Reingineria proceselor industriale in cadrul companiei SC DANONE P.D.P.A. SRL

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Descrierea companiei SC DANONE P.D.P.A. SRL. 1
2. Analiza managementul resurselor umane in compania Danone P.D.P.A. SRL 2
3. Harta proceselor managementului resurselor umane 3

Extras din referat:

Compania Danone a fost infiintata in 1919 de catre Isaac Carasso, cu sediul in Barcelona. Danone reprezinta diminutivul catalan al numelui Daniel,primului fiu al lui Isaac Carasso. Zece ani mai tarziu, Daniel Carasso a hotarat sa mute sediul firmei in Franta, infiintand acolo Societe Parisienne du Yoghourt Danone.

Danone Romania (S.C. Danone P.D.P.A. S.R.L.) este o societate cu raspundere limitata, cu sediul in strada Nicolae Canea nr. 96, sector 2, Bucuresti. Danone Romania face parte din Grupul Danone (care detine 100% din capitalul filialelei din Romania).

Fabrica situata in cartierul Colentina, dupa preluarea si retehnologizarea vechii fabrici de lactate Miorita din Bucuresti, care a fost salvata astfel de la desfiintare, asa cum s-a intamplat cu cea de-a doua fabrica Miorita din Bucuresti.

In prezent, Grupul Danone, activ in 150 de tari, este lider mondial pe piata produselor lactate proaspete (Danone) si numarul 2 mondial in domeniul apei imbuteliate (Evian) si al alimentelor pentru nutritia infantila (Bledina, Milupa) si clinica (Numico).

Compania Danone vrea sa isi focalizeze toate eforturile de cercetare si inovatie, cat si resursele de marketing, industriale si comerciale pentru o crestere rapida a celor doua ramuri: produsele lactate proaspete si bauturile pe baza de apa carbonatata si necarbonatata.

Danone fabrica circa 95% din produsele comercializate in Romania in fabrica din Bucuresti. Celelalte produse sunt importate din Franta, Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria

Grupul Danone este, in prezent, lider mondial in 3 mari sectoare : produse lactate proaspete- locul 1 in lume, apa imbuteliata- locul 1 in lume, biscuiti din cereale si snacksuri- locul al 2-lea in lume

Astazi Grupul Danone are 100560 de angajati in mai bine de 120 de tari. In anul 2013 Grupul a inregistrat vanzari in valoare de 14,470 milioane de Euro.

"Aceste rezultate demonstreaza ca modelul de business adoptat de Danone Romania, in contextul actual al economiei globale, isi dovedeste eficienta. Pentru urmatori anii ne propunem sa continuam aceeasi strategie si, in primul rand, sa mentinem locurile de munca ale angajatilor nostri, precum si nivelul salarial. Vom continua sa incurajam consumatorii sa consume zilnic produse lactate, necesare si benefice pentru un stil de viata sanatos. Vom promova o politica de preturi adecvata perioadei, toate acestea ca dovada a angajamentului nostru pe termen lung in Romania", declara Stephane Batoux, Director General, Danone Romania.

La Danone, umanismul, deschiderea, proximitatea si entuziamul asigura fundamentul pentru o cultura organizationala unica si sustin identitatea Danone in toate tarile unde compania este prezenta. Modelul Danone este bazat pe ideea ca dezvoltarea umana si performanta economica se potenteaza reciproc.

Sanatatea si nutritia s-au aflat intotdeauna in centrul preocuparilor Grupului Danone, prin incercarea sa continua de a oferi consumatorilor produse sanatoase, echilibrate nutritional si gustoase.

Datorita calitatii serviciilor oferite - sprijin si consultanta in efectuarea comenzilor optime, dotarea magazinelor cu frigidere si materiale promotionale, Danone este partenerul preferat al magazinelor din proximitate. De asemenea, impreuna cu retailerii importanti din Romania compania dezvolta programe de management al categoriei.

2. Analiza managementul resurselor umane in compania Danone P.D.P.A. SRL

Numarul total al angajatiilor companiei Danone Romania s-ar ridica la peste 700 de angajati,distribuiti astfel:

- Departament de vanzari : 100 persoane

- Department de productie : 400 persoane

- Department de marketing : 48 persoane

- Departament de resurse umane : 65 persoane

- Departament de cercetare si dezvoltare : 40 persoane

- Departamentul financiar -contabil : 47 persoane.

In cadrul companiei Danone dea lungul aniilor fluctuatia de personal a tot inregistrat, cresterii de aproximativ 28% pozitionandu-se in zona medie ca fluctuatie de personal, in raport cu majoritatea companiilor.

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2016
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 133 cuvinte
Nr caractere:
6 014 caractere
Marime:
94.59 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Data publicare:
11.05.2017
Structură de fișiere:
  • Reingineria proceselor industriale in cadrul companiei SC DANONE P.D.P.A. SRL.doc
Predat:
Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor , Universitatea Politehnica Bucuresti din Bucuresti (master)
Specializare:
Ingineria resurselor umane în organizaţiile industriale
Profesorului:
Florin Dănălache

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Sus!