Proiect Marketing

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Acest proiect evidentiaza perspectivele de dezvoltare ale firmei SC Kapo SRL si activitatea departamentului management-marketing din cadrul acesteia. SC Kapo SRL este o firma cunoscuta consumatorilor din Piatra Neamt prin activitatea sa in distributia si producerea de articole sportive. De curand, firma Kapo si-a extins activitatea si asupra producerii meselor de tenis, activitate care ocupa acum mai mult de 80% in profilul firmei.

Vom analiza mixul de marketing pe care il stabileste firma si directia de urmat pentru cucerirea unei cote de piata cat mai mari pe piata meselor de tenis, atat in judetul Neamt, cat si in intreaga tara.

Lansarea pe piata a unui produs care sa castige admiratia consumatorilor prin calitatea sa, dar si printr-un pret mai mic decat cel al concurentei, reflecta ideea fundamentala a politicii firmei noastre.

SC Kapo SRL s-a infiintat la sfarsitul anului 2000, avand ca obiect de activitate distributia de articole sportive prin vanzare en-detail in magazinul propriu din Piatra Neamt.

Firma a inceput cu un capital social de 60 milioane lei, dar la sfarsitul anului 2002 s-a luat decizia extinderii obiectului de activitate si in domeniul productiei de articole sportive, si anume mese de tenis, activitate care a devenit principala pentru firma. Astfel, s-a facut o majorare a capitalului social cu 180 milioane lei (~ 5000 USD) dintre care 100 milioane lei (~ 3000 USD) aport de mijloace fixe, sume investite in productia si distributia meselor de tenis Kapo.

Fabrica, unde are loc productia propriu-zisa, este amplasata la marginea orasului, pe Calea Romanului, insa firma are birourile in centrul orasului, iar pe plan local centrele de distributie sunt magazinele proprii si alte magazine cunoscute si vizitate de cumparatori. Amplasarea unitatii de productie a fost hotarata tinand cont de furnizorii de materii prime (lemn, lemn stratificat, aluminiu) si de modul de distributie al produselor.

Dupa cum am precizat, cea mai importanta parte a activitatii firmei noastre este producerea si comercializarea meselor de tenis, firma sperand ca in scurt timp sa devina lider pe piata nemteana a acestor articole sportive, si de ce nu, pe piata nationala.

Concurenta este acerba, iar marca si renumele joaca un rol important, de aceea obiectivul firmei este lansarea unui produs competitiv prin calitate si pret, care poate concura cu mesele de tenis din import, care predomina piata romaneasca (in Romania exista un singur producator la Reghin). Capitolul 2: Piata structura pietei si estimarea dimensiunilor pietei Piata reprezinta orice plasament in spatiu si orice fragment de timp in care pot fi intalniti potentialii parteneri de afaceri, vanzatori sau cumparatori ai unor produse sau servicii de orice natura. Ea apare ca o retea de relatii interumane si relatii de afaceri care iau nastere, inevitabil intre aproape toate categoriile de agenti din societate. Marketingul nu se preocupa insa de definirea acestui concept ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
5 952 cuvinte
Nr caractere:
31 721 caractere
Marime:
213.05 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Proiect Marketing - Varianta 3
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
I Definirea problemei decizionale: In Iunie 2007, Kandia-Excelent S.A., una dintre cele mai...
1.1 Identificarea pietei Descriere Piata ochelarilor de vedere face parte din piata produselor...
PIATA De-a lungul timpului, multe instrumente sofisticate au fost inventate pentru a ne ajuta in...
Coordonator: Claudia Bobalca Iasi 2013 proiect 1. Piata. Odorizante de camera Odorizante de...
Rezumat introductiv Acest proiect evidentiaza perspectivele de dezvoltare ale firmei Fashion si...
Sus!