Conceptia Manageriala Si Administratia Publica Mangementul Public

Previzualizare referat:

Extras din referat:

stiintifica (J. P.

Nioche). Pentru management conduita tuturor organizatiilor economice, sociale sau politice implica patru tipuri de operatiuni: - planificarea - organizarea - activarea (mobilizarea resurselor) - controlul La nivelul firmelor private, managementul a cunoscut o tendinta accentuata de depasire a cadrelor gestiunii operationale, fondata pe o logica a optimizarii de-a lungul activitatii cotidiene, pentru a se implica in ambitia de a atinge un management strategic, ce integreaza intr-o strategie globala un ansamblu de variabile: proiectele conducerii, mediul economic, posibilitatile si resursele intreprinderii, obligatiile si presiunile sociale, interne si externe.

Aceasta gestiune se finalizeaza printr-un ansamblu de decizii strategice care sunt folosite de-a lungul procedurii de aplicare. Dar firma privata nu este singurul model managerial posibil; tot mai mult sectorul non-profit este citat ca 8 un exemplu de management de succes. Aceasta viziune va deveni tot mai complexa prin asimilarea contextelor organizationale: managementul nu este de fapt decat un ansamblu de reguli foarte generale care sunt susceptibile a urma variante diferite, in functie de organizatia in cauza.

Teoria numita a contingentei incearca sa-i identifice formele specifice de management, ce variaza dupa configuratia mediului, natura organizatiei si strategiile urmate. Astfel, un sistem mecanic de management, caracterizat de reguli formale si o centralizare puternica va fi (Burns si Stalker) mai bine adaptat unui mediu stabil, in timp ce un sistem organic, in care regulile formale au o importanta mai mica iar descentralizarea este mai accentuata, corespunde mai bine unui mediu instabil.

Definire Managementul este meseria care consta in a conduce, intr-un context dat, un grup de oameni cu scopul de a atinge in comun obiective conforme finalitatilor organizatiei de apartenenta.

1. Managementul este o meserie: deci o activitate practica ce regrupeaza un ansamblu de experiente, cunostinte tehnice si relationale. Nu este vorba aici nici de un proces abstract nici de teorie. Aceasta meserie are, in raport cu alte meserii, doua caracteristici proprii: ???se exercita cu si asupra altor persoane (colaboratori, superiori ierarhici, colegi), nefiind deci o meserie solitara; ???datorita aspectelor specifice este legata de practica propriu-zisa, de teren. 2. Aceasta meserie consta in a conduce. A conduce trebuie perceput ca un termen generic pentru a desemna diferite stiluri de management care sunt posibile. Poate semnifica a dirija, a comanda, a coordona, a face sa participe, a anima. Termenul retinut nu este important pentru moment; ceea 9 ce conteaza este sensul: a avea responsabilitatea unei echipe care trebuie sa atinga in comun anumite obiective.

3. Meseria in cauza se exercita intr-un context dat; este ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 439 cuvinte
Nr caractere:
9 326 caractere
Marime:
9.29 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Conceptia Manageriala Si Administratia Publica Mangementul Public
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Plenitudinea existentei umane, in mare parte, este determinata de confortul individual si social...
INTRODUCERE In efortul de a convinge publicul de importanta organizatiei - Consiliul Judetean...
PARTEA I: COMUNICAREA MANAGERIALA 1. COMUNICARE SI DECIZIE 1.1 Functiile conducerii...
In prima jumatate a secolului al XX-lea Lorenz von Stein,Charles-Jean Bonnin si...
Activitatea administratiei publice, indiferent de nivelul sau, de domeniile sale, de autoritatile...
Sus!