Kandia-Romtelecom-Unirea

Extras din referat:

Kandia este una dintre principalele companii producatoare de produse zaharoase de pe piata romaneasca. Ea a fost infiintata in anul 1890 si este cunoscutaa ca fiind cea care a produs prima ciocolata cu lapte din Romania. Astazi, dupa mai bine de 120 de ani de activitate, Kandia Dulce este cel mai mare producator roman de dulciuri, cu un portofoliu extins de brand-uri prezente in categorii de produse precum ciocolata, patiserie, biscuiti si produse zaharoase.

Piata ciocolatei din Romania este una dinamica si complexa, ea avand mai mult 10 marci promovate si peste 200 de sortimente diferite de produse din ciocolata. Principalii jucatori sunt Kraft Foods Romania, Kandia-Excelent, Supreme Chocolat, Heidi Chocolat Suisse, Nestle si Master Foods.

Kandia a luat nastere ca o marca proprie si independenta in anul 2003, nefiind asociata doar cu numele companiei producatoare, fabrica de ciocolata Kandia din Timisoara.

Aceasta a devenit intr-un timp relativ scurt una dintre cele mai importante marci de ciocolata din Romania. Ea oferea noi abordari de promovare ale pietei ciocolatei, imbinand atat gustul intens al ciocolatei cat si placerea emotiilor. Pana si astazi, Kandia promoveaza placerea gustului intens al ciocolatei adevarate.

Inca de la inceput a sustinut gustul bogat si intens al ciocolatei care face diferenta intre competitorii sai (celelalte marci de ciocolata). In cadrul gamei Kandia sunt predominante sortimentele cu ciocolata amaruie, simpla sau in combinatii spectaculoase de ingrediente si creme ce iti vor rasfata simturile.

Fiecare dintre noi poate descoperii gustul bogat si topirea fina a sortimentelor Kandia pe care le vei regasi sub forma de tablete sau praline rafinate, asta daca nu le-ai descoperit deja.

Identitate: denumirea provine de la numele pe care insula Creta l-a avut in timpul ocupatiei venetiene, proprietarul fabricii apreciind enorm dulciurile facute de locuitorii Cretei.

Logo-ul este redat prin scrierea stilizata a numelui, cu o caligrafie de mana, cu alb, fiind incadrat de un patrat de culoare rosie, sugerand sentimente puternice de dragoste, senzualitate si rafinament.

Sloganul are drept tinta prietenia, socializarea, iubirea: "Ciocolata cu dragoste"

Momente cheie:

In 1948 ia nastere Intreprinderea de produse zaharoase Bucuressti, prin fuziunea mai multor fabrici producatoare de ciocolata si produse zaharoase.

In 1964 se lanseaza primul baton de ciocolata din Romania, sub brandul ROM, iar in 1979 prima prajitura ambalata din tara, sub brandul Magura.

In anii '80-'90 compania cunoaste momente de glorie avand foarte multe comenzi, oamenii venind din toate regiunile tarii pentru a achizitiona produsele lor

19 februarie 1991, in urma unor modificari Intreprinderea de produse zaharoase Bucuresti devine Excelent Bucuresti , urmand ca in anul 1996 sa lanseze tabletele cu crema, Laura.

In 1997, Excelent Bucuresti se privatizeaza, activitatea acestuia luand amploare, productia lor constand in cea mai diversificata gama de dulciuri din toata tara

In 2003, Excelent Bucuresti preia 60% din capitalul Kandia Timisoara, care a adus bucuria multor generatii de romani prin ciocolata fina si inovatii de produs surprinzatoare. Tot in 2003 este relansat brandul Kandia, printr-o impresionanta campanie de comunicare care a spart tiparele sociale ale momentului.

In 2004 Excelent Bucuresti si Kandia Timisoara fuzioneaza prin absorbtie, noua companie numindu-se Kandia-Excelent.

In 2005, Kandia-Excelent a initiat un program major de modernizare, creand noi linii de productie la cele mai inalte standarde si extinzandu-si capacitatea de productie.

In 2007 Kandia-Excelent a devenit parte a grupului Cadbury-Schweppes, cel mai mare producator de dulciuri la nivel mondial, devenind astfel Cadbury Romania. Tot in acelasi an Kandia-Excelent achizitioneaza de la Kraft Romania, brandul de dropsuri si jeleuri Silvana, lansat in 1994 si brandul de bomboane gumate moi si jeleuri Sugus, lansat in 1998.

In 2010 Kraft Foods vinde Cadbury Romania fondului de investitii Oryxa Capital, dupa ce grupul global Cadbury a fost achizitionat la nivel mondial de Kraft Foods. Compania de dulciuri adopta numele Kandia Dulce, capitalizand pe valorile asociate acestui nume: traditie, dulciuri romanesti, explorarea noilor gusturi ale romanilor.

In 2012 Kandia Dulce achizitioneaza compania locala Supreme Chocolat, adaugandu-si in portofoliu brandurile Anidor, Ulpio, Primola si Novatini devenind astfel cel mai mare producator de dulciuri din Romania.

In 2013 grupul Julius Meinl Group achizitioneaza Heidi Chocolat, detinut de Laderach. Cele doua companii, Kandia Dulce si Heidi, raman companii de sine statatoare. Ambele sunt detinute de noua companie formata - KEX Confectionary.

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Marime:
777.71 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Data publicare:
07.05.2017
Structură de fișiere:
  • Kandia-Romtelecom-Unirea.pptx
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Te-ar putea interesa și:
Publicitatea este, fara indoiala, aproape la fel de veche ca si comertul. Daca un produs este de...
"Publicitate", este un termen provenit din limbajul juridic: din secolul al XVII-lea,...
Sus!