Procesul decizional de cumpărare a unei mașini de spălat

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Procesul decizional de cumparare a unei

masini de spalat

Pentru unii indivizi este dominant comportamentul de cumparare,desi el provoaca adesea conflicte emotionale. Constatam, ca adesea cumpararea unui produs nu determina acelasi tip de comportament în adoptarea deciziei. În unele cazuri,indivizii sunt angajati în luarea unei decizii extensive prima data când cumpara un anumit tip de produs,dar o decizie la limita este suficienta când cumpara produsul a doua oara. Daca, într-o cumparare de rutina, marca, pâna atunci preferata nu-l mai satisface, va lua o decizie la limita sau una extensiva, pentru a trece la o noua marca. Maniera în care consumatorii abordeaza deciziile de cumparare cunoaste o mare diversitate, întrucât reactiile acestora sunt determinate în foarte mare masura de problemele mediului ambiant în care îsi traiesc viata. Complexitatea deosebita a comportamentului consumatorului se explica si prin multitudinea factorilor care influenteaza direct sau indirect în ultima instanta procesul decizional de cumparare.

Zilnic suntem pusi, in calitatea noastra de cumparatori, în situatia de a lua decizii în ceea ce priveste bunurile necesare satisfacerii trebuintelor. Procesul decizional de cumparare are o durata diferita de la un consumator la altul în functie de urgenta cu care trebuie luata decizia, experienta consumatorului, fidelitatea acestuia pentru un anumit produs In cazul in care stii de la inceput ce marca si ce model vrei sa-ti cumperi, se anuleaza multe din etapele procesului decizional.

1. Aparitia unei nevoi nesatisfacute

Consumatorul observa (sau este deranjat de) o diferenta destul de mare intre modul in care ii este satisfacuta o nevoie in acel moment si modul in care i-ar placea sa fie satisfacuta.

Motivul care m-a determinat sa cumpar o masina de spalat automata, a reprezentat-o uzura celei pe care o detineam acasa, dar mai ales faptul ca doream o masina care sa aiba si program de uscare. Piata romaneasca a masinilor de spalat este foarte diversificata si se afla intr o continua dezvoltare, datorita cereri din ce in ce mai diversificate si mai numeroase a populatiei Progresele tehnologice foarte importante din domeniu au facut posibila aparitia unei game variate de masini de spalat (de ultima generatie), apte sa satisfaca chiar si cerintele celor mai exigenti consumatori (cumparatori). Stim foarte bine ca foarte multe firme produc masini de spalat, iar costurile de productie si preturile promovate difera de la o marca la alta.

2. Cautarea de informatii si identificarea alternativelor

Masina de spalat INDESIT este fabricata in Italiasi trebuie amintit faptul ca este singura firma care produce si modele cu cuva din inox; aceasta, spre deosebire de cea realizata din duraprop. Acesta este un material care contine în el plastic si alte componente, folosit special pentru a nu ridica costurile de productie si pentru a putea oferi produsele respective la un pret mai mic. Insa este adevarat ca o astfel de masina de spalat este garantata pe toata viata, spre deosebire de celelalte tipuri de masini de spalat care au cuva din duraprop si care au garantia de 2, 4, 5, maxim 10 ani.

Masinile BOSCH sunt cele mai bune din punct de vedere al consumului efectiv, au o rezistenta mai mare, iar calitatea lor nu poate fi pusa la îndoiala, acestea fiind produse în Germania.

Observații:

Academia de studii economice

Facultatea de Marketing

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Procesul Decizional de Cumparare a unei Masini de Spalat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
442 cuvinte
Nr caractere:
2 209 caractere
Marime:
120.74KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!