Distributia Electronica

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Profesia de marketing, teoriile sale, practicile si chiar stiintele de baza pe care le produce sunt determinate de instrumentele sale si de disponibilitatea in orice moment. Cand instrumentele se schimba, disciplinele se aranjeaza, cateodata foarte profund si de obicei foarte tarziu. Introducerea publicitatii la TV acum 50 de ani a fost asa un eveniment diversionist, iar teoriile de marketing si practica inca raspund, incearca sa inteleaga cum instrumentele functioneaza si cum trebuie sa fie masurate efectele.

Ideile expuse de Deighton despre marketingul interactiv sunt in special relevante in sectorul turistic, unde unul dintre cele mai puternice instrumente de marketing distributia electronica s-a dezvoltat rapid. Totusi, nerenumit pentru promptitudinea imbratisarii tehnologiei, marketingul electronic si distributia produselor au castigat rapid acceptare in turism. Ca rezultat, marketerii care lucreaza in sectorul turistic trebuie sa fie atenti la evolutia sa. Totusi, viteza de dezvoltare a unui nou canal de distributie si lipsa unei surse de informatii cuprinzatoare despre viitorul acestui sistem inseamna ca industria turismului este mai degraba intr-o pozitie reactiva decat intr-o pozitie proactiva.

Acest text ajuta sa micsoram aceasta problema printr-o examinare amanuntita a cailor prin care IT este aplicat marketingului si distributiei in industria turistica.

Se cerceteaza cum tehnologia a fost folosita in trecut pentru a ajuta sa se scoata la iveala multe din problemele si limitele asociate cu distributia electronica a produsului turistic. Multe initiative acum in progres sunt discutate, pentru a concentra atentia asupra eforturilor industriei de a depasi aceste limite. Interesul asupra acestui subiect pare sa fie ridicat si este sporit de cresterea importantei, cat si de cresterea complexitatii.

Aceasta lucrare este concentrata asupra nevoilor si intereselor managerilor de folosire a IT, decat sa cerceteze tehnologia profesionala in sine. Lucrarea este concentrata in 5 capitole, fiecare analizand un subiect major in evolutia distributiei electronice in turism. Fiecare capitol va fi urmat de o serie de studii de caz, care ilustreaza experienta intreprinderilor turistice reale cu distributia electronica.

Primul capitol se concentreaza asupra sectorului aerian, si documenteaza dezvoltarea primului sistem de rezervare computerizat (CRS), care treptat a evoluat in sistemul global de distributie (GDS). Capitolul doi se concentreaza asupra incercarii sectorului turistic de a profita de distributia electronica, si examineaza atat evolutia sistemului, cat si dezvoltarea actuala.

Capitolul trei analizeaza problemele intreprinderilor turistice mici si mijlocii si urmareste incercarile lor de a se face valabile pe piata globala electronica.

Capitolul patru analizeaza puterea in continua crestere a Internetului, si cum el redefineste, amesteca si chiar elimina multe din canalele care erau inainte.

Ultimul capitol ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
501 cuvinte
Nr caractere:
2 932 caractere
Marime:
4.96 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Distributia Electronica
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
O des mentionata statistica este aceea ca in USA, mai bine de 50% din rezervarile hoteliere vin...
Turismul este cunoscut ca fiind cea mai larga industrie. Veniturile sale au o proportie...
Electronica de putere este o ramura a electronicii avand drept obiectiv transferul energiei...
Plecand de la premiza, "clientii nostrii , stapanii nostrii" m-am gandit sa fac o...
Ca urmare a uriaselor progrese facute in ultima perioada in descoperirea de noi dispozitive...
Sus!