La fântâna

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bazele companiei La Fantana au fost puse la inceputul anului 2001, printr-o investie initiala de 3 milioane de dolari capital integrat privat si majoritar suedez.

In prezent, La Fantana este leader pe piata serviciilor de distributie a apei de masa necarbonatate La Fantana, prin sistemul water cooler. Prezenta sa pe piata marcheaza o noua etapa a evolutie catre un nou mod de a bea apa si se constituie ca raspuns la tendinta companiilor de a se orienta catre noul sistem, modern si eficient, de aprovizionare cu apa.

Compania "La fantana" s-a infiintat prin preluarea companiei Aqua Natural care activa deja in acest domeniu, al carei fondator, Cristian Amza, este acum director general si totodata unul dintre actionari, alaturi de principalul investitor Oresa Ventures reprezentat prin Dl. Jonas af Jochnick (Presedinte Oresa Ventures) si Dl. Cornel Marian (Investment Manager pentru Romania) - si de Dl. Hans Kallenius, investitor de origine suedeza, fost Director General al companiei suedeze Pripps. Dl Hans Kallenius are si experienta de a fi fost reprezentantul Oresa Ventures pentru o alta afacere de succes pe piata romaneasca, Brewery Holdings.

Presedintele Consiliului de Administratie este Dl. Roland Bengtsson, Presedintele Consiliului International al Asociatiilor Imbuteliatorilor de Apa Minerala si fondator al EBWA European Bottlers Water coolers Association (Asociatia Europeana a Imbuteliatorilor de Apa prin Sistemul Water Cooler). De asemenea Dl. Bengtsson a activat mai mult de 15 ani ca director general al companiei Ramlosa, leader-ul scandinav in industria apelor minerale si a infiintat compania Rent a Cooler, care este prezenta in mai multe state europene.

Tranzactia dintre Oresa si actionarii Aqua Natural s-a perfectat in aprilie 2001, iar finantarea a inceput in luna mai a aceluiasi an, Oresa cumparand actiuni existente, dar venind in principal cu capital suplimentar pentru dezvoltarea noii fabrici de imbuteliere si pentru exploatarea unei noi surse de apa, de mare adancime.

Oresa detine 80 % din actiunile companiei, restul de 20 % apartinand celorlati doi actionari, Hans Kallenius si Cristian Amza. Listata la Bursa din Stockholm, Oresa Ventures este o companie de finantare care a investit peste $90, 000, 000 in Europa de Est, inclusiv in cateva firme din Romania. Datorita suportului Oresa Ventures, aceste firme s-au impus pe pietele unde activeaza: Medicover, Flanco, Brewery Holding, Churchill Media, Motoractive.

La Fantana isi propune sa fie mai mult decat un serviciu pe piata.

La Fantana este o solutie moderna la o problema clasica aprovizionarea cu apa.

In spatele beneficiilor emotionale asociate produsului nostru stau argumente rationale precum: Instalarea si instruirea gratuite Service-ul gratuit la locul de amplasare Igienizare periodica gratuita Aprovizionare cu apa la comanda Filosofia de Afaceri Intreaga afacere este cladita pe principiul parteneriatului, iar investitia este reciproca: ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • La Fantana
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 165 cuvinte
Nr caractere:
14 201 caractere
Marime:
23.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!