Analiza mediului de marketing a firmei BMW

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Povestea a inceput cu aproape trei sferturi de veac in urma, in 1916, nu cu masini sau motociclete, ci cu motoare de avioane. Acestea sunt originile emblemei faimoase in intreaga lume, reprezentand o elice ce se invarte pe un cer albastru.

Compania initiala, Bayerische Flugzeugwerke AG (Industria Bavareza de Avioane) a fost infiintata in Munchen de Franz-Josef Popp si Max Friz. Popp era Director General, iar Friz era Proiectant Sef.

Doi ani mai tarziu, numele companiei s-a schimbat in Bayerische Motoren Werke AG (Industria Bavareza de Automobile) de unde deriva, de fapt, si initialele BMW. Primele produse realizate de BMW au fost motoarele de avioane cu 6 cilindri proiectate de Fritz. Acestea s-au dezvoltat ulterior in motoare cu 12 cilindri V12 care s-au bucurat de o performanta si fiabilitate rasunatoare.

In 1919, recordul mondial de altitudine a fost atins cu un avion cu motor BMW. Tot motoare BMW s-au folosit si pentru cursele aeriene dintre Europa si Persia (Iran-ul de astazi) din 1924 si Africa de Sud din 1926. Acest motor a fost predecesorul clar al modelelor de astazi, avand doi cilindri opusi intr-un cadru de tuburi gemene. BMW a produs primele motociclete din lume cu chiulasa din aliaj usor, proiectate de Rudolf Schieicher. Sase ani mai tarziu, de la acest tip de motociclete s-a ajuns la realizarea unei masini de curse care a doborat recordul mondial de viteza. Intrarea grupului BMW in productie s-a produs in 1928 cand BMW a preluat o alta companie germana, Fahrszenwerk Eisenach, care intrase in serioase probleme financiare si care construise masini inca din 1896.

In momentul preluarii acestei companii, principalul produs realizat de BMW era o masina mica britanica - Austin 7 - realizata sub licenta. Din punct de vedere al performantelor aceasta masina s-a bucurat de un adevarat succes. Modelul de productie standard, a castigat Raliul Alpin International la prima incercare.

Mai mult chiar, succesul repurtat in vanzari a permis grupului BMW sa supravietuiasca crizei mondiale ce a urmat caderii bursei de pe Wall Street din octombrie 1929. In aceasta perioada, o masina mica la un pret redus constituia mijlocul principal de transport. Lansarea primului model complet nou al BMW s-a produs in 1933 o data cu realizarea primului model cu sase cilindri 303, conceput pentru amatorii de viteza, eleganta si prestigiu de la o masina mica si economica.

Succesul modelului 303 a determinat introducerea rapida a unei intregi serii de modele 319, 320, 328 si 329. Modelul 328 cu doua locuri a fost cea mai cautata masina sport din acele timpuri, iar astazi acesta constituie o piesa foarte populara intre colectionari. Dupa 86 ani sau chiar mai mult de dezvoltari dinamice, BMW este unul dintre cei mai faimosi producatori din lume de masini exclusive si singurul producator de motoare de avioane si motociclete pe langa automobile. Cititorii celor mai mari reviste auto din Europa au votat cel mai adesea masinile BMW, de la seria 3 pana la seria 7, ca fiind cele mai bune masini din lume pe segmentele corespunzatoare de piata.

ANALIZA MICROMEDIULUI DE MARKETING

Clientii firmei

Scopul grupului BMW este acela de a oferi clientului automobile sau motociclete personalizate de inalta calitate. Aceasta afirmatie necesita dezvoltarea continua a proceselor si adaptarea la situatii noi.Grupul BMW lucreaza pentru a staisface cele mai exigent cereri ale consumatorului la fiecare contact cu firma. Scopul: de a realiza cea mai mare satisfactia a clientului in segmentul premium.

Grupul BMW se straduieste sa recunoasca si sa inteleaga mai bine nevoile clientilor si acest lucru este valabil pentru cientii potentiali si deja existenti. Aceste procese sunt coordonate prin intermediul programului de relatii cu clientii, introdus in 2003 de catre Grupul BMW, care a fost dezvoltat in colaborare cu diviziunile companiei referitoare la servicii, cum ar fi marketingul, vanzarea si serviciile financiare.

factori-cheie pentru satisfactia clientului.

Calitate a serviciilor si asistentei este decisiva pentru satisfactia clientului si loialitate, in special in prima de piata. Prin urmare, este de o importanta decisiva pentru Grupul BMW sa stiu asteptarilor clientilor pentru acordarea de sprijin si de serviciu. Pentru a face acest lucru, compania este contestata de a intelege si de a-si indeplini dorintele si nevoile clientilor sai, in diferite tari din Finlanda pentru Africa de Sud, din SUA in China. Cheia succesului

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza mediului de marketing a firmei BMW.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 296 cuvinte
Nr caractere:
6 652 caractere
Marime:
18.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
firma, marketing, servicii, produse
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!