Design Ambiental

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Designul ambiental este un concept relativ nou pentru piata autohtona. Compex si personalizat, designul ambiental creeaza un tot unitar acolo unde nu exista decat un schelet si doar ideea ca trebuie sa fie frumos.

Spatiul in care traim este important pentru noi. Cu totii ne dorim sa fie frumos, practic, util, la indemana si bine utilat.

Designul ambiental le inglobeaza pe toate.

Luand spatiul (scheletul arhitectural) ca punct de plecare, designerul imbraca toate formele pana in cele mai mici amanunte. De la lumina pana la peretii falsi, de la mobila pana la finisaje. Toate se aseaza astfel incat nimic sa nu iasa din imaginea generala, nimic sa nu fie deplin integrat.

Spatiul unde locuiesti, muncesti sau te relaxazi merita ce este mai bun, pentru ca reprezinta eticheta, emblema vietii tale. Este un loc unde te simti “acasa”, iar confortul, eleganta si armonia sunt elementele esentiale. Categoria aceasta este dedicata specialistilor in decoratiuni de interior. Ei ofera solutii pentru compartimentarea interiorului, precum si sugestii legate de mobilier, cromatica, decoratiuni, etc. Punerea in scena a utilitatilor din interiorul unui stabiliment are un rol primordial in a conferi un echilibru psihic. In opinia unora, designul de interior este asemanator cu designul vestimentar: creaza / transforma o locuinta intr-o haina. Evalueaza potentialul spatiului si dau o forma definitiva in functie de dorintele beneficiarului.

Totul se face la comanda, este unic si special ca fiecare spatiu care este amenajat.

Volumetria este cuvantul de ordine si minimalismul este tendinta actuala. Sunt cele doua axe ale designului ambiental.

Foarte important in designul ambiental este corelarea volumetriei exterioare atat din punct de vedere cromatic dar si al formei cu interiorul implicit compartimentarea si amplasarea mobilierului in spatiu. De aici un proiect se dezvolta pe partea de ecleraj (iluminare artificială puternica) pentru a pune in valoare obiectele ce intregesc atmosfera spatiului dat.

Personalitatea proprietarului trebuie sa-si lase amprenta asupra spatiului amenajat, iar expertii in design de interior au aceasta calitate de a transforma o locuinta intr-o haina pentru stapanul sau. Solutiile oferite sunt personalizate si adaptate nevoilor solicitantilor.

Ca si concluzie (ca sa nu spunem ‘deci’), aceasta categorie va fi dedicata designerilor in amenajari interioare, arhitectura de interior, consultanta si proiectare, in design ambiental, mobilier, accesorii etc.

1. Design la birou

Pentru ca unii dintre noi ne petrecem la birou, de regula, mai mult timp decat acasa, ar trebui ca mediul unde lucram sa ne ofere un cadru propice, in care sa ne simtim bine, sa putem lucra cu spor si voie buna, cum spune vechiul indemn.

Biroul este locul unde oamenii timpulrilor nostre isi petrec de multe ori mai mult de jumatate din cele 24 de ore ale unei zile. Pictura decorativa, pe care artistii o expun in galeriile din tara si din strainatate, este numai unul dintre ingredientele unui birou cu un design modern si rafinat. Lumina, dispunerea mobilei si a obiectelor aditionale in spatiu, culoarea - element, toate contribuie intr-o anumita masura la imaginea biroului.

Daca intr-un magazin designerii iau in calcul elemente ca si buna vizualiare aproduselor sau atractivitatea spatiului comercial care indeamna cumparatorii sa viziteze magazinul; pentru birouri se urmareste creerea unei atmosfere cat mai placute imbinate cu utilitatea locului unde ne desfasuram activitatea destul de multe ore intr-o zi.

Ne place sa credem ca mai presus de arhitectura si design mai avem o capodopera de restaurat: spatiul recreativ.

Natura este cel mai desavarsit designer si, din pacate, tot mai putin ne preocupa soarta ei. Uitam ca inspiratia vine tocmai din natura.

Naturala sau artificiala, culoarea face parte din viata noastra.

Conceptul unui spatiu de lucru sau al unui spatiu comercial (magazine, birouri, benzinarii, POS etc.) poate spori sau diminua experienta de brand, facand-o “rotunda” sau… “colturoasa”. Arhitectii si designerii de interior, ne asigura ca ambientul “rotunjeste” mesajul brandului si ca identitatea sa nu se pierde in acest proces.

Observații:

Lucrarea ilustreaza designul ambiental la birou- referat folosit la master in business- un referat de semestru

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Design Ambiental.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
3 768 cuvinte
Nr caractere:
20 753 caractere
Marime:
84.32KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Rodica Panfilie
Sus!