Politicile Promotionale Continutul Activitatilor Promotionale Structura Publicitatea Promovarea

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Activitatea promotionala este o componenta a mix-ului de marketing avand drept obiect transmiterea mediul extern al intreprinderii, catre piata si consumatori a informatiilor privind produsele si serviciile pe care le realizeaza intreprinderea, caracteristicile si avantajele lor.

Activitatea promotionala reprezinta un sistem deschis si coerent de comunicare intre producatori si comerciantipe de o parte, consumatorii si utilizatorii pe de alta parte.

Sistemul de comunicare al intreprinderii are un dublu scop si anume: sa informeze si sa stimuleze consumatorii in legatura cu vanzarea produselor si serviciilor si sa determine totodata o serie de modificari favorabile in mentalitatea si obiceiurile de consum ale acestora.

Pentru intarirea imaginii si a prestigiului produselor si serviciilor pe care le realizeaza intreprinderea, sursele de comunicare trebuie sa raspunda unor cerinte absolut obligatorii si anume: 1. sa fie suficienti de puternici, respectiv sa prezinte autoritatea necesara fata de consumatorul vizat; 2. sa fie atragatoare, respectiv sa fie usor selectate din multitudinea de informatii si comunicatii; 3. sa fie creibile, adica sa corespunda sistemelor de valori al destinatarului.

Sistemul de comunicare prin care firma pune in circulatie o idee, o reforma este format din: sursele de informatii care pot fi date de intreprinderea insasi; (un mesaj, o idee, o informatie; (un canal de difuzare, respectiv suportul mesajului; (un destinatar care poate fi un client intern sau un client extern in raport de specificul si destinatia produsului.

2. Structura activitatilor promotionale Sub raportul continutului, al rolului si formei de prezentare, al activitatilor promotionale acestea se realizeaza sub 6 forme sau grupe de activitati: (publicitatea; (promovarea vanzarilor; (relatiile publice; (utilizarea marcilor; (manifestarile promotionale; (fortele de vanzare.

1. Publicitatea este una din formele cele mai utilizate in activitatile de piata, multi specialisti considerand-o nervul politicii de comunicare. Cuprinde toate activitatile care au drept scop prezentarea indirecta orala sau vizuala, a unui mesaj in legatura cu un produs, in serviciu, o marca sau o forma. Actiunile publicitare se grupeaza in raport de formele de publicitate si in raport de tehnicile si mijloacele publicitare folosite.

In raport de formele de publicitate intalnim gruparea actiunilor publicitare.

(dupa obiectul publicitar; (dupa aria geografica; (dupa natura pietei; (dupa tipul mesajului; (dupa efectul intentionat; (in raport de sponsor; (in functie de influenta exercitate asupra cererii.

In raport de obiectul publicitar: - publicitate de produs se refera la informarea publicului in legatura cu aparitia unui nou produs sau serviciu influentand cererea; - este o publicitate de informare; - este o publicitate de conditionare folosita in perioada de crestere si ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 151 cuvinte
Nr caractere:
7 565 caractere
Marime:
7.98 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Politicile Promotionale Continutul Activitatilor Promotionale Structura Publicitatea Promovarea
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Firmele nu trebuie sa se limiteze la a oferi bunuri sau servicii de calitate. Ele trebuie sa-i...
1. Politica promotionala In sistemul relatiilor cu mediul economico-social, cu piata,...
In sistemul relatiilor cu mediul economico - social, cu piata, eforturile de marketing ale...
Vanzarea uniui produ sau al unui serviciu in conditiile unei concurente acerbe pe piata...
Politica promotionala 1.1 Structura activitatii promotionale Comunicarea si promovarea sunt...
Sus!