Amplasarea Magazinului Asortimentul De Marfuri

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Problema implantarii unui magazin nu se pune pentru un comerciant deja instalat intr-un loc care poate fi excelent sau mediocru. Ea se pune comerciantului care vrea sa creeze o noua afacere fie prin cumpararea unui spatiu existent, fie prin constructia altuia.

Fundamentarea deciziilor privind proiectarea noilor magazine, precum si remodelarea celor existente pentru a fi rentabilizate se sprijina pe cunoasterea riguroasa a factorilor care conditioneaza volumul si structura cererii de marfuri, a populatiei din perimetrul ariei de atractie a magazinului respectiv.

Delimitarea ariei de atractie este punctul de plecare pentru determinarea dimensiunilor unui viitor magazin, cat si pentru reproiectarea tehnologiei comerciale a unui magazin supus modernizarii. In acest top, pe baza unui studiu, se urmareste analiza valorii amplasamentului magazinului respectiv.

Un asemenea studiu trebuie sa raspunda la intrebari de genul: Exemplu: procentul persoanelor ce trec prin fata magazinului; posibilitatile de parcare in fata magazinului.

Exemplu: zona centrala, ultra-centrala sau la periferie; zona industriala sau defavorizata; zona rezidentiala sau turistica.

Zona este Punctul de vanzare a magazinului, de barierele naturale; a doua etapa: culegerea informatiilor necesare evaluarii potentialului de vanzari (de la bancile de date oficiale sau prin intermediul societatilor specializate) a treia etapa: analiza punctelor de vanzare din proxemitate (suprafata, cifra de afaceri). Metoda analogiei. Este o metoda empirica, dezvoltata de catre Applebamm si consta in delimitarea zonei comerciale si apoi la estimarea penetratiei concurentilor pe piata. Vanzarile potentiale se evalueaza prin analogie. Se calculeaza puterea atractiei sau cota de absorbire, a fiecarui magazin, din fiecare zona definita. In acest sens se disting urmatoarele zone: o zona primara: delimitata in jurul centrului de greutate al ariei de atractie, de unde magazinul iti asigura cea mai mare parte a cifrei sale de afaceri (pentru un supermagazin procentul este de aproximativ 60-70%); o zona secundara: care asigura 15-25% din vanzarile supermagazinului; o zona tertiara: care reprezinta diferenta pana la 100%. III. ASORTIMENTUL DE MARFURI Stabilirea asortimentului de marfuri si servicii pune doua mari tipuri de probleme: pe de o parte, este vorba de problemele politicii comerciale, care pot fi rezolvate doar prin raportarea la piata, oferta punctului de vanzare este rezultatul unui proces complex de cautari pentru gasirea echilibrului dinamic, permanent intre cerintele clientelei si limitele impuse de factori endogeni, pe de alta parte, exista o serie de probleme legate de rentabilitatea suprafetei care nu pot fi rezolvate decat prin cunoasterea structuri detaliate a ofertei. Strategia sortimentului urmareste stabilirea marilor linii ale politicii comerciale, putandu-se accepta: o politica de imitare, care consta in a cuceri aceleasi piete si aceleasi ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 083 cuvinte
Nr caractere:
6 113 caractere
Marime:
8.13 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Amplasarea Magazinului Asortimentul De Marfuri
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Cap I : Prezentarea generala a magazinului 1 Istoria INTERSPORT In 1968, 10 organizatii...
Magazinul Spatiul de contact cu clienti 1. Definitie: Spatiul de contact cu clienti -...
Capitolul I - SITUATIA ACTUALA 1.1. ALEGEREA SOCIETATII SI DESCRIEREA SPATIULUI COMERCIAL SPAR...
Multa vreme comertul a fost considerat, inainte de toate o arta, o arta de a vinde si de a...
In economia moderna, caracterizata printr-o complexitate deosebita, rare sunt cazurile cand un...
Sus!