Agenție de Turism

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Clientii

În functie de modul de organizare a sejurului, turistii se împart în doua mari categorii: cei care calatoresc pe cont propriu si cei care apeleaza la serviciile unei agentii specializate.

Din punct de vedere psiho-comportamental exista diferente între cele doua categorii. Cei care calatoresc pe cont propriu sunt cel mai adesea turisti cu experienta, pretuiesc libertatea de miscare, îsi fac singuri programul calatoriei, îsi asuma riscul întâmpinarii unor situatii neprevazute. Acestia se încadreaza de regula în categoria celor cu venituri medii sau superioare.

Turistii care contacteaza agentiile de turism prefera siguranta conferita de acestea necunoscutului pe care îl presupune calatoria pe cont propriu. Sunt cel mai adesea persoane mai comode, se implica în organizarea calatoriei doar daca este absolut necesar, se bazeaza pe programul conceput de agentie, pe care o considera în întregime raspunzatoare de buna desfasurare a evenimentelor.

Concurenta

Concurenta este foarte bine reprezentata, începând de la agentii de mari dimensiuni, care concep si comercializeaza programe turistice variate, pâna la cele mici si foarte mici, care se limiteaza la operatiuni foarte simple. În momentul în care face analiza concurentei, o agentie de turism trebuie sa se raporteze în primul rând la firmele comparabile ca profil si ca servicii oferite, care tintesc acelasi segment de clienti, si abia dupa aceea la competitorii de alta factura.

Din datele furnizate de fostul Minister al Turismului reiese ca în România exista în momentul de fata aproximativ 1500 de agentii de turism.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Agentie de Turism.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7.8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 329 cuvinte
Nr caractere:
6 943 caractere
Marime:
7.90KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!