Plan de Afaceri - SC Eco Farm Land SRL

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Firma are sediul social in Romania, orasul Costesti, str.Pietii nr. 4;

Forma juridica: este inregistrata la Camera de Comert si Industrie -Oficiul Registrului Comertului - Municipiul Pitesti cu numarul K4I/3100/2009 la data de 18.02.2009.. Este societate comerciala pe actiuni.

Capital social de 20.000 euro, din care 25 % capital privat.

I.Amplasament:

Adresa : Com. Buzoesti, Sat Serboeni, nr. 8

Societate detine in patrimoniu active distribuite pe doua

amplasamente :

- ferma de vaci "ECO Farm Land" amplasata pe langa terenurile agricole

ce asigura baza furajera. Terenul ocupat de incinta fermei este in

suprafata de cca. 85.000 mp.

- baza furajera si pasunatul natural se asigura de pe terenurile agricole

destinate functionarii fermei. Suprafata acestora este de cca. 250 ha si se afla

situate in imediata apropiere a fermei.

II. Profil si capacitate:

Ferma "ECO Farm Land " dispune de 200 locuri in 2 grajduri. De asemenea, ferma este dotata cu toate constructiile si echipamentele auxiliare necesare desfasurarii normale a activitatii.

Avand in vedere ca produsul principal al fermei noastre era laptele de vaca in prezent,va voi prezenta cateva din caracteristicile laptelui de vaca.

Laptele este un lichid de culoare alb-galbuie secretat de glanda mamara a mamiferelor care se caracterizeaza printr-o structura si compozitie complexa. Laptele de vaca se afla pe primul loc in alimentatia omului, se aseamana cel mai mult cu laptele matern. Din punct de vedere al continutului in substanta uscata, calitatea laptelui trebuie verificata prin examen organoleptic si de laborator, fizico-chimic si biologic pentru a vedea daca corespunde cerintelor impuse materiei prime la fabricarea branzeturilor.

Laptele este un sistem polidispers, ale carui parti componente se afla in diferite grade de dispersie:

o In solutie: lactoza, substante azotate cu molecula mica, saruri si vitamine hidrosolubile

o In dispersie: substantele proteice;

o In emulsie: substanta grasa, pigmenti si vitamine liposolubile.

Proprietetile fizico-chimice care caracterizeaza in principal laptele ca materie prima in industria branzeturilor sunt densitatea si aciditaea totala si activa.

Densitatea: este variabila, fiind la 20?C cuprinsa intre 1,029 - 1,033g/cm?. Densitatea este conditionata de continutul in extract sec total si de raportul care exista intre partea grasa si negrasa.

Densitatea creste cu cat continutul in extract sec este mai mare, dar este micsorata printr-un continut mare de grasime, deoarece aceasta are o densitate mai mica decat 1.

Cunoasterea densitatii prezinta importanta pentru stabilirea eventualelor fabricari prin diluare a laptelui, dar si pentru a putea determina prin calcul substanta uscata.

PH-ul (aciditatea activa).pH-ul arata concentratia de ioni de hidrogen a laptelui, adica aciditatea activa a mediului respectiv. Laptele normal se prezinta ca un lichid slab acid, pH-ul osciland intre 6,3-6,9.

Laptele prezinta proprietati amfotere-tampon, datorita substantelor proteice si a anumitor saruri minerale (fosfati, citrati), Atat in prezenta acizilor cat si a bazelor, actiunea componentilor respectivi impiedica o variatie brusca a pH-ului, tamponand mediul permit dezvoltarea bacteriilor lactice, fara a tine seama de aciditatea titrabila ridicata.

Aciditatea totala (titrabila) se determina prin titrare cu solutie alcalina de NaOH, in prezenta fenolftaleinei ca indicator si se exprima in grade de aciditate.

Determinarea aciditatii se poate face prin mai multe metode, utilizand concentratii diferite de solutie de NaOH:

- n/10- grade Thorner

- n/4 - grade Soxhlet-Henkel

- n/9 - grade Dornic.

In Romania, aciditatea laptelui se determina prin metoda Thorner si se exprima in zecimi de mililitri folositi la titrare, fiecare zecime reprezentand un grad Thorner.Laptele proaspat muls are o aciditate de 16-18?T, din care partii proteice ii revin 4-5?T, gazelor 1-2?T, iar restul de 10-11?T revin sarurilor acide, in special fofatilor. Aciditatea laptelui creste, in timpul pastrarii, odata cu cresterea numarului de microorganisme. Ea se datoreste in special acidului lactic, care se formeaza prin fermentarea lactozei de catre bacteriile lactice.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Afaceri - SC Eco Farm Land SRL.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 941 cuvinte
Nr caractere:
17 724 caractere
Marime:
631.22KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
plan, marketing, Economie, firma, privat, societate, agronomie, ferma
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!