Plan de Marketing

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Sumar managerial.. 2
2. Obiective7
3. Caracteristicile produsuluipietei9
4. Analiza situatiei SWOT.13
5. Analiza de marketing.15
6. Strategii de marketing21
7. Previzionarea vinzarilor si rezultatelor..25
8. Programul de marketing.27
9. Control si evaluare..30
10. Aspecte operationale...31
11. Anexe..34
12. Bibliografie 43

Extras din referat:

CAPITOLUL I

SUMAR MANAGERIAL

1.1. INTRODUCERE

Mobilitatea accentuata a fenomenelor pietei, specifica economiei moderne si concretizata în dinamism fara precedent, schimbari rapide si imprevizibile ale cererii de marfuri, ale raportului cerere-oferta si ale nivelului preturilor, obliga firmele la implicarea totala si imediata în mecanismul pietei. Studierea sistematica a pietei interne si externe, punerea în actiune a unor metode si tehnici specifice de investigare a pietei, a posibilitatilor de adaptare la cerintele acesteia si de influentare a ei, nu pot fi efectuate fara utilizarea metodelor si tehnicilor de marketing.

Din ce în ce mai mult si în cele mai diverse situatii se vorbeste despre marketing ca fiind o schimbare de conceptie la nivelul managerilor, dar si un subiect dezbatut în emisiunile economice sau în publicatiile de specialitate. În conceptia oamenilor acesta a devenit sinonim cu metodele utilizate de organizatii pentru atragerea clientilor si convingerea lor de a le cumpara produsele, însa o simpla prezentare a firmei si a produselor conduce la o perceptie îngusta. Marketingul este o filosofie a afacerilor care vede în satisfacerea clientilor cheia succesului in afaceri si recomanda utilizarea practicilor manageriale care ajuta în identificarea si rezolvarea cerintelor clientilor. Fiecare perioada istorica solicita firmelor sa adopte o conceptie noua în stabilirea obiectivelor, strategiilor si tacticilor necesare. O formula de success a unei firme pentru o anumita perioada nu va mai functiona cu aceleasi sanse si reusite în urmatoarea etapa.

Termenul de marketing, notiune complexa, cu larga circulatie internationala, semnifica organizarea procesului de conceptie a produselor, productia, desfacerea si activitatea de service si postvânzare, pornind de la cunoasterea nevoilor consumatorilor, în scopul satisfacerii superioare a acestora. Daca în prima parte a evolutiei sale, continutul si functiile marketingului erau limitate doar la vânzare si promovare, în prezent obiectivul activitatii de marketing este acela de a face vânzarea de prisos. Scopul este de a-l cunoaste si de a-l întelege pe client atât de bine, încât produsul sau serviciul sa se potriveasca cu nevoile sale...si sa se vânda singur.

O asemenea întelegere a marketingului, a marcat trecerea de la filosofia desfacerii la filosofia afacerilor, plasând clientul pe primul loc în lantul circulatiei marfurilor si descoperind în satisfacerea cerintelor acestuia cheia succesului în afaceri. Marketingul reprezinta procesele de planificare si executare a conceptiei, de stabilire a pretului, de promovare si distributie a ideilor, bunurilor si serviciilor pentru a crea schimburile care satisfac scopurile indivizilor si organizatiilor.

În prezent delimitarea acceptiunilor de marketing clasic si modern, conduce la identificarea a trei elemente principale, inseparabile, care alcatuiesc continutul concret al notiunii.Marketingul reprezinta o optica noua, un mod nou de a gândi, o noua conceptie asupra orientarii, organizarii si desfasurarii activitatii firmelor . În acelasi timp, marketingul reprezinta o activitate practica concreta ce cuprinde ansamblul operatiunilor si proceselor prin care firmele îsi utilizeaza resursele de care dispun si obtin o finalitate economica materializata în profit. O alta definitie ce completeaza continutul notiunii se refera la marketing ca la un set de tehnici moderne de gestionare a pietei. În mod plastic, marketingul a fost numit un radar pentru orientarea managementului societatii comerciale si semnalizator prompt pentru situatiile nepre- vazute ce intervin în desfaceri sau pe piata.

Marea menire a marketingului, aceea de citire si satisfacere a cerintelor sau identificarea oportunitatilor si valorificarea se realizeaza prin cele patru functii ale sale:

- Investigarea pietei , a nevoilor de consumutilizare-functia premise

- Conectarea dinamica a intreprinderii la mediul economico-social-functie mijloc

- Satisfacerea in conditii superioare a nevoilor de consum-functie obiectiv

- Maximizarea eficientei economice a profitului-functie obiectiv

Observații:

UNIVERSITATEA DE VEST VASILE GOLDIS

FILIALA ZALAU

SECTIA:MARKETING , AUDIT SI EXPERTIZACONTABILA

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Marketing.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
43 pagini
Imagini extrase:
43 imagini
Nr cuvinte:
9 916 cuvinte
Nr caractere:
60 535 caractere
Marime:
73.61KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
cornel somesan
Sus!