Programul De Marketing Procesul Decizional De Marketing

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Programul devine necesar in toate punctele nodale ale activitatii de marketing.

Programul de marketing este justificat de necesitatea sporirii eficientei economice a activitatii de piata, fundamentarea corecta a deciziilor, executarea si controlul fiecarei actiuni de marketing.

El devine tot mai important pentru atenuarea si eliminarea dificultatilor de orientare si integrare a mijloacelor de marketing in efortul economic general.

Programul de marketing este un plan desfasurat al unei activitati complexe de marketing, alcatuit dintr-un ansamblu de actiuni practice, conducand la atingerea unui obiectiv ori a unui set de obiective, cu indicarea responsabilitatilor, a resurselor umane, materiale si financiare implicate in desfasurarea fiecareia in parte si a activitatii de ansamblu.

(permite alocarea eficienta a resurselor de care va fi nevoie in realizarea diferitelor actiuni si procurarea lor din timp; (ofera avantajul intercorelarii deciziilor; (programarea deciziilor ofera conducerii intreprinderii posibilitatea sa pregateasca toate conditiile necesare executarii lor; Programele de marketing se pot clasifica dupa diferite criterii: (delimiteaza programele de marketing organizationale de cele operationale; (totalitatea variabilelor de marketing, globale sau integrate, dar si partiale; Programele de marketing au 3 categorii: (pe termen scurt; (pe termen mediu; (pe termen lung.

2. Etapele elaborarii programelor de marketing Avand drept punct de plecare si element de referinta planul de afaceri al firmei, procesul de elaborare al programului de marketing presupune parcurgerea mai multor etape: 1. Cercetarea complexa a conditiilor care determina adoptarea programului.

Prin cercetare se urmareste culegerea, prelucrarea si analiza tuturor informatiilor, socotite revelatoare pentru obiectul programului si apreciarea sub forma unor previziuni, a modului cum vor evolua resursele intreprinderii si mediul ambiant.

2. Alegerea obiectivelor programului, identificarea, evaluarea si selectionarea obiectivelor asigura adecvarea intreprinderii la mediul economico-social in care actioneaza, constituie esenta insasi a programului de marketing.

Alegerea obiectivelor trebuie sa porneasca de la o evaluare realista a necesitatilor ca si a posibilitatilor de a fi indeplinite, sa fie rezultatul unui consens al tuturor celor care vor participa la indeplinirea lor, sa fie judicios ierarhizate, sa fie prezentate intr-o forma concreta. 3. Stabilirea planului de actiuni reprezinta, din punct de vedere al mijloacelor pe care le mobilizeaza si al duratei pe care le ocupa, una din cele mai ample si mai importante etape; 4. Intocmirea bugetului incheie operatiunea de elaborare a programului de marketing; 5. Adoptarea programului de marketing constituie decizia care declanseaza punerea lui in aplicare.

Realizarea programului de marketing Realizarea intocmai aobiectivelor pe care le contine depinde de ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 454 cuvinte
Nr caractere:
9 451 caractere
Marime:
8.48 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Programul De Marketing Procesul Decizional De Marketing
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
22.1.Continutul si tipologia deciziilor de marketing. Sistemul complex de conducere a...
Capitolul I 1.Aparitia nevoii nesatisfacute Oamenii se confrunta mereu cu dorinta acerba de...
Proces decizional I.Aparitia nevoii nesatisfacute Nevoia cu care m-am confruntat a constat in...
Procesul decizional de cumparare a unei masini de spalat Pentru unii indivizi este dominant...
1. Aparitia nevoii nesatisfacute Aparitia nevoii nesatisfacute reprezinta prima faza a...
Sus!