Politica de promovare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In sistemul relatiilor cu mediul economico-social, cu piata.

cu eforturile de marketing ale intreprinderi moderne nu se pot limita la producerea si distributia de bunuri si servicii; ele implica, totodata, o permanenta si complexa comunicare cu mediul extern, cu piata, care presupune o informare atenta a consumatorilor potentiali si a intermediarilor, actiuni specifice de influentare a comportamentului de cumparare si de consum, de sprijinire a procusului de vanzare, toate aceste activitati, cu obiective si mijloace de actiune extrem de variate, alcatuiesc politica promotionala.

Includerea, cu o pozitie distincta, a politicii promotionale in mixul de marketing se justifica prin rolul, uneori decisiv, pe care actiunile promotionale il au in procesul realizarii de marfuri si servici, ca si prin costul acestor actiuni. Promovarea a fost apreciata a fi una dintre cele mai costisitoare componente ale strategiei de marketing.

Problemele cele mai dificile intanlite in acest domeniu sunt determinate de complexitatea deciziilor referitoare la marimea bugetelor ce vor fi alocate, repartitia acestora pe diferite instrumente promotionale si perioadele sau momentul utilizarii lor.

si a serviciilor destinate satisfacerii nevolilor materiale si spiritualeale societatii, ale cresterii schimburilor ecomomice internationale si in contextul globarizarii economiei si pietelor, problemele cominicarii cu consumatorii interni sau cucei externi devin din ce in ce mai dificile, necesita efortiri de cunoastere si infirmare reciproca mult mai insemnate si mai variate.

Sistemul de comunicare implica utilizarea, pe de o parte, a unor forme variate de informare si stimulare a consumatorilor, menite sa preuinte firma, produsele si serviciile sale, dar sa si provoce o serie de modificari favorabile in mentalitatea si obiceielor de consum ale acestora, pe de alta parte, presupune stabilireaunei comunicarii efective cu proprii ei salariati, cu actionari si furnizorii sai, cu mediile financiare si cele ale puterii publice.

Prin politica de comunicare si mijloacele care o concretizeaza, firma urmareste o difuzare cat mai ampla a unor informatii desprea activiatea, produsele si serviciile sale, dar si receptionarea modului cum acestea sunt primite si acceptate de destinatari Sistemul de comunicare-prin care firma in circulatie o idee sau o informatie, o atitudiune-este format din urmatoarele elemente: o sursa de informatie; un mesaj; un canal de difuzare a mesajului; un destinatar.

De cele mai multe ori se adopta sistemul de comunicare cu dublu sens care creaza intreprinderii posibilitatea de a stabili daca mesajele difuzare sau receptionate si cum au fost intelese de catre destinatari, pentru a se opera modificari, dupa cat, in privinta continutului si a formei, a canalului de trasmitere. Un asemenea sistem cuprindere urmatoarele componente: -emitator-cel care trasmite mesajul.

-codificarea-corespunde mecamismului caretraduce ideile mesajului in ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politica De Promovare
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
6 276 cuvinte
Nr caractere:
34 633 caractere
Marime:
26.93KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!