Piața Vinurilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Piata vinurilor Marea majoritate a cunoscatorilor, atunci cand se refera la vinul romanesc spun patru nume mari: (Jidvei (Vincon Vrancea (Cotnari (Murfatlar Pe piata majoritatea vinurilor imbuteliate sunt de la cei patru producatori, dar in ultimii ani, isi fac serios simtita prezenta pe piata si producatorii de vin rosu, indeosebi din podgoriile Dealu Mare si Recas.

Jidveiul este centrul cel mai important al podgoriei Tarnave, fiind si cel mai modern complex de vinificare din Transilvania. Suprafetele cultivate cu vie aflate in administrarea SC Jidvei SRL depasesc 1000 ha. Consumatorii de vin percep Jidveiul mai mult ce pe un producator de vinuri seci, insa aici se gasesc si vinuri demidulci excelente. Soiurile de vinuri albe care se consuma la Jidvei sunt: Feteasca Regala, Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Feteasca Alba, Chardonnay, Pinot Gris. Cel mai cunoscut vin este Sauvignon Blanc, un vin sec, demisec sau demidulce care a contribuit din plin la mentinerea faimei Jidveiului. Jidvei si Spotlight au demarat la inceputul lunii Iulie o campanie promotionala in principalele statiuni turistice romanesti de pe litoral. Pe litoral au fost difuzate spoturi radio si au avut loc diverse concursuri. Datorita succesului inregistrat anul trecut compania a dat o mai mare amploare actiunilor promotionale de anul acesta si a pastrat componenta informativa cu privire la soiuri, arta degustarii, treptele de calitate ale vinului.

Turistii de pe litoral au avut ocazia de a incerca vinurile premiate Jidvei de fiecare data cand au intalnit echipele care au organizat actiuni de tasting in reteaua HoReCa si in supermarketuri. In ceea ce priveste actiunile Below-the-Line, campania a constat in mai multe seri estivale, Jidvei constand in concerte de muzica populara autentica si dansuri folclorice din toate zonele tarii. Vincon Vrancea este cel mai mare areal viticol din Romania. In anul 2000 vanzarile Vincon Vrancea s-au ridicat la peste 200 milioane lei iar in 2001 au crescut cu 50%. Societatea vranceana produce si vinuri albe si rosii si vinuri seci, si demiseci, si demidulci si dulci. Gamele de vinuri cele mai cunoscute sunt: Vinuri de aur traditionale, care cuprind Galbena de Odobesti, Busuioaca de Bohotin, Grasa, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca si Sarba; Beciul Domnesc care cuprinde vinuri rosii (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Feteasca Neagra) de 5-6 ani vechime cu o personalitate distincta. Vampire este o gama de vinuri rosii (Cabernet Sauvignon, Merlot sau Pinoit Noir) exportata cu succes pe piata SUA. In 2001 cifra de afaceri de la Cotnari a fost de 7. 5 milioane dolari, anul acesta fiind previzionat ca ea sa creasca la 8. 2 milioane dolari.

Podgoria de la Cotesti este singura din Romania care produce numai vinuri romanesti. Exista o perceptie in randul consumatorilor de vin conform careia in aceasta podgorie se produc numai vinuri dulci, perceptie data de recunoasterea adusa de Grasa de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piata Vinurilor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 077 cuvinte
Nr caractere:
5 663 caractere
Marime:
11.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!