Prezentarea și promovarea unui produs nou pe piață - săpunul

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Descrierea firmei.
2. Categorii de consumatori și nonconsumatori. Segmentarea pieței.
3. Selectarea pieței țintă
4. Avantajele căutate de publicul țintă al firmei noastre
5. Concurență
6. Tendințe ale pieței pe următori trei ani

Extras din referat:

1. Descrierea firmei

Fresh Star este o companie privată înfiinţată în 2007, cu sediul în Suceava. Managementul firmei este asigurat de trei asociaţi cu îndelungată experienţă în domeniul industriei cosmetice.

Cercetările efectuate în laboratoarele firmei au generat o serie de idei noi de produse ce vor avea în compoziție un ph neutru care sporește puterea de curățare și oferă o hidratare superioară a pielii, cu caracteristici superioare săpunurilor obișnuite.

De asemnea, după o examinare minuțioasă a structurii sortimentale existente, conducerea firmei a ajuns la concluzia că majoritatea produselor aflate în fabricație nu satisfac nevoile actuale existente, cu calități limitate. Aceste fapte au determinat conducerea intreprinderii să abordeze ideea perfecționării produselor existente pe piață, optându-se pentru lansarea unui produs nou.

Lansarea pe piața a unui nou produs - În același timp, conducerea firmei este convinsă că îmbunătățirea imaginii firmei noastre este posibilă numai printr-o preocupare permanentă pentru înnoirea și diversificarea sortimentală a gamei de produse. Luând în considerare toate aceste aspecte, conducerea firmei a hotărât introducerea în fabricație și lansarea pe piață a unui nou produs și anume săpunul pentru igiena corporală.

2. Categorii de consumatori și nonconsumatori. Segmentarea pieței

Piaţa este formată din cumpărători care diferă între ei în privinţa dorinţelor lor, a puterii de cumpărare, a localizării geografice, a comportamentului și a practicilor de cumpărare.

În vederea alegerii acelui segment de piaţa pe care firma sa-l poată deservi cel mai bine, FRESH STAR a ţinut cont de caracteristicile geografice, demografice si psihografice ale consumatorilor, cat si de posibilele reacţii ale acestora fata de avantajele oferite de produs, ori de posibilităţile de utilizare a acestuia (caracteristicile de comportament).

Produsul nostru se adresează pentru început segmentului de piaţă din regiunea Moldova, dorind ca într-un viitor apropiat să se extindă și în celelalte regiuni a țării. Conform statisticilor persoanele din zona urbană sunt consumatoare preponderent de săpun, dar și cei din mediul rural cunosc o creștere a consumului. Categoria socio-profesională căreia se adresează în principal produsul este tuturor persoanelor.

Nonconsumatori relativi sunt copiii sub 7 ani, care nu au vârsta recomandată pentru a folosi produsul oferit de firma noastră.

Pe de altă parte, nonconsumatorii absoluţi sunt acele persoane care îşi produc săpunul în gospodăria proprie din lipsa disponibilităţilor băneşti sau pur şi simplu din plăcerea folosirii resurselor proprii.

Din punct de vedere geografic vânzările sunt concentrate în oraşe unde cererea consumatorilor este ridicată, tendința de creștere simțindu-se și la sate. Cumpărătorii cu venituri medii şi mari preferă sau optează în timp pentru o anumită marcă pentru care raportul preţ – calitate este foarte important.

Firma noastră îşi propune să atragă, pentru început, din totalul consumatorilor un procent de 70% , iar din totalul nonconsumatorilor – 20%.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentarea si Promovarea unui Produs nou oe Piata - Sapunul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 174 cuvinte
Nr caractere:
6 458 caractere
Marime:
51.33KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!