pietei pe care firma isi va desfasura activitatea. În conditiile unei concurente ridicate firma Notre Bebe îsi propune sa lanseze o noua linie de produse care sa îi asigure patrunderea rapida pe piata si câstigarea încrederii consumatorilor într-un timp cât mai scurt.

Capitolul doi realizeaza o prezentare a produselor care vor fi lansate pe piata. Un alt element important il constituie prezentarea sistemului de sustinere. De asemenea vom evidentia calitatile mai deosebite ale gamei noastre de produse care ne permit sa ne diferentiem de concurenta.

Strategiile de pret vor avea drept scop consolidarea unei imagini de prestigiu. Urmatoarele capitole vor descrie modul de promovare si distributie a produselor noastre. Vom evidentia rolul reclamei, al PR si al internetului in comunicarea si loializarea clientilor. In campania noastra de promovare locul central l-au avut relatiile pubilce deoarece in faza de lansare a unui produs sunt mai eficiente pentru a creea brandul. De asemenea ne-am propus sa fim o companie care lupta pentru o cauza nobila si nu doar una care doreste obtinerea profitului cu orice pret.

In relizarea paginii web am optat pentru un format distractiv. Conceptul de fun este cel care guverneaza de asemenea si relatiile pubice prin concursuri adresate copiilor.

Speram ca am realizat un mix de marketing de succes ce se va reflecta in prestigiul produselor noastre, intr-o cota de piata ridicata si intr-un profit care sa ne multumeasca

ANALIZA PIETEI

1.1 Identificarea pietei (descriere,evolutie,perspective de dezvoltare,structura)

Piata acestui produs este in dezvoltare la momentul actual. Concurenta in domeniul scaunelor auto pentru bebelusi este in crestere deoarece tot mai multe companii din strainatate sunt interesate sa-si distribuie produsele in Romania. O influienta puternica asupra acestei piete o realizeaza si companiile producatoare de autoturisme care incorporeza sisteme de siguranta pentru bebelusi. Tot mai multe firme producatoare tind sa-si dezvolte si sa-si perfectioneze produsele pentru a oferi cat mai multe avantaje competitive in vederea atingerii unei cote de piata mai mari si pentru a multumi clientii.

Motivatia principala in achizitionarea produsului o constituie siguranta. De asemenea multi parinti au in vedere si asigurarea unei pozitii cat mai sanatoase bebelusului.Achizitia acestui produs nu se bazeaza pe spontaneietate ci presupune un proces de cautare a informatiilor.

Produsul nu este unul de sine statator achizitionandu-se doar in cazul in care clientul detine un autoturism.Poate fi procurat din farmacii,magazine ce ofera produse pentru bebelusi, magazinele care vand articole pentru autoturisme sau mall-uri. Frecventa de achizitie a unui scaun auto este de unul sau doua produse in decursul a 4 ani in functie de modul in care se dezvolta copilului(greutate si inaltime).

Dezvoltarea pietei produsului se poate realiza doar pe cale extensiva ca urmare a informarii cumparatotilor in legatura cu produsul, crearea convingerilor si a dorintelor de achizitie.

Piata scaunelor auto pentru bebelusi are perspective de dezvoltare deoarece anual sunt achzitionate 118,7 noi autoturisme la 1000 de locuitori(2650568 autoturisme la nivelul populatiei totale).De asemenea rata anuala a nasterilor este de 11‰(245630 de nou nascuti la nivelul populatiei totale).

1.2 Caracterizare(profil,consumatori)

Persoanele care achizitionaza produsul nostru constientizeaza importanta acestor dispozitive in asigurarea protectiei bebelusului.De asemenea aceste persoane detin un autoturism care nu are incorporat un scaun pentru bebelusi. Clienii nostri sunt persoane dinamice care calatoresc mult si doresc sa fie insotiti de copii.Un alt motiv pentru care produsele noastre ar fi achizitionate ar fi si lipsa unei babysitter.

Observații:

Proiectul vizeaza promovarea unui scaun auto pentru bebelusi. A fost prezentat la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor si a fost notat cu 10.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Promovarea unui Scaun Auto pentru Bebelusi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
7 746 cuvinte
Nr caractere:
45 891 caractere
Marime:
987.52KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Oana Olaru
Sus!