Planul de Marketing Flamingo Computers

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Cuprins:
1. Despre Grupul Flamingo
2. Misiuni
3. Obiective
4. Analiza SWOT
5. Analiza mediului extern
6. Analiza mediului intern
7. Analiza BCG
8. Strategii de Marketing
9. Mixul de Marketing
10. Planificare bugetului

Extras din referat:

1. Despre Grupul Flamingo

Flamingo este o companie certificata ISO 9001, atat pentru distributia de produse IT si Consumer Electronics cat si pentru proiectarea si productia de calculatoare. In Romania firma detine o retea de 80 de magazine IT si Consumer Electronics si filiale in 41 de orase.

Conform datelor furnizate de IDC, in 2004 Flamingo si-a intarit pozitia de lider pe piata IT din Romania, numarul calculatoarelor asamblate in 2004 atingand 60.000 unitati, ceea ce reprezinta o cota de piata de 25% din totalul sistemelor asamblate in Romania.

Din grupul Flamingo face parte cea mai importanta companie de distributie a produselor IT si Consumer Electronics de pe piata romaneasca - Flamingo Distribution Center, ce deserveste in prezent un numar de 1500 clienti activi si acopera intreg teritoriul tarii prin parteneri locali si prin cele 4 puncte de vanzare regionale, fiecare beneficiind de personal si depozit dedicat.

Anul trecut, Flamingo a aniversat 10 ani de existenta. Cifra de afaceri a grupului pe anul 2004 este de 95 milioane USD marcand o crestere cu mai mult de 30% fata de 2004.

2. Misiuni

Compania Flamingo Computers isi propune sa ajunga cea mai importanta firma de IT din Romania si nu numai, prin respectarea unui set de valori si principii :

Satisfacerea cerintelor consumatorilor prin aducerea celor mai noi produse,prin calitatea si pretul serviciilor prestate.

3. Obiective

Strategia de dezvoltare

Obiectivul principal al Emitentului este de a-si dezvolta cu preponderenta activitatea de retail, având în vedere perspectivele de crestere mai favorabile pe acest segment. Acestui obiectiv îi sunt de altfel asociate si proiecte majore de extindere, fara a neglija însa dezvoltarea naturala în domeniul distributiei, data în special de cresterea pietei. Proiectele majore includ:

 dezvoltarea unui lant de retail cu magazine de mici dimensiuni (cu suprafata între 30-100 metri patrati), specializat în comercializarea de produse IT&C si electronice mobile (telefoane mobile, camere video, camere foto digitale, notebook-uri, accesorii), beneficiind de experienta si pozitia de piata acumulate deja în comercializarea acestui tip de produse (Proiectul Future Shop);

 continuarea dezvoltarii retelei de magazine, atât prin cresterea numarului de locatii, diversificarea gamei de produse oferite cât si prin cresterea suprafetei medii pe magazin (Proiectele Flamingo Intensiv si Extensiv);

 dezvoltarea unui lant de retail de mare suprafata, compus din locatii cu suprafete de peste 1.500 metri patrati, situate în complexele comerciale de mari dimensiuni din marile zone urbane sau din suburbiile acestora (Proiectul Future World)

 dezvoltarea activitatii de retail pe pietele externe regionale, pe baza modelului actual de magazine. (Proiectul Retail International). În ceea ce priveste gama de produse, Grupul Flamingo a promovat pe plan local, cu intentia de extindere regionala, concepte precum Digital Home Entertainment, Digital Office, Casa Digitala si altele, concepte care identifica combinatii de produse electronice si IT&C expuse si promovate împreuna, sub forma de solutii integrabile. Marcile promovate acopera spectrul larg de clienti, cuprinzând atât marci proprii cât si internationale.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planul de Marketing Flamingo Computers.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6.3/10 (7 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
2 837 cuvinte
Nr caractere:
16 257 caractere
Marime:
58.41KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Micu Adrian
Sus!