Program marketing - Pensiunea Dana Horezu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Industria turismului şi călătoriilor a cunoscut în ultimul deceniu o evoluţie spectaculoasa şi o diversificare continuă în concordanţă cu cererea tot mai variată de produse şi servicii turistice. Profilul turistului de azi este mai complicat, mai greu de cuprins într-un şablon, fiind în principiu mult mai experimentat, mai informat şi nu în ultimul rând mai sofisticat, dornic să îşi extindă pretenţiile de la produsele standard (soare, mare, plajă) la produse de nişa, produse atipice, în destinaţii mai puţin tradiţionale (safari, explorare, yachting etc.). Dezvoltarea turismului ca fenomen de masă a contribuit la apariţia turismului organizat, care se desfăşoară doar pe bază de contracte între prestatorii de servicii turistice şi agenţiile de turism Creşterea circulaţiei turistice, participarea la mişcarea turistică a unor mase tot mai largi, diversificarea motivaţiilor care generează cererea au condus la multiplicarea formelor de turism. Delimitarea formelor de turism, importantă din punct de vedere teoretic şi practic, oferă elemente de fundamentare ştiinţifică a deciziilor privind dezvoltarea şi diversificarea ofertei turistice, alinierea ei la modificările intervenite în structura cererii.

Turismul rular , agroturismul , este unul din segmentele in dezvoltate in ultimii 10 ani in Romani Initial o noutate , acum este organizat in asociatii - Antrec , oferind locuitorului rular cu initiativa posibilitatea desfasurarii unei activitati pentru o suplimentare a venitului, iar turistului posibilitatea de a descoperi viata rulara a zonei Acest tip de turism indeamna la o intoarcere la traditii si pastrarea acestora Un segment de piata important atras de aceasta categorie de turist este turistul strain , midleage , doritor sa descopere un spatiu total nou

Pensiunea Dana Horezu

Pensiunea Dana este situata in Horezu, si va ofera conditii excelente pentru a petrece vacanta, sau weekend-ul intr-un cadru pitoresc, departe de agitatia oraselor, de stres si poluare. Pensiunea este membra Antrec si este clasificata de Ministerul Turismului la 3 stele. Amplasarea Pensiunii Dana in orasul Horezu chiar pe renumita strada Olari, o strada a traditiilor, singura strada tematica cu 70 de mesteri ceramisti populari, faciliteaza accesul la cele mai importante obiective turistice din zona.Va sunt oferite pentru cazare 8 camere duble si 1 camera tripla dotate cu grup sanitar propriu, incalzire centrala, apa calda si rece permanenta. Pensiunea Dana dispune de un living cu capacitate de 20 de persoane, ideal pentru a lua masa intr-un cadru intim si agreabil, viziona emisiuni TV sau pentru a va relaxa (sah, table, rummy).Terasa ofera un cadru intim inconjurat de verdeata iar in cele 3 pavilioane de gradina special amenajate in stil rustic se poate servi masa, si se pot organiza petreceri cu gratar in aer liber.Pensiunea ofera servicii de cazare si masa si alte sevicii complementare:

-bar de zi;-o curte interioara; - un balansoar;

- un grill; - un parc de distractii pentru copii;

Notorietatea si imaginea

Zona are o notorietate ridicata ea aflandu-se in apropierea unor obiective turistice cum ar fi: Manastirea Hurezi , mestesugarii Olari , Culele Boieresti Pensiunea este foarte cunoscuta atat in randul localnicilor dar si in randul persoanelor din afara localitatii.

1.Misiunea

Misiunea pensiunii nu se limitează doar la vânzarea unor excelente conditii de cazare turistice! Pensiunea îşi propune să ofere tot confortul şi liniştea visate, să rezolve toate problemele clienţilor. Zilnic personalul pensiunii stă la dispoziţia clienţilor pentru a oferi orice informaţii legate de zona lor, pentru a veni în ajutor în situaţia întâmpinării oricăror dificultăţi

Pensiunea isi propune cu ajutorul agentiilor de turism sa atraga turisti francezi , observand ca acestia reprezinta procentual numarul mai mare de turisti straini

2.Obiective generale de marketing :

- dezvoltarea turistica a zonei ,

- cresterea numarului de turisti straini ,

- cresterea notorietatii pensiunii Dana ,

- realizare profit

3.Piata

Piaţa este formată dintr-o diversitate de tipuri si segmente de consumatori, aflate într-o continuă modificare si transformare. Un segment tip de piaţă cuprinde un grup de consumatori cu caracteristici si nevoi comune sau cât mai apropiate. Identificarea acestora are loc prin investigarea structurii pieţei. Identificarea pieţei ţintă este importantă pentru că schimbarea acesteia creşte eficienţa financiara a strategiilor de proiectare a produsului, de stabilire a preţului, distribuţie si promovare.

Este foarte important pentru o pensiune sa desemneze segmentul de clienţi căruia i se adresează , pentru că este practic imposibil să stisfaci toţi clienţii cu acelaşi produs. Nici în turism nu se face excepţie în ceea ce priveşte segmentarea pieţei, aceasta fiind la fel de necesară în turism ca în orice alt domeniu.

Clientela căreia i se adresează pensiune cu serviciile sale este formată în primul rând din turiştii de weekend Este vorba de persoanele care vor sa-şi petreacă sfârşitul de săptămână într-un loc liniştit de munte departe de agitaţia oraşului şi de stresul cotidian. În acesaşi categorie includem şi turiştii care vor sa-şi petreacă concediul într-o astfel de zonă.

O a doua categorie de turişti căreia i se adresează pensiunea sunt tinerii care sunt dornici sa practice sporturi precum fotbalul (pensiunea va dispune de un muniteren de fotbal),tenisul sau baschetul ,plimbări cu ATV-uri ,relaxare la piscina atat in sezonul cald cat si in sezonul rece (piscina fiind acoperita), atragerea clientilor la restaurantul pensiunii prin asigurarea unui loc de joaca pentru copii clientilor cat si personal calificat care sa ii supervizeze.

Pe lângă persoanele fizice mai sus menţionate trebuie avute în vedere şi persoanele juridice. În ultima perioadă a avuta loc o creştere accentuată a serviciilor de turism pentru firme. Acestea organizează pentru angajaţi training în astfel de locaţii, iar mai nou chiar şi şedinţele mai importante au loc tot în medii diferite faţă de locul de muncă, mai informale. Persoanele juridice sunt clienţi mai bine informaţi şi mai pretenţioşi. În acest sens pensiunea dispune de săli cu dotările necesare desfăsurării unor astfel de activităţi dar poate organiza si excursii organizate cum ar fi campinguri out - door pentru grupuri de pana in 15 persoane sau organizarea unor competitii de paintball la terenurile aflate in vecinatatea pensiunii.

Obiectivul prioritar al pensiunii este acela de a gasi un echilibru intre oferta si ceea ce asteapta si cauta consumatorii. Pentru aceasta este nevoie de o cercetare riguroasa a pietii. Segmentarea pietii se face in functie de criteriile: socio-demografice, geografice, economice si comportamentale.

Persoanele fizice carora li se adreseaza pensiunea se impart in mai multe categorii :

- Tinerii necasatoriti si cuplurile tinere - acestea pot opta pentru aceasta pensiune din dorinta de relaxare si recreere , pensiunea acordand si o atentie deosebita pentru persoanele proaspat casatorite aflate in luna de miere Acesti clienti au varsta cuprinsa in general intre 18 si 35 de ani

- Studentii si elevii - se pot organiza tabere pentru elevi proveniti din alte zone ale tarii , acestia beneficiind si de posibilitatiile de agrement sportiv pe care le ofera pensiunea Se pot organiza si zile onomastice cu petrecerile avand loc in sala restaurantului pensiunii Se spera la o crestere a renumelui pensiunii prin transmiterea prin discutii intre studenti pentru a atrage si mai multi clienti

- Turistii propriu- zisi - persoane in general cu varsta intre 25 - 55 ani casatoriti si avand copii

- Persoanele in varsta (peste 55 ani) - Persoanele mai în vârsta aleg un sejur de durată medie, dar sunt mai pretenţioşi deoarece preferă petrecerea unui timp mai scurt într-un concediu, dar doresc să beneficieze de cele mai bune condiţii.

- Turisti straini ,40-60 ani , atrasi de potentialul cultural al zonei

În ceea ce priveşte aspectul material, publicul ţintă îl constituie persoanele cu venituri medii. Ca şi arie geografică, se regăsesc persoane care provin din toate oraşele României, dar şi din alte ţări ale Europei sau ale altor continente.

4. Concurenta

Domeniul „Hoteluri & restaurante” oferă în prezent 118 locuri, dar din datele preluate din baza de date a AutorităȚii Naționale pentru Turism se poate aprecia că evoluția activității turistice în microregiune este semnificativă, deşi investițiile din fonduri publice în turism sunt minore, iar administraȚiile publice centrale s-au implicat foarte puțin, prin facilități sau cadrul legislativ, în susȚinerea acestei activităȚi. Astfel, dacă ținem cont de faptul că la nivelul anului 2005, pe teritoriul Microregiunii Horezu existau doar 5 unitățȚi de cazare (4 în Horezu şi 1 în Vaideeni), în prezent, în localităȚile componente sunt clasificate şi funcȚionează 32 unități de Această situație evidențiază în mod clar încrederea localnicilor şi a investitorilor privați în domeniu turistic şi faptul că turismul tinde să devină o activitate din ce în ce mai importantă, cu pondere în economia locală, ca răspuns la restructurarea şi închiderea celor mai mari unităȚi industriale existente în regiune, unde lucra cea mai parte din forȚa de muncă activă a microregiunii. Turismul este aşadar un domeniu cu mari şanse de reuşită şi de dezvoltare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Program marketing - Pensiunea Dana Horezu.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2017
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 849 cuvinte
Nr caractere:
27 563 caractere
Marime:
64.28KB (arhivat)
Publicat de:
Iacob Alexandru
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la master
Materie:
Marketing
An de studiu:
II
Sus!