Program marketing - Pensiunea Dana Horezu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Industria turismului si calatoriilor a cunoscut in ultimul deceniu o evolutie spectaculoasa si o diversificare continua in concordanta cu cererea tot mai variata de produse si servicii turistice. Profilul turistului de azi este mai complicat, mai greu de cuprins intr-un sablon, fiind in principiu mult mai experimentat, mai informat si nu in ultimul rand mai sofisticat, dornic sa isi extinda pretentiile de la produsele standard (soare, mare, plaja) la produse de nisa, produse atipice, in destinatii mai putin traditionale (safari, explorare, yachting etc.). Dezvoltarea turismului ca fenomen de masa a contribuit la aparitia turismului organizat, care se desfasoara doar pe baza de contracte intre prestatorii de servicii turistice si agentiile de turism Cresterea circulatiei turistice, participarea la miscarea turistica a unor mase tot mai largi, diversificarea motivatiilor care genereaza cererea au condus la multiplicarea formelor de turism. Delimitarea formelor de turism, importanta din punct de vedere teoretic si practic, ofera elemente de fundamentare stiintifica a deciziilor privind dezvoltarea si diversificarea ofertei turistice, alinierea ei la modificarile intervenite in structura cererii.

Turismul rular , agroturismul , este unul din segmentele in dezvoltate in ultimii 10 ani in Romani Initial o noutate , acum este organizat in asociatii - Antrec , oferind locuitorului rular cu initiativa posibilitatea desfasurarii unei activitati pentru o suplimentare a venitului, iar turistului posibilitatea de a descoperi viata rulara a zonei Acest tip de turism indeamna la o intoarcere la traditii si pastrarea acestora Un segment de piata important atras de aceasta categorie de turist este turistul strain , midleage , doritor sa descopere un spatiu total nou

Pensiunea Dana Horezu

Pensiunea Dana este situata in Horezu, si va ofera conditii excelente pentru a petrece vacanta, sau weekend-ul intr-un cadru pitoresc, departe de agitatia oraselor, de stres si poluare. Pensiunea este membra Antrec si este clasificata de Ministerul Turismului la 3 stele. Amplasarea Pensiunii Dana in orasul Horezu chiar pe renumita strada Olari, o strada a traditiilor, singura strada tematica cu 70 de mesteri ceramisti populari, faciliteaza accesul la cele mai importante obiective turistice din zona.Va sunt oferite pentru cazare 8 camere duble si 1 camera tripla dotate cu grup sanitar propriu, incalzire centrala, apa calda si rece permanenta. Pensiunea Dana dispune de un living cu capacitate de 20 de persoane, ideal pentru a lua masa intr-un cadru intim si agreabil, viziona emisiuni TV sau pentru a va relaxa (sah, table, rummy).Terasa ofera un cadru intim inconjurat de verdeata iar in cele 3 pavilioane de gradina special amenajate in stil rustic se poate servi masa, si se pot organiza petreceri cu gratar in aer liber.Pensiunea ofera servicii de cazare si masa si alte sevicii complementare:

-bar de zi;-o curte interioara; - un balansoar;

- un grill; - un parc de distractii pentru copii;

Notorietatea si imaginea

Zona are o notorietate ridicata ea aflandu-se in apropierea unor obiective turistice cum ar fi: Manastirea Hurezi , mestesugarii Olari , Culele Boieresti Pensiunea este foarte cunoscuta atat in randul localnicilor dar si in randul persoanelor din afara localitatii.

1.Misiunea

Misiunea pensiunii nu se limiteaza doar la vanzarea unor excelente conditii de cazare turistice! Pensiunea isi propune sa ofere tot confortul si linistea visate, sa rezolve toate problemele clientilor. Zilnic personalul pensiunii sta la dispozitia clientilor pentru a oferi orice informatii legate de zona lor, pentru a veni in ajutor in situatia intampinarii oricaror dificultati

Pensiunea isi propune cu ajutorul agentiilor de turism sa atraga turisti francezi , observand ca acestia reprezinta procentual numarul mai mare de turisti straini

2.Obiective generale de marketing :

- dezvoltarea turistica a zonei ,

- cresterea numarului de turisti straini ,

- cresterea notorietatii pensiunii Dana ,

- realizare profit

3.Piata

Piata este formata dintr-o diversitate de tipuri si segmente de consumatori, aflate intr-o continua modificare si transformare. Un segment tip de piata cuprinde un grup de consumatori cu caracteristici si nevoi comune sau cat mai apropiate. Identificarea acestora are loc prin investigarea structurii pietei. Identificarea pietei tinta este importanta pentru ca schimbarea acesteia creste eficienta financiara a strategiilor de proiectare a produsului, de stabilire a pretului, distributie si promovare.

Este foarte important pentru o pensiune sa desemneze segmentul de clienti caruia i se adreseaza , pentru ca este practic imposibil sa stisfaci toti clientii cu acelasi produs. Nici in turism nu se face exceptie in ceea ce priveste segmentarea pietei, aceasta fiind la fel de necesara in turism ca in orice alt domeniu.

Clientela careia i se adreseaza pensiune cu serviciile sale este formata in primul rand din turistii de weekend Este vorba de persoanele care vor sa-si petreaca sfarsitul de saptamana intr-un loc linistit de munte departe de agitatia orasului si de stresul cotidian. In acesasi categorie includem si turistii care vor sa-si petreaca concediul intr-o astfel de zona.

O a doua categorie de turisti careia i se adreseaza pensiunea sunt tinerii care sunt dornici sa practice sporturi precum fotbalul (pensiunea va dispune de un muniteren de fotbal),tenisul sau baschetul ,plimbari cu ATV-uri ,relaxare la piscina atat in sezonul cald cat si in sezonul rece (piscina fiind acoperita), atragerea clientilor la restaurantul pensiunii prin asigurarea unui loc de joaca pentru copii clientilor cat si personal calificat care sa ii supervizeze.

Pe langa persoanele fizice mai sus mentionate trebuie avute in vedere si persoanele juridice. In ultima perioada a avuta loc o crestere accentuata a serviciilor de turism pentru firme. Acestea organizeaza pentru angajati training in astfel de locatii, iar mai nou chiar si sedintele mai importante au loc tot in medii diferite fata de locul de munca, mai informale. Persoanele juridice sunt clienti mai bine informati si mai pretentiosi. In acest sens pensiunea dispune de sali cu dotarile necesare desfasurarii unor astfel de activitati dar poate organiza si excursii organizate cum ar fi campinguri out - door pentru grupuri de pana in 15 persoane sau organizarea unor competitii de paintball la terenurile aflate in vecinatatea pensiunii.

Obiectivul prioritar al pensiunii este acela de a gasi un echilibru intre oferta si ceea ce asteapta si cauta consumatorii. Pentru aceasta este nevoie de o cercetare riguroasa a pietii. Segmentarea pietii se face in functie de criteriile: socio-demografice, geografice, economice si comportamentale.

Persoanele fizice carora li se adreseaza pensiunea se impart in mai multe categorii :

- Tinerii necasatoriti si cuplurile tinere - acestea pot opta pentru aceasta pensiune din dorinta de relaxare si recreere , pensiunea acordand si o atentie deosebita pentru persoanele proaspat casatorite aflate in luna de miere Acesti clienti au varsta cuprinsa in general intre 18 si 35 de ani

- Studentii si elevii - se pot organiza tabere pentru elevi proveniti din alte zone ale tarii , acestia beneficiind si de posibilitatiile de agrement sportiv pe care le ofera pensiunea Se pot organiza si zile onomastice cu petrecerile avand loc in sala restaurantului pensiunii Se spera la o crestere a renumelui pensiunii prin transmiterea prin discutii intre studenti pentru a atrage si mai multi clienti

- Turistii propriu- zisi - persoane in general cu varsta intre 25 - 55 ani casatoriti si avand copii

- Persoanele in varsta (peste 55 ani) - Persoanele mai in varsta aleg un sejur de durata medie, dar sunt mai pretentiosi deoarece prefera petrecerea unui timp mai scurt intr-un concediu, dar doresc sa beneficieze de cele mai bune conditii.

- Turisti straini ,40-60 ani , atrasi de potentialul cultural al zonei

In ceea ce priveste aspectul material, publicul tinta il constituie persoanele cu venituri medii. Ca si arie geografica, se regasesc persoane care provin din toate orasele Romaniei, dar si din alte tari ale Europei sau ale altor continente.

4. Concurenta

Domeniul ,,Hoteluri & restaurante" ofera in prezent 118 locuri, dar din datele preluate din baza de date a AutoritaTii Nationale pentru Turism se poate aprecia ca evolutia activitatii turistice in microregiune este semnificativa, desi investitiile din fonduri publice in turism sunt minore, iar administraTiile publice centrale s-au implicat foarte putin, prin facilitati sau cadrul legislativ, in susTinerea acestei activitaTi. Astfel, daca tinem cont de faptul ca la nivelul anului 2005, pe teritoriul Microregiunii Horezu existau doar 5 unitatTi de cazare (4 in Horezu si 1 in Vaideeni), in prezent, in localitaTile componente sunt clasificate si funcTioneaza 32 unitati de Aceasta situatie evidentiaza in mod clar increderea localnicilor si a investitorilor privati in domeniu turistic si faptul ca turismul tinde sa devina o activitate din ce in ce mai importanta, cu pondere in economia locala, ca raspuns la restructurarea si inchiderea celor mai mari unitaTi industriale existente in regiune, unde lucra cea mai parte din forTa de munca activa a microregiunii. Turismul este asadar un domeniu cu mari sanse de reusita si de dezvoltare.

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2017
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 849 cuvinte
Nr caractere:
27 563 caractere
Marime:
64.28 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Data publicare:
03.02.2018
Structură de fișiere:
  • Program marketing - Pensiunea Dana Horezu.docx
Predat:
la master
An de studiu:
II

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Economia serviciilor, in care se incadreaza si activitatile de turism, constituie un sector...
Traiul nemijlocit in natura, chiar si pentru cateva zile, te ajuta sa vezi viata in culori mai...
Tara noastra este detinatoare a unui tezaur imens de vestigii arheologice, monumente istorice, de...
Integrarea turismului romanesc in cadrul fluxurilor turismului international reprezinta un proces...
CRESTEREA CONTRIBUTIEI SECTORULUI TURISM IN PIB REGIONAL PANA LA 10% IN 2008 Cu toate ca...
Sus!