Brandul Coca-Cola

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Identitatea brandului Coca-Cola

Un brand este bazat pe:

- Nume

- Elemente fizice:logo, culoare, forma

- Identitatea sa

Aceasta defineste cine esti, cine vrei sa fi, la fel de bine ca si modul in care sunt perecepute de catre consumatori. Este important sa se stie piata tinta si strategia pentru a avea succes. De exemplu, sticla de Coca-Cola, este rosie, denumita ,,Coca-Cola" si este cunoscuta pentru stilul vechi al sticlei. Principala identitate corespunde mesajului ei vehiculat:"Coca-Cola te face fericit".

Imaginea marcii este un factor important care influenteaza vanzarile Coca-Cola. Brandul are privilegiul de a fi cunoscut in toata lumea ca si au construit imaginea pe o valoare universala: fericirea. Loialitatea fata de brand. Imaginea brandului a transmis vizibilitatea si disponibilitatea produselor si de asemenea calitatea asteptata face Coca-Cola sa fie peste tot in lume unul dintre brandurile cele mai cumparate. In SUA, un raport anual, a raportat recent ca cea mai recunoscuta expresie dupa ,,ok" este ,,Coca-Cola".

Evolutia logo-ului

Evolutia sloganurilor

2010-Twist the Cap to Refreshment

2011-Life begins here

2012-Open Happiness

2013-Share a Coca-Cola

Istoria si evolutia brandului

Coca Cola sau cum se naste o afacere stralucita dintr-o simpla intamplare

Putina lume stie ca, initial, Coca Cola s-a lansat ca bautura alcoolica. La inceputul inceputului, nici nu fusese bautura. Fusese medicament, l-a nascocit chirurgul John Pemberton din Atlanta, veteran de razboi, care fusese ranit intr-o confruntare si isi administra morfina, pentru calmarea durerilor. Cautand un mijloc de detoxifiere treptata, Pemberton a preparat, prin 1885, un fel de bautura, avand la baza vinul francez de Bordeaux, extractul din frunzele plantei coca si nuci kola. Rezultatul l-a numit ,,French wine Coca". N-avea pretentii de bautura racoritoare. Avea pretentii de medicament, dar considera ca e mai mult un vin.

Vin de vanzare la farmcie

Vinul a fost pe placul celor din jur, s-a pus in vanzare la farmacia Iacov din localitate, cu numai 5 centi paharul si cu explicatia atragatoare ca, la acest pret, ai si vin, si medicament, la un loc. Succesul initial n-a fost de proportii, in primele luni farmacia Iacov reusind sa vanda doar noua pahare pe zi. Totusi Pemberton nu s-a descurajat, a distribuit licoarea la mai multe farmacii si a declansat o afacere in toata regula, pentru producerea si vanzarea vinului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Brandul Coca-Cola.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
5 191 cuvinte
Nr caractere:
27 786 caractere
Marime:
830.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
brand, coca-cola, marketing, imagine
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!