Organizare Compartimentului Contabilitate Al Unitatii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Referat privind organizarea compartimentului contabilitate al unitatii documente specifice folosite si contabilitatea taxei pe valoare adaugata Compartimentul contabilitate al unitatii este organizat conform prevederilor articolului 11 din legea contabilitatii NR. 82/1991 pe compartimente distincte conduse de contabilul sef. In cadrul compartimentului Aprovizionare desfacere se intocmesc comenzile catre furnizori in vedera aprovizionarii unitatii cu marfurile necesare activitatii de comercializare pe care o desfasoara.

Pina in anul 1996 aprovizionarea de la furnizorii din tara specializati in producerea pieselor pentru masini agricole se face in baza contractelor incheiate la inceputul anului intre furnizori si unitate.

Dupa aceasta perioada avind in vedere blocajul financiar la nivelul intregii tari precum si scaderii potentialului de cumparare al clientilor deserviti (in mare majoritate unitatile agricole de stat si asociatii agricole) unitatea a renuntat la incheierea contractelor, aprovizionarea facindu-se pe baza de comanda lansata catre furnizor.

Aprovizionarea se face cu mijloace de transportr proprii insotite de delegatii unitatii, sau sint aduse de catre furnizor, caz in caere sint percepute cheltuieli de transport.

La sosirea marfii aceasta este receptionata de catre gestionar si comisia de receptie care confrunta cantitatile din factura cu cele existente faptic.

De asemenea se face si o verificare a calitatii marfurilor primite.

Daca nu s-au constatat diferente se intocmeste nota de intrare receptie al carei numar este trecut pe spatele facturii; gestionarul semneaza de primirea marfii: Daca se constata diferente tot pe spatele facturii se mentioneaza marfa refuzata la plata si numarul notei de intrare receptie dupa care se semneaza de cei care au receptionat marfa.

De aici factura merge la contabilitate unde este trecuta in registrul de scadenta.

Registrul de scadenta nu este un document tipizat; el este liniat intr-un registru si cuprinde urmatoarele rubrici: -nr. Curent -data -furnizorul -nr. Factura -valoare -modalitate de plata -data scadentei -delegatul care insoteste marfa -TVA deductibil -nr. Notei de intrare receptie si constatere de diferente Nota de intrare receptie si constatare de diferente Serveste ca: -document pentru receptia valorilor materiale, piese de schimb, utilaje.

-document justificativ pentru incarcarea in gestiune -act de proba in litigii cu carausii si furnizorii pentru diferentele constatate la receptie -document justificativ de inregistrare in evidenta marfurilor si in contabilitate Se intocmeste normal pe masura efectuarii receptiei de catre comisia de receptie la locul de depozitare, in doua exemplare Circula la: -magazie dupa semnarea de catre comisia de receptie, delegatii furnizorului si gestionar -la compartimentul de aprovizionare pentru inregistrarea cantitatilor aprovizionate si certificarea efectuarii ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 443 cuvinte
Nr caractere:
9 260 caractere
Marime:
13.94 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Tag-uri:
contabilitate, unitate economica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Organizare Compartimentului Contabilitate Al Unitatii
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Contabilitatea este o disciplina exacta, bazata pe fapte reale ce au fost inregistrate prin...
Actualitatea temei. In contextul trecerii la economia de piata in tara noastra, cind se pune...
Argument: Eu doresc sa realizez acest atestat, deoarece in ziua de azi orice diploma in plus...
Organizarea contabilitatii agentilor economici Contabilitatea agentilor economici din Romania...
SCOPUL CURSULUI Prin acest curs se doreste ca viitorii ingineri sa acumuleze unele notiuni...
Sus!