Managementul resurselor umane

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Singura resursa inepuizabila de creativitate si initiativa in cadrul oricarei organizatii este resursa umana. Declansarea revolutiei cunostintelor prin care se face trecerea de la societatea si economia de tip industrial la societatea si economia bazata pe cunostinte implica o reconsiderare a factorului uman in calitate de resursa, capital si componenta a dezvoltarii.

Managementul resurselor umane se ocupa de implicarea si valorificarea capacitatii oamenilor preocupati de imbunatatirea calitatii vietii, in general si a vietii profesionale in special, calitate in care sa se reflecte cat mai bine aspiratiile sau asteptarile lor. Din acest punct de vedere resursele umane sunt, nu doar deosebit de pretioase dar si foarte costisitoare impunandu-se utilizarea lor in modul cat mai eficient posibil.

PREZENTAREA S.C. AMBIENT S.A

Prezentarea organizatiei; misiune si viziune.

Denumirea societatii: S.C. AMBIENT S.A.

Nr. inregistrare la Registrul Comertului: J/32/82/93

Cod Fiscal: R-3099430

Adresa: Sibiu strada Turda nr. 15 (Sediul Logistic)

Societate cu capital integral romanesc, Ambient ia fiinta in anul 1993. Pana in 1995 dezvolta o retea de 7 magazine proprii in localitatea Sibiu. Aceste magazine au aparut din dorinta de a satisface clientii la standarde calitativ mai ridicate, renuntandu-se astfel la intermediari. Magazine se numeau ,,Sanex", cu acceptul principalului furnizor de ceramica din zona la acea vreme si comercializau instalatii, finisaje cu un sector special de menaj-casnice.

In anul 1998 are loc o schimbare de brand din Sanex in Universal Ambient, magazine universale de cartier, care comercializeaza materiale de finisaje, instalatii si amenajare a unei locuinte. In paralel se incepe comercializarea materialelor de constructii, ceea ce va deveni ulterior divizie de sine statatoare ,,Ambient Structuri".

Datorita dezvoltarii atinse in judetul Sibiu, s-a decis in anul 2000 extinderea retelei in afara Sibiului prin participare directa sau prin franciza, prima astfel de iesire fiind in Cluj Napoca. In paralel incepe sa se contureze viitorul concept ,,Casa Ambient"- Centru Comercial de constructii si amenajari.

Astfel, in aprilie 2001 apare prima Casa Ambient in Sibiu. Odata cu deschiderea acestui prim centru comercial se lanseaza si sloganul companiei ,,casa casei tale", reprezentand misiunea firmei:

,,Satisfacerea tuturor nevoilor clientilor privitor la furnizarea de produse de calitate si servicii integrate profesioniste pentru construirea, finisarea, amenajarea si intretinerea casei, castigarea si mentinerea constanta a increderii clientilor".[Ioan Ciolan]

In momentul de fata Ambient isi desfasoara activitatea prin 6 centre comerciale si peste 30 de magazine tip Universal Ambient in 13 judete, cele mai recent inaugurate, in anul 2006, fiind centrele comerciale de la Baia Mare, Ramnicu Valcea, Targu Mures si Gheorgheni. Cu acest prilej s-a lansat si noua imagine Ambient.

Acum, Ambient a ajuns la o faza de maturitate, la stabilitate organizatorica, activitatea comerciala fiind structurata in patru divizii:

-Structuri-materiale de constructii,

-Instalatii-finisaje,

-Ceramica-obiecte sanitare,

-Mobila-decoratiuni.

impartite in 22 de departamente comerciale.

Forta Ambientului o constituie Sediul Logistic de la Sibiu, desfasurat pe o suprafata de peste 120.000 mp, cu 500 de angajati, cu un parc auto de 250 de autovehicule, doua rampe de cale ferata, flota de echipamente de ridicat. Din acest centru logistic se coordoneaza activitatea comerciala din cele 13 judete in care opereaza Centrele Comerciale Ambient si Magazinele Ambient.

Din dorinta de protectie a clientilor Ambient, incepand cu 2002 s-a investit si in sectoare complementare, organizate ca firme de sine statatoare, prin care se furnizeaza produse sau servicii cum ar fi: betoane si agregate, mobilier personalizat, automatizari si sisteme de protectie, confectii metalice.

Capitalul cel mai de pret al companiei este echipa formata din peste 2200 de angajati pentru care incepand cu anul 2004 s-a lansat un program de perfectionare profesionala, cursuri de administratie, vanzari, consolidare a echipei. In acest sens, se construieste in apropierea Sibiului un Centru de pregatire, loc in care va functiona, in urma unei investitii de circa 3 milioane de Euro, un ,,Club Ambient" avand 80 de membri fondatori - furnizori de top in domeniul nostru de activitate.

O confirmare a strategiei de dezvoltare Ambient este si realizarea in martie 2005 a unui joint-venture cu renumita companie austriaca ce activeaza in domeniul produselor metalurgice, Voestalpine Ambient Stahlhandel SRL.

In viziunea firmei, in anii urmatori conceptul Ambient, ajuns acum la maturitate, va fi promovat in continuare prin deschidere a noi Centre Comerciale, extinderea zonei geografice si cresterea numarului de clienti. In acest sens, incepand cu anul 2009, se vor realiza investitii importante in cadrul Sediului Logistic, cel care va sustine intreaga dinamica de dezvoltare a retelei de centre comerciale.

Compania Ambient este orientata catre satisfacerea continua a cerintelor clientilor sai ca sursa principala de crestere a afacerii pe termen lung.

Prin activitati specifice de cercetare de piata, compania Ambient a identificat intreaga varietate de cerinte specificate si nespecificate ale clientilor si si-a propus ca politica de satisfacere a clientilor oferirea pe piata a unei largi game de produse si servicii care sa satisfaca toate segmentele de consumatori. Prin modul de organizare si prin obiectivele stabilite pentru Departamentul Comercial, se asigura continua monitorizare a satisfactiei clientului si se initiaza actiuni pentru continua imbunatatire a acesteia.

Pentru ca cerintele clientului sa fie cat mai bine determinate si satisfacute, pentru a creste

Bibliografie:

1. XXX- Documentatie interna din cadrul SC Ambient SA Baia Mare, 2007, 2008

2. www.google.com

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul resurselor umane.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 509 cuvinte
Nr caractere:
9 769 caractere
Marime:
28.46KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
angajati, Resurse umane, management, organizare
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!