Personalul Hotelier

Previzualizare referat:

Extras din referat:

De aceea o componenta deosebit de importanta a calitatii serviciilor hoteliere o reprezinta comportamentul personalului, cel care creeaza in final multumirea si satisfactia clientului.

Comportamentul profesional al intrgii echipe poate fi definit ca fiind totalitatea reactiilor individuale la sarcinile profesionale.

El este dobandit in timp fiind rezultatul insusirii, respectarii normelor si regulilor specifice activitatii hoteliere.

La baza comportamentului profesional al lucratorilor hotelieri stau calitatile personale ale acestora.

De aceea pentru a fi un bun hotelier, o persoana trebuie sa intruneasca urmatoarele caliati: Cerinte intelectuale Grad de inteligenta Capacitati intelectuale Cerinte psihice Calitati psihice Trasaturi pozitive de temperament Cerinte morale Trasaturi de caracter: (cinste, corectitudine, politete, solicitudine) Cerinte educationale Studii Calificare Cunostinte de cultura generala Limbi straine Reguli generale de comportament Personalul care intra in contact direct cu clinetii trebuie sa manifeste un comportament care sa l faca pe turist sa se simta bine sa i castige incredere.

Principalele reguli de comportament profesional se refera la salut, tinuta fizica si vestimentatie, gestica, conversatie, inclusiv la telefon.

Foarte important este faptul ca alaturi de limbajul veritabil lucratorii hotelieri trebuie sa cunoasca si sa fie atenti la limbajul nonverbal (mimica). 1. 2 Criteriid e selectie, atributii si responsabilitati specifice diferitelor categorii de personal hotelier Principalele criterii de selectie, atributiile si responsabilitatile specifice diferitelor categorii de personal hotelier sunt prezentate mai jos: 2. Compartimentele de conducere si administrare 2. 1Resurse umane Nu este numai compartimentul care controleaza si pune la punct actele angajatilor hotelului, inca-sarile salariale sau procedurile de angajare si licentiere; acest compartiment a devenit astazi extrem de productiv in viata unui hotel.

Condus de catre un director de resurse umane, compartimentul incearca sa valorifice la maximum potentialul fiecarui lucrator, angajat pe baza unei selectii riguroase. Scopul final este obtinerea unui personal antrenat, puternic motivat, constient de rolul sau in construirea imagi-nei Casei.

2. 2 Economic Acesta este compartimentul care inregistreaza toate datele activitatii financiare, sub toate aspecte-le ei gestionare si patrimoniale, de la intocmirea bugetului previzionat si pana la controlul intregii activi-tati economice. Directorul economic, cu ajutorul unei retele de analize, previziuni, documente contabile si bilanturi, care nu lasa loc improvizatiilor sau aproximarilor, intocmeste rapoarte zilnice, lunare, se-mestriale si anuale. Aceste rapoarte sunt adevarate barometre pentru conducatorii diferitelor comparti-mente si pentru directorulgeneral, oferindu-le suportul exact pentru luarea viitoarelor decizii.

2. 3 Marketing si ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Personalul Hotelier
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
4 576 cuvinte
Nr caractere:
25 728 caractere
Marime:
21.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
personal, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!