Mediul De Marketing Al Firmei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ele inteleg ca, in mediul care opereaza, se ivesc noi si noi ocazii favorabile si amenintari, de aici importanta vitala pe care firmele o acorda urmaririi permanente si adaptarile continue la schimbarile de mediu.

Desi intr-o organizatie fiecare director are obligatia de a urmari evolutia mediului extem, marketerii sunt cei care beneficiaza de doua aptitudini deosebite si anume: ei dispun de metode bine conturate in vederea obtinerii informatiilor despre mediul maketing (sistemele informationale si cercetarile de marketing); ei sunt cei care, in mod normal, isi petrec majoritatea timpului in anturajul chentilor si a concurentilor.

Prin supravegherea sistematica a mediului, ei au posibilitatea de a revizui si adapta strategiile de marketing astfel incat firma sa faca fata dificultatilor ivite si sa valorifice ocaziile de piata.

Prezentarea firmei SC Favior & Vidra SA Orastie.

Fiecare firma trebuie sa-si evalueze periodic punctele tari si slabe. Analiza punctelor tari si slabe a unei firme nu implica automat toate slabiciunile, dar nici nu trebuie sa-si faca un titlu onorific din toate punctele tari care le poseda.

Fiecare firma trebuie sa fie capabila de a desfasura lucruri elementare precum; crearea de produse noi, transfonnarea materiei prime in produse finite, onorarea Scurt istoric al firmei SC Favior & Vidra SA Orastie.

Activitatea de blanarie a fost practicata permanent in Orastie, inca din secolul al XI V - lea, meseriasii de aici formandu-si o adevarata arta in prelucrarea pieilor 1. Philip Kotler - Managementul Marketingului, Ed. Teora pag. 126 ceea ce a facut ca in Orastie si in inprejurimi produsele sa fie mult solicitate. Intreprinderea de blanarie VIDRA a aparut in 1948 prin nationatizarea fabricii lui Ion Secheli, datata din 1923 cu denumirea de Prima Fabrica Sistematica de profil din Romania care functiona in cladirile, existente si astazi din actuala incinta centru. Pana in 1967, intreprinderea a evoluat constant ca profit de fabricatie cat si ca niveluri de productie, aceasta crescand de circa 15 ori.

Dupa 1967 incepe dezvoltarea intreprinderi construindu-se spatii noi pentru confectii de haine, manusi etc.

Dezvoltarea extensiva a intreprinderii incepe din anii 1977 cand se realizeaza o mare investitie cu punerea in functiune a 3 etape care plaseaza intreprinderea Vidra ca find cea mai mare intreprindere de blanuri din tara. Urmare a progresului tehnic din perioada 1970-1980 apare ca necesara o noua investitie in anii 1982- 1984 care se materializeaza prin aparitia unei a doua incinte denumita Lanolina in care se organizeaza activitatea de pregahire a materiilor prime pentru fabricatie, se prelucreaza pieile in faza primara de argasire si se abordeaza fabricatia lanotitei ca subprodus din industria de prelucrare a pieilor in blana.

SC Favior & Vidra SA Orastie s-a constituit prin preluarea integrata a patrimoniului intreprinderi de blanuri Vidra Orastie ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mediul De Marketing Al Firmei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
47 pagini
Imagini extrase:
39 imagini
Nr cuvinte:
10 135 cuvinte
Nr caractere:
54 685 caractere
Marime:
53.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, firma, dezvoltare
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!