Plan de Afaceri

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

I. SINTEZA PLANULUI DE AFACERI
II. AFACEREA
1. Firma
- Denumirea societatii
- Sediul societatii
- Forma juridica a societatii
- Obiectul de activitate al societatii
- Scurt istoric
2. Afacerea propusa si domeniul de activitate
3. Obiective
III. PIATA
- Puncte tari
- Puncte slabe
- Amenintari
- Oportunitati
IV.ORGANIZARE SI CONDUCERE
V. CONCURENTA
VI. INFORMATII FINANCIARE
- Indicatori financiari
ANEXE
1. Credite si dobanzi
2. Situatia veniturilor si cheltuielilor
3. Flux de numerar

Extras din referat:

Planul de afaceri se refera fie la promovarea unei firme noi,fie la lansarea unui proiect important intr-o întreprindere existenta.

Planul de afaceri este rezultatul unei activitati utile de-alungul procesului de concepere si dezvoltare a proceselor noi si inventive.In mod egal,el joaca un rol important in aplicarea unei operatiuni de restructurare a intreprinderilor.In cele din urma devine obligatoriu cu ocazia investigarii partenerilor financiari.Planul de afaceri este un dosar in care se concentreaza studiul analitic si exhaustiv al tuturor aspectelor unui proiect sau al unei intreprinderi.El contine un plan amanuntit de actiune,precum si o evaluare a rentabilitatii de perspectiva a proiectului propus.

Planul de afaceri este un instrument necesar:intreprinzatorilor care creaza o societate sau cauta parteneri pentru intreprinderile lor;gestionarilor de proiecte;managerilor care propun activitati noi,altor persoane decat cele care sunt deja responsabile in cadrul unor intreprinderi deja existente.

Planul de afaceri este important in toate sectoarele,industrial sau servicii,in mod independent de gradul lor de inovatie tehnica sau marketing.Planul de afaceri devine din ce in ce mai mult un instrument indispensabi,cu ajutorul caruia se poate reusi in orice domeniu.

Diagnosticarea activităţii tehnico-productive şi economico-financiare se poate face prin măsurarea performanţelor activităţilor şi pe ansamblul interpriderii pentru a găsi soluţii ca aceasta să devină competitivă. Se urmăreşte asanarea activităţilor nerentabile, cunoaşterea şanselor intreprinderii de a deveni competitivă pe piaţă, de a-şi relansa şi stabiliza activitatea economică sau de a intra în faliment.

Informaţiile necesare în vederea măsurării performanţei economice prezente şi previzibile se obţin din contabilitatea analitică din bilanţul contabil şi anexele acestuia, din analiza realizării prevederilor bugetului de venituri şi cheltuieli, din investigarea şi evaluarea stării tehnice a interprinderii şi a desfăşurării proceselor tehnologice, din studii de marketing, din analiza bonităţii şi a previziunilor financiare, etc.

Planul de afaceri este un studiu complex care se elaborează în vederea începerii unei afaceri noi, în cazul în care interprinderea solicită credite pentru investiţii şi restructurare, pentru constituirea unei societăţi mixte, în caz de fuziune, divizare, etc. Planul de afaceri permite investitorilor de capital, băncilor, altor agenţi economici să cunoască starea actuală şi perspectivele întreprinderii în competiţie cu alţi parteneri. Planul de afaceri trebuie să dea răspunsuri la câteva întrebări fundamentale:Cine sunteţi? Ce faceţi? De unde veniţi? Unde vreţi să ajungeţi?.

Planul de afaceri trebuie să fie realist, fiabil, credibil, ambiţios şi să cuprindă indicatori tehnici şi economico-financiari care să poată fi realizaţi pe termen şi lung. Din stabilirea clară a obiectivelor strategice şi din fundamentarea indicatorilor trebuie să se contureze soluţii şi măsuri concrete care permit realizarea scopurilor propuse. Planul de afaceri se fundamentează pe o concepţie strategică, care să asigure întreprinderii (firmei) creşterea puterii competiţionale şi maximizarea profitului. La elaborarea acestei lucrări trebuie angrenată întreaga echipă de conducere.

Planul de afaceri trebuie să cuprindă un rezumat care să prezinte elementele esenţiale ce rezultă din analiză şi proiectare şi o scurtă caracterizare a produselor care constituie obiectul proiectului. Această caracterizare se referă la perspectiva relansării firmei ca urmare a mediului economic favorabil şi a realizării unor performanţe ridicate în comparaţie cu alţi agenţi ecnomici.

Calitatea planului de afaceri depinde de calitatea concepţiei şi de efortul depus pentru reuşita lui. Planul de afaceri cuprinde două părţi: diagnosticul economic şi evaluarea activităţii viitoare.

I. SINTEZA PLANULUI DE AFACERI

Acest plan de afaceri este intocmit de S. C. JIREAPAN S. R. L. Maramures pentru obtinerea unui credit bancar in vederea construiri unei pensiuni cu restaurant.

In aceasta pensiune vor fi servite in special bunatati traditionale din maramures dar si din alte parti,la cererea clientilor. Tinuta personalului va fi obligatoriu formata din portul traditional maramuresean.

Valoarea totala a investitiei este de 580 milioane lei:

- 130 milioane lei vor fi asigurati din surse proprii si vor fi destinati cumpararii aparaturii necesare precum si asigurarii utilitatilor necesare desfasurarii activitatii;

- 450 milioane lei vor fi asigurati printr-un credit bancar, care va fi utilizat pentru acizitionarea si amenajarea spatiului comercial.

Activitatea proiectata va asigura un grad bun de lichiditate: rata generala a lichiditatii fiind de 1,02 in primul an; rata imediata de lichiditate fiind de 0,91(vezi anexele) in primul an si vor creste pana in al cincilea an al activitatii. De asemenea, exista si o capacitate buna de acoperire a dobanzii.

Investitia in valoare de 450 de milioane va putea fi acoperita integral din profitul net al actualei brutari pana la sfarsitul celui de al treilea an de activitate. Rata de recuperare a investitiei va fi de 93,87 %, ceea ce demonstreaza ca proiectul are o profitabilitate buna de-a lungul perioadei analizate. Activitatea prevazuta va aduce un profit net raportat la vanzari de 8,26 % in primul an (vezi anexele), de 10.81 in cel de al doilea an si crescand astfel pana in cel de al cincilea an de activitate.

La sfarsitul perioadei de 5 ani pe care s-a facut analiza proiectului de investitii, surplusul de numerar generat va fi utilizat pentru dezvoltarea afacerii.

Estimarea acestor rezultate s-a facut in conditiile unor marje largi de siguranta si anume:

- un nivel minim al veniturilor considerate si cheltuieli maxime luate in calcul;

- un regim de lucru de numai 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana;

- preturi de cazare cu cel putin 15 % sub nivelul mediu al celor practicate in momentul actual pe piata.

Exista perspective de extindere a afacerii in amonte prin construirea mai multor cladiri cu aceasi destinatie.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Afaceri.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
3 396 cuvinte
Nr caractere:
21 096 caractere
Marime:
45.22KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Profesorului:
Stejarel Brezuleanu
Sus!