Planul de Marketing pentru KFC

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere 1
Rezumatul planului de marketing KFC 3
Cap. I Scurt istoric 4
Cap II Analiza mediului întreprinderii KFC 8
Cap. III Analiza Swot relizată pentru KFC 13
Cap. IV Analiza concurenţială 19
Cap. V Scopul şi obiectivele organizaţiei KFC 21
Cap. VI Planul de activităţi realizat pentru KFC 22
Cap. VII Necesarul de personae şi resurse. Controlul şi evaluarea 31
Concluzii 33
Bibliografie 34

Extras din referat:

INTRODUCERE

Termenul de marketing este de origine anglo-saxonă (to market) şi presupune a desfăşura tranzacţii pe piaţă, a cumpăra şi a vinde.

Marketingul reprezinta o nouă concepţie sau o nouă filozofie cu privire la orientarea şi realizarea activităţilor umane, indiferent de natura lor. Esenţa acestei noi concepţii o reprezintă satisfacerea clienţilor prin calitate, valoare şi servicii. Această nouă filozofie de orientare a activităţii este asimilată pe scară tot mai largă de către întreprinderi, de către organizaţii şi instituţii nelucrative sau chiar de către persoane deoarece se consideră că pe baza ei pot să-şi atingă cel mai bine obiectivele.

Marketingul a deventit astfel de-a lungul timpului o necesitate. Din perspectiva dezvoltării generale a economiei şi societăţii, marketingul face legătura dintre nevoile societăţii umane şi activităţile sale economice şi sociale. Astfel marketing-ului îi revine misiunea de a anticipa şi întelege aceste nevoi şi de a le satisface, recurgând în primul rând , la creaţie şi inovaţie.

După cum bine ştim funcţiile marketingului sunt:

- cercetarea pieţei

- stabilirea strategiei generale în vederea adaptării acesteia la cerinţele pieţei

- satisfacerea în condiţii superioare a nevoilor consumatorilor

- maximizarea profitului.

Mixul de marketing este un element foarte întâlnit în domeniul marketingului, acesta reprezentând principalul element al tacticii de marketing. Elemetele Mixului de marketing sunt cunoscute sub numele de "Cei Patru P", acestia fiind: Preţ, Produs, Promoţie, şi Distribuţie (din englezul Placement).

Pentru a îndeplini obiectivele de marketing este important ca aceste elemente să fie luate în considerare. Faptul că unul dintre cele patru elemente ale mixului nu a fost conceput corect va rezulta o strategie eşuată de marketing. La conceperea acestui mix principalul factor ce trebuie luat în considerare este piaţa ţintă. Managerul trebuie să cunoască care sunt dorinţele şi nevoile clienţilor, şi să combine aceste elemente pentru a crea strategii şi planuri de marketing ce vor satisface clientul.

Aşadar mixul de marketing trebuie să îndeplinească sau să depăşească obiectivele organizaţiei din perspectiva clientului. Un mix de marketing separat, este acela conceput pentru fiecare produs sau pentru fiecare segment de marketing, în funcţie de structura organizaţională a companiei. Exista numeroşi factori care dictează felul în care elemenele mixului de marketing să fie proporţionate.

Cei 4 P trebuie luaţi în considerare atunci când se doreşte realizarea unei strategi de marketing sau a unui plan de marketing. Pe termen lung toate cele 4 variabile ale mixului pot fi modificate, însă pe termen scurt este dificil de modificat distribuţia sau produsul.

Jerome McCarthy a identificat cele patru elemente ale mixului de marketing şi anume :

- Produsul: defineşte carateristicile produsului sau serviciului şi îndeplineşte nevoile clienţilor.

- Preţul: identificarea costurilor totale pentru un produs face parte din elementul preţ.

- Promovare: reclama, publicitate, promoţii, relaţii publice sunt principalele elemente ce trebuie luate în considerare.

- Distribuţie (plasare): modul în care clientul primeşte produsul final.

Aşadar mixul de marketing reprezintă "ansamblul de instrumente tactice de marketing controlabile pe care firma le combină cu scopul de a produce pe piaţa ţintă reacţia dorită” (Ph. Kotler “Principii de marketing”), iar constituirea mixului de marketing din fiecare perioadă nu este o sarcină uşoară întrucât pe baza studierii clienţilor şi concurenţilor, se va alcătui combinaţia sau mixul de activităţi care să asigure un echilibru între obiective şi mijloace, un avantaj competitiv ce-i permite exploatarea la maximum a capacităţii organizaţiei.

REZUMATUL PLANULUI DE MARKETING

KFC

Acest plan de marketing a fost realizat în primul rând pentru a consolida poziţia pe piaţă şi de a creşte profitul. Misiunea acestei organizaţii este de a satisface nevoile consumatorilor.

În ultimii ani, pe piaţa culinară românească au pătruns o serie de bucătării specializate, cum ar fi cea italienească, chinezească, orientală etc., care au câştigat teren în detrimentul celei tradiţionale. Această oportunitate se vrea a fi valorificată şi de KFC şi din acest motiv s-a realizat acest plan de marketing. După cum am mai spus se urmăreşte o campanie care să aibă ca scop consolidarea pe piaţă şi creşterea profitului.

În acest proiect voi prezenta pentru început firma- KFC după care voi realiza o analiză a mediului (micromediu respectiv macromediul firmei). Avantajele şi dezavantajele, punctele tari şi punctele slabe vor fi evidenţiate în analiza Swot a firmei.

În continuare voi realiza o analiză concurenţială după care voi prezenta scopul acestui plan de marketing şi de asemenea obiectivele generale şi specifice.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planul de Marketing pentru KFC
    • CUPRINS.doc
    • REZUMATUL PLANULUI DE MARKETING.doc
    • TEMA REFERATULUI.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
35 pagini
Imagini extrase:
36 imagini
Nr cuvinte:
50 969 cuvinte
Nr caractere:
487 138 caractere
Marime:
1.40MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!