Kandia-Romtelecom-Unirea

Extras din referat:

Kandia este una dintre principalele companii producătoare de produse zaharoase de pe piața românească. Ea a fost înființată în anul 1890 și este cunoscutăa ca fiind cea care a produs prima ciocolată cu lapte din România. Astazi, dupa mai bine de 120 de ani de activitate, Kandia Dulce este cel mai mare producator roman de dulciuri, cu un portofoliu extins de brand-uri prezente în categorii de produse precum ciocolată, patiserie, biscuiți și produse zaharoase.

Piața ciocolatei din România este una dinamică si complexă, ea avand mai mult 10 marci promovate si peste 200 de sortimente diferite de produse din ciocolata. Principalii jucatori sunt Kraft Foods România, Kandia-Excelent, Supreme Chocolat, Heidi Chocolat Suisse, Nestlé si Master Foods.

Kandia a luat naștere ca o marcă proprie și independentă în anul 2003, nefiind asociată doar cu numele companiei producatoare, fabrica de ciocolata Kandia din Timișoara.

Aceasta a devenit într-un timp relativ scurt una dintre cele mai importante mărci de ciocolată din România. Ea oferea noi abordări de promovare ale pieței ciocolatei, îmbinând atât gustul intens al ciocolatei cât și placerea emoțiilor. Până și astăzi, Kandia promovează placerea gustului intens al ciocolatei adevarate.

Încă de la început a susținut gustul bogat și intens al ciocolatei care face diferența între competitorii sai (celelalte mărci de ciocolată). In cadrul gamei Kandia sunt predominante sortimentele cu ciocolată amaruie, simplă sau în combinații spectaculoase de ingrediente și creme ce îți vor rasfăța simțurile.

Fiecare dintre noi poate descoperii gustul bogat și topirea fină a sortimentelor Kandia pe care le vei regăsi sub formă de tablete sau praline rafinate, asta dacă nu le-ai descoperit deja.

Identitate: denumirea provine de la numele pe care insula Creta l-a avut în timpul ocupaţiei veneţiene, proprietarul fabricii apreciind enorm dulciurile făcute de locuitorii Cretei.

Logo-ul este redat prin scrierea stilizată a numelui, cu o caligrafie de mână, cu alb, fiind încadrat de un pătrat de culoare roşie, sugerând sentimente puternice de dragoste, senzualitate şi rafinament.

Sloganul are drept ţintă prietenia, socializarea, iubirea: “Ciocolată cu dragoste”

Momente cheie:

În 1948 ia naștere Intreprinderea de produse zaharoase Bucureșsti, prin fuziunea mai multor fabrici producatoare de ciocolată și produse zaharoase.

În 1964 se lansează primul baton de ciocolată din România, sub brandul ROM, iar în 1979 prima prajitură ambalată din țară, sub brandul Măgura.

În anii '80-'90 compania cunoaște momente de glorie având foarte multe comenzi, oamenii venind din toate regiunile țării pentru a achiziționa produsele lor

19 februarie 1991, în urma unor modificări Intreprinderea de produse zaharoase București devine Excelent București , urmând ca în anul 1996 să lanseze tabletele cu cremă, Laura.

În 1997, Excelent București se privatizează, activitatea acestuia luând amploare, producția lor constând în cea mai diversificată gamă de dulciuri din toată țara

În 2003, Excelent Bucuresti preia 60% din capitalul Kandia Timișoara, care a adus bucuria multor generații de romani prin ciocolata fină și inovații de produs surprinzătoare. Tot în 2003 este relansat brandul Kandia, printr-o impresionantă campanie de comunicare care a spart tiparele sociale ale momentului.

În 2004 Excelent București și Kandia Timișoara fuzionează prin absorbție, noua companie numindu-se Kandia-Excelent.

În 2005, Kandia-Excelent a inițiat un program major de modernizare, creând noi linii de producție la cele mai înalte standarde și extinzându-și capacitatea de producție.

În 2007 Kandia-Excelent a devenit parte a grupului Cadbury-Schweppes, cel mai mare producator de dulciuri la nivel mondial, devenind astfel Cadbury România. Tot în același an Kandia-Excelent achiziționează de la Kraft România, brandul de dropsuri și jeleuri Silvana, lansat în 1994 și brandul de bomboane gumate moi și jeleuri Sugus, lansat în 1998.

În 2010 Kraft Foods vinde Cadbury România fondului de investiții Oryxa Capital, după ce grupul global Cadbury a fost achiziționat la nivel mondial de Kraft Foods. Compania de dulciuri adoptă numele Kandia Dulce, capitalizând pe valorile asociate acestui nume: tradiție, dulciuri romanești, explorarea noilor gusturi ale romanilor.

În 2012 Kandia Dulce achiziționează compania locală Supreme Chocolat, adăugandu-și în portofoliu brandurile Anidor, Ulpio, Primola și Novatini devenind astfel cel mai mare producator de dulciuri din România.

În 2013 grupul Julius Meinl Group achiziționează Heidi Chocolat, deținut de Laderach. Cele doua companii, Kandia Dulce și Heidi, rămân companii de sine stătătoare. Ambele sunt deținute de noua companie formată - KEX Confectionary.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Kandia-Romtelecom-Unirea.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Marime:
777.71KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!