Cercetări de marketing

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Research proposal 2
Obiectivele cercetarii 11
Metodologie 12
Rezultate 16
Analiza esantionului 26
Limitele cercetarii 29
Concluzii 30
Anexe 32

Extras din referat:

Problema de decizie:

- Se pot adopta masuri corective asupra strategiilor actuale ale firmei pentru a se obtine o crestere a vanzarilor la creditele pentru nevoi personale.

Problema de cercetare:

? Identificarea principalelor variabile care pot duce la cresterea vanzarilor creditelor de consum.

? Dorim sa aflam daca este necesara dezvoltarea unei agentii specializate doar in credite de consum

Metoda de cercetare:

Atingerea obiectivelor mai sus mentioante presupune utilizarea concomitenta a mai multor metode si tehnici de cercetare.Astfel,in vederea culegerii informatiilor necesare prezentul research proposel propune folosirea a trei metode ce cercetare si testare:

- Studiul documentar

- Interviu in profunzime

- Ancheta

Interviul in profunzime este utilizat pentru culegerea datelor calitative, iar ancheta cu instrumentul chestionar pentru culegerea datelor cantitative.

Studiu documentar:

1.

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat un nou credit pentru nevoi personale, in lei, cu un plafon maxim reprezentand echivalentul a 10.000 de euro, care nu necesita avans sau girant, informeaza un comunicat al institutiei. Creditul se acorda pe o perioada de pana la 10 ani si are o dobanda variabila de 18,5 la suta pe an, aceeasi indiferent de perioada pentru care se acorda creditul.

Beneficiarul creditului nu trebuie sa depuna documente justificative care sa dovedeasca modul in care au fost cheltuiti banii. Capacitatea de rambursare a solicitantului de credit se determina pe baza veniturilor lunare nete, certe. Rata totala lunara (credit plus dobanda) trebuie sa nu depaseasca 30 la suta din venitul lunar net al solicitantului impreuna cu familia sa, dupa scaderea tuturor angajamentelor de plata ale solicitantului si familiei sale. Astfel, beneficiarul unui credit de 100 milioane de lei va avea de platit o rata lunara de aproximativ 1,8 milioane lei. Pentru un credit de 250 milioane lei, rata lunara va fi de circa 4,6 milioane lei, iar pentru 350 milioane lei, imprumutatul va plati o rata lunara de aproape 6,4 milioane lei.

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/5167/BCR-a-lansat-un-credit-pentru-nevoi-personale-pe-10-ani.html

2.

BCR este a patra banca care iese pe piata cu credite relaxate Normele interne de creditare ale BCR prevad un grad maxim de indatorare de 65% din veniturile clientilor, in functie de profilul de risc al acestora. Astfel, clientii cu intarzieri care depasesc 90 de zile la plata ratelor creditelor anterioare ar putea sa nu mai fie eligibili pentru imprumuturi viitoare, avand in vedere profilul ridicat de risc.

BCR devine, astfel, a patra institutie de credit care a primit avizul BNR, dupa Alpha Bank, BRD-Groupe Societe Generale si Volksbank

BCR, membra a grupului Erste Bank, este cea mai mare banca din Romania, cu active de peste 14,6 miliarde euro. Banca are, in prezent, 501 sucursale si agentii, emite 23 tipuri de

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cercetari de Marketing.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
4 533 cuvinte
Nr caractere:
29 334 caractere
Marime:
348.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
banca, credite, imprumuturi
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Andrei Maxim
Sus!