Marketing - analiza pieței cântarelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

CAPITOLUL I

Analiza pieţei

1.1 Identificarea pieţei

- Descriere

Succesul în afaceri depinde de capacitatea fiecărei firme de a anticipa evoluţia pieţei, pentru aceasta este necesară o analiză amănunţită a tuturor factorilor ce influenţează starea de prosperitate a firmei.

Încă din antichitate cântarul era parte componentă a vieţii sociale a oamenilor. Deşi iniţial, în forma sa simplă, cântarul era utilizat doar pentru determinarea greutăţii prafului de aur, astăzi acest instrument are o largă răspândire în diferite domenii.

De-a lungul vremii clasicului cântar i s-au adus o multitudine de inovaţii, ajungându-se în prezent la cântare care îţi indică cu o marjă de eroare de 0.1% greutatea, pulsul, tensiunea, indexul grăsimii, tipul ţesutului, oferind şi alte facilităţi pe termen lung deoarece acestea beneficiează de o memorie încorporată, utilă întrebuinţărilor viitoare.

- Evoluţie şi perspective de dezvoltare

În România activează 5 firme producătoare de cântare electronice comerciale şi industriale cu o capacitate de maxim 120 t.

Firma noastră SC ACURA SA, înfiinţată în iunie 2004, având sediul în Iaşi, str. Nicolina, nr. 4, are ca obiect de activitate producerea de cântare electronice atât comerciale cât şi industriale.

În urma cercetărilor de marketing firma a hotărât ca în septembrie 2010 să lanseze un nou produs care va revoluţiona piaţa cântarelor din România.

Produsul nostru se va diferenţia prin mărimea sa, acesta nefiind mai mare decât un telefon mobil, fiind modern şi atractiv. Îmbrăcând forma asemănătoare cu cea a unui telefon mobil, având un ecran cu touch screen, unde se vor afişa rezultatele cerute (greutatea, pulsul, tensiunea, indexul grăsimii, tipul ţesutului, temperatura sau diferite afecţiuni ale pielii) precum şi senzori de căldură, produsul nostru face ca majoritatea problemelor întâmpinate de vechiul cântar să dispară.

Cu acest nou produs firma noastră îşi doreşte să se extindă pe întreg teritoriul ţării deoarece momentan aceasta activează doar pe teritoriul municipiului Iaşi.

Pentru atingerea acestui obiectiv este necesară atragerea multor clienţi de la concurenţă, iar pentru ca acest lucru să devină posibil am realizat un chestionar pentru a afla punctele slabe ale acestora. Principalele nemulţumiri ale clienţilor ţin de preţ, greutate, capacitatea bateriei, rezistenţă, estetică.

De asemenea pentru atingerea obiectivelor vom urmări şi atragerea non-consumatorilor relativi prin oferirea de discount-uri, garanţie pentru produsele noastre şi anumite premii de fidelitate.

- Structura pieţei

Elementele mediului de marketing

Produsul nostru are ca piaţă de referinţă judeţul Iaşi şi îşi propune să atragă o mare parte din populaţia acestuia de 819350 de locuitori.

În urma progresului tehnologic din ultimii ani inclusiv pe piaţa cântarelor au apărut multe produse revoluţionare ce au oferit tot mai multe facilităţi, uşurând astfel utilizarea mai multor aparate simultan.

Pentru o mai bună fructificare a pieţei am realizat analiza Swot, care să reflecte atât principalele avantaje oferite de piaţă cât şi situaţiile neprevăzute, pe care firma noastră le poate întâmpina.

PUNCTE TARI PUNCTE SLABE

- produs unic

- oferă multe facilităţi

- se utilizează cu uşurinţă

- portabilitatea

- existenţa unui sistem eficace de planificare

strategică - destinat doar persoanelor cu venituri mari

- firma activează doar pe piaţa Iaşi-ului

- stoc limitat de produse

- utilizând tehnologie avansată, ne întâmpinăm deseori cu persoane reticiente la schimbare

OPORTUNITĂŢI AMENINŢĂRI

- importanţa acordată in ultima vreme aspectului fizic

- în general tinerii sunt atraşi de tehnologii si inovaţii

- deschiderea unor noi săli de fitness

- posibilitatea extinderii afacerii la nivelul întregii ţări - riscul de apariţie pe piaţă a unor produse similare

- criza economica

- firmele care activează la nivelul întregii ţări să-şi deschidă centre de lucru în Iaşi

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect Marketing - Analiza Pietei Cantarelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 114 cuvinte
Nr caractere:
6 245 caractere
Marime:
419.39KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!