Plan de afaceri - salon de coafură

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1.0 Viziune / Misiune

1.1 Situatie prezenta

Acest plan de afaceri are menirea sa fie valabil pana in anul 2015 pana la presupusa mea (Rhonda Walters) pensionare. Actiunile firmei vor fi vandute atunci la o valoare ajustata de pieta. In acel an responsabilitatea va reveni atunci actualului presedinte de a scrie o continuare a planului de afaceri pentru binele industriei si comunitatii din industria cosmetica.

Numele companiei este Epiphany Salon. Aceasta este un nume cu rezonanta urbana, oraseneasca, industriala, tehno, etc. Prima intrebare care se pune este: ce inseamna defapt acest nume? Daca dumneavoastra ati pus aceasta intrebare asta inseamna ca probabil sunteti un om care nu s-a uitat niciodta la Mtv sau la Espn unde simbolurile vizuale joaca un rol important in marketing. Ne referim la moda de a fi “cool” si “ hip “ , aceasta este defapt Epiphany: Un serviciu si centru commercial pentru industria cosmetica “hip & cool”, un centru de educare al tineretului urban din Green Bay. Populatia orasului Green Bay se va dubla pana in anul 2000. Astfel putem estima piata tinta, generatia X la 61282. Acest centru educational va fi o scoala de elita in domeniul cosmeticii cu 10 elevi din 6 in 6 luni. Acesta va servi doua scopuri:

1. pregatire de baza in industria cosmeticii focalizand asupra plasarii elevilor absolventi in salonul de coafura si frizerie Epiphany.

2. servirea economicii pret-orientate din zona Green Bay.

Frizeria Epiphany este singurul salon cu servicii profesionale prestate exclusiv pentru barbati, intr-un cadru special amenajat. Coaforul Epiphany ofera o linie completa de produse Bettiva remarcabile prin grija demonstrata pentru mediul inconjurator. Ca un salon dealer pentru Bettiva, Epiphany va putea oferi si alte produse pe care saloanele Bettiva nu le comercializeaza. Partea exterioara a salonului va fi un puternic centru comercial invitand cumparatorii sa interactioneze. Scopul este de a plasa volumul veniturilor din comercializare de produse cosmetice la 35% din totalul veniturilor realizate. Epiphany este singurul salon din regiune complet automatizat, prezent si pe internet. Epiphany va prezenta cea mai agresiva campanie de marketing din zona.

Epiphany se afla acum inca in stagiu de copilarie desi detine goodwillul unei afaceri precedente din domeniul comertului cu amanuntul. Atat Barbara directorul salonului de coafura Epiphany cat si mine, avem cunostinte in afaceri si managementul vanzarilor.

Scoala (centrul educational) va face completa gama serviciilor oferite in 1998. Pentru a sumariza aceste servicii, vom include aici un salon de infrumusetare, o frizerie, un centru commercial si centrul educational. Piata tinta vor fi tinerii angajati si turistii din zona. Scoala va fi accesibila la un pret real si va constitui o scoala de elita in domeniul cosmeticii.

Provocarile pentru industria cosmeticii sunt provocari si pentru Epiphany. Acestea sunt : recrutarea fortei de munca, pastrarea ei si productivitatea. Fiind un bastinas din zona Green Bay unde mi-am obtinut licenta de cosmetician in 1977, cunosc afacerile din zona si oamenii care lucreaza in aceste afaceri. Ca si profesor am ajutat peste 120 de cosmeticieni in luarea licentei la Centrul de Pregatire Profesionala. Momentan pe piata exista o oferta de talente tinere si veterani in acest domeniu.

Pastrarea lucratorilor este o problema pentru saloanele fara structura si management. Atat eu cat si Barbara am detinut si condus afaceri care au avut succes. Productivitatea se obtine prin evaluarea fortei de munca cu ajutorul unui software de management. Pastrarea clientelei, cresterea veniturilor din comercializare de produse si prestarea de servicii, definirea exacta a scopurilor propuse sunt parti componente ale conceptului de productivitate ale firmei. Tehnicienii si stilistii veterani prefera angajatii care pot lucra in ore flexibile si pot fi instruiti usor. Frizeria Epiphany va garanta remunerarea pe ore lucrate a noilor talente ceea ce va permite managerilor sa montorizeze mai bine cheltuielile cu salarii. Productivitatea va fi monitorizata prin automatizare. Nu este deloc ireal sa credem ca fiecare departament poate lucra la o productivatate de 80 % daca sistemul va fi pus la punct cum trebuie.

Finantarea este impartita astfel: 20 % investitii personale de la presedintele si vicepresedintele corporatiei, 50 % de la institutii financiare, 30 % de la alti investitori. O suma totala de 163880 $ va fi necesara pentru asigurarea unei cresteri normale a afacerii. Din aceasta suma 20 % 20100 $ vor fi retinute ca si rezerva pntru plata dobanzilor.

1.2 Viziunea si misiunea

Epiphany are viziunea de a crea in saloane separate pentru barbati si femei un ambient armonic, productiv si profitabil oferind comunitatii produse cosmetice, asigurand totodata educatia noilor talente in centrul Bettiva. Misiunea e simpla: distractie prin afacere-impartirea pasiuni fata de cosmetica combinand tehnologia si arta cu stiinta. Planurile pentu viitor includ extinderea vanzarilor de produse cosmetice printr-un magazin virtual pe internet.

Scoala va functiona si in regim seral maximizand astfel productivitatea. S-a planificat cumpararea prezentei cladiri, dupa care aceasta va fi largita cu 1000 m2 pentru scoala si salon. La etajul superior sunt acum apartamente. Acestea vor fi inchiriate si in viitor, chiria adunandu-se la veniturile companiei.

Epiphany salon Inc. a fost fondat in 1997 si on prezent se afla in stagiu de pornire. Salonul Epiphany poate fi descris ca fiind implicat in afaceri de cosmetica, educatie, si ingrijire corporala. In ultimul timp punctele noastre tari au fost serviciile prestate pentru clienti, vanzarile de produse si serviciile de educatie prin predarea ultimelor tehnici si tehnologii din industria cosmetica si managementul afacerii. Compania se poate mandri cu doua mari talente: un manager de vanzari si o profesoara de cosmetica, fiecare avand

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Afaceri - Salon de Coafura.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.7/10 (7 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
6 463 cuvinte
Nr caractere:
50 908 caractere
Marime:
57.99KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Profesorului:
Magdalena Vorzak
Sus!