Mixul de marketing la agenția de turism Paradise Travel

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.PREZENTAREA AGENTIEI DE TURISM “PARADISE TRAVEL” PAG.3
2.MIXUL DE MARKETING IN DOMENIUL TURISMULUI PAG.4
3.STRATEGIA DE PRODUS PAG.4-5
3.1-SERVICIILE OFERITE DE AGENTIE PAG.5
3.2-CICLUL DE VIATA PE PIATA PRINCIPALA PAG.5-6
3.3-PRODUS NOU PAG.6
4.STRATEGIA DE PRET PAG.7
5.STRATEGIA DE DISTRIBUTIE PAG.7
6.STRATEGIA DE PROMOVARE PAG.8

Extras din referat:

1.PREZENTAREA AGENTIEI DE TURISM “PARADISE TRAVEL”

Agentia de turism tour operatoare”Paradise Travel” a fost infiintata in anul 1997,reusind in scurt timp sa se impuna pe piata romaneasca prin serviciile de calitate pe care le ofera si prin inaltul profesionalism al personalului.

Agentia este reprezentata de catre domnul director Dan Coman ,si este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Focsani cu numarul de inmatriculare J39/596/1997 din 01.05.1997 si are codul de inregistrare fiscala RO5911738.

Sediul central al agentiei se afla in Focsani ,str.Republicii nr.60,parter.

In cadrul agentiei de turism “Paradise Travel”,conform organizarii pe birouri si compartimente,avem 11 angajati:9 personal calificat cu studii superioare ,2 personal calificat cu studii medii.La numarul de angajati este adaugat si managerul ,care este directorul agentiei.

Principalele activitati desfasurate de catre agentie sunt:

-derularea operatiunilor de turism intern si international;

-comercializarea produselor turistice proprii,precum si a celor contractate cu alti tour-operatori ( Der Tour,Meyers)

-servicii specifice pentru oamenii de afaceri –organizarea de reuniuni si intalniri de afaceri,transferuri,asisitenta turistica;(contracte cu hoteluri intern/extern pentru asigurarea cazarilor;contracte cu spatiile special amenajate pentru derularea unor astfel de evenimente;contracte cu firme de catering;contracte cu firme de birotica,de publicitate;contracte cu diversi transportatori ,etc.)

-rezervarea si comercializarea de bilete de avion;

-deplasari interne sau internationale pentru tineri (elevi,studenti) la competitii sportive,manifestari culturale.

2.MIXUL DE MARKETING IN DOMENIUL TURISMULUI

Promovarea politicii globale de marketing a agentiilor de turism,pe baza unor eforturi optime,presupune un ansamblu coerent de actiuni practice pe baza unor programe specifice.

In vederea atingerii obiectivelor propuse ,agentiile trebuie sa ia in considerare toate veriabilele clasice care intervin in contactul cu piata-produsul,pretul,distributia,promovarea-si sa le manevreze cu iscusinta ,astfel incat ,cu minimum de efort sa obtina efecte maxime.

In functie de specificul pietei si de proportia in care se regasesc prestatiile turistice in ansamblul ofertei,agentia turistica poate combina in modul adecvat componentele mixului,recurgand chiar la ansambluri de instrumente,bazate pe cate un element central.

Indiferent de cate elemente contine ,structura mixului trebuie conceputa astfel incant sa corespunda strategiei de piata fixate si sa permita o corelare judicioasa a componentelor sale.

In functie de perioada din an in care se deruleaza activitatea turistica ,accentul poate sa cada fie pe anumite variabile ,fie pe ansamblul lor.

Astfel,in perioada de sezon turistic,agentia poate sa-si concentreze eforturile in jurul politicii de distributie,incercand sa realizeze o optimizare a fluxului turistilor,precum si concordanta dintre cererea exprimata si capacitatea de cazare ,in timp ce ,in perioada de extrasezon ,eforturile pot viza continutul politicii de preturi si tarife sau politicii promotionale in scopul atragerii turistilor potentiali si stimularii consumului de servicii turistice.

3.STRATEGIA DE PRODUS

In stransa legatura cu caracterul sezonier al cererii turistice se formuleaza corespunzator si strategia de produs turistic.

Si in activitatea turistica se pot aplica criteriile care stau la baza fundamentarii strategiei in domeniul bunurilor si anume:dimensiunile gamei de produse,calitatea produselor care compun gama si respectiv gradul de innoire a acestora.

Utilizarea judicioasa a mix-ului de produs ,pornind de la criteriile amintite anterior presupune recombinarea elementelor de atractivitate ale produsului cu prestarile de servicii,intr-o maniera corespunzatoare modului de manifestare a cererii.

Agentia “Paradise Travel” si-a fixat strategia pe urmatoarele directii:

-largimea gamei combinand ,in variante multiple ,de genul ofertei-pachet,a unor servicii de sine-statatoare (cazare,masa,agrement,transport);in acest fel ,se extinde si piata agentiei ,iar produsul devine accesibil pentru mai multe segmente de consumatori.

-stabilirea gamei de produse ,atunci cand produsul turistic este bine pozitinat in constiinta turistilor ,caracteristicile sale satisfacand in mod corespunzator nevoile consumatorilor;

-selectia gamei,prin recurgera la o procedura de simplificare a largimii sau profunzimii liniei (de regula,in perioadele de sezon turistic,cand cererea este mare,se reduce liniile de produse,datorita eforturilor mari de organizare,iar in perioadele de extrasezon ,cand cererea este intensa ,liniile de produse se extend ,prin oferirea unui set mai dezvoltat de servicii).

3.1 SERVICIILE OFERITE DE AGENTIE

Agentia “Paradise Travel”si-a castigat un renume binemeritat in organizarea de evenimente ,dand dovada de inalt profesinalism,calitatea serviciilor furnizate fiind recunoscuta si garantata.

In organizarea evenimentelor ,lucram concertat cu beneficiarii actiunii,incepand cu generarea conceptului ,continuand cu planificarea activitatii si sfarsind cu detaliile,asumandu-ne coordonarea intregului eveniment.Oferim toata logistica planificarii evenimentului ,variante pentru locatii,personal asistent pentru intreaga actiune,servicii de reclama si media,delegatii agentiei fiind alaturi de beneficiarii actiunii non-stop.

Observații:

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

BRASOV

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mixul de Marketing la Agentia de Turism Paradise Travel.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 456 cuvinte
Nr caractere:
9 296 caractere
Marime:
16.26KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!