Henry Ford - un manager de succes

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Legenda lui Henry Ford.....................................................3
2. Compania Ford Motors......................................................4
3. Modelul Ford T...............................................................4
4. Istoria Logo-ului Ford.......................................................6
5. Din gandirea lui Henry Ford................................................7
6. Istoria auto Ford..............................................................7
7. Bibliografie...................................................................15

Extras din referat:

Henry Ford (n. 30 iulie 1863- d. 7 aprilie 1947) a fost fondator al industriei americane de automobile, a intemeiat Ford Motors Company (1903), autor al unui nou mod de organizare a productiei industriale, cunoscut sub denumirea de fordism.

1. Legenda lui Henry Ford

Henry Ford a transformat modul nostru de viata datorita autovehiculelor practice si accesibile. El a fost inventatorul metodelor de productie moderne in masa care au devenit referinta practicilor industriale in cursul primei jumatati a secolului 20.

Nascut pe 30 iulie 1863 la Springwells, Township, Wayne County in Michigan, era fiul cel mai mare din cei 6 copii ai lui William si Mary Ford, o familie prospera de fermieri. Isi imparte timpul intre scoala si muncile agricole. Cu toate acestea, Ford nu a fost atras nici de scoala, nici de viata de la ferma, si la varsta de 16 ani, a plecat la Detroit pentru a-si gasi o slujba.

Din frageda pruncie, arata interes pentru mecanica. Astfel ca va deveni un geniu. Astazi, este recunoscut drept una dintre cele mai importante figuri din industrie.

In 1875, la 12 ani, Henry isi petrece intregul sau timp liber intr-un mic atelier, echipat chiar de el. El a construit aici primul sau motor cu aburi, la varsta de 15 ani, inainte de a-si parasi casa in 1879 pentru un oras vecin cu Detroit, unde va aprofunda cunostintele de mecanica, revenind uneori acasa pentru a-si ajuta familia la muncile campului. Aici invata timp de 3 ani dupa care se va intoarce la Dearborn. Apoi, isi dedica timpul repararii motoarelor cu vapori, in diferite ateliere, si intretinerii utilajelor de la ferma tatalui sau

S-a angajat ucenic la un atelier auto, unde a invatat totul despre motorul cu ardere interna.Dupa cativa ani in care a lucrat la atelier s-a intors la ferma familiei sale unde a lucrat pentru Westinghouse Engine Company.

In 1888 se va casatori cu Clara Bryant si isi va intretine familia angajandu-se intr-o otelarie.

Cativa ani mai tarziu, Ford si sotia lui s-au mutat inapoi in Detroit, unde Ford a fost numit inginer-sef in cadrul Detroit Edison Company. Pozitia aceasta ii cerea lui Ford sa fie disponibil 24 de ore pe zi, dar programul flexibil ii permitea sa se ocupe de experimentele lui. A experimentat cativa ani, atat pe trasuri care mergeau cu benzina, cat si pe calesti fara cai, pana cand primul sau vehicul a fost gata. ,,Cvadricicleta", formata dintr-un cadru de trasura montat pe patru roti de bicicleta, a fost terminat in 1896. Ford a vandut aceasta inventie, pentru a strange banii necesari altor creatii.

Primul motor Ford din istorie a fost testat in bucataria familiei Ford. O data cu aceasta tentativa, el a realizat un motor instalat pe un sasiu, echipat cu 4 roti de bicicleta. Astfel a luat nastere prima masina Ford.

In 1899, Henry demisioneaza de la Edison si organizeaza "Detroit Automobile Company". Un an mai tarziu, compania da faliment. In acest timp, el concepe si construieste mai multe masini de curse.

2. Compania Ford Motors

In 1903, Ford a produs un automobil bun de scos pe piata, si a format Ford Motor Company, in parteneriat cu Alexander Malcomson, James Couzens, si fratii Dodge.In 1907 el va cumpara stocurile asociatilor sai, astfel ca familia Ford va ramane la puterea companiei.

Henry Ford, cu 25, 5 % actiuni devine vice presedinte si inginer sef. Incet, incet la fabrica Ford din bulevardul Mach din Detroit au ajuns sa se construiasca mai multe masini pe zi. Doi sau trei oamnei se ocupau de cate o masina utilizand componente cumparate din afara tarii.

Prima masina terminata a fost vanduta in 23 iulie 1903. Henry devine astfel presedinte si proprietar in 1906. Henry Ford si-a indeplinit visul de a produce un automobil la un pret rezonabil, fiabil si eficient datorita modelului T, in 1908.

Cand, in 1903, Henry Ford si-a deschis afacerea de la Detroit, tot ce-si dorea era sa produca si sa vanda masini.Timp de 19 ani a vandut numai un singur fel de masina: cunoscutul Model T,intr-un numar impresionant: 15.500.000, jumatate din productia mondiala. Linia sa de asamblare, de-a dreptul revolutionara, i-a permis sa vanda masinile la un pret la care putea sa aiba acces o familie americana cu venituri medii. Celebrul constructor de automobile a reusit performanta de a dubla salariile muncitorilor simultan cu reducerea orelor de lucru. Ceea ce pana atunci era doar o jucarie pentru capriciile celor bogati a devenit, gratie lui Henry Ford, o necesitate a vietii cotidiene, fericind lumea cu autostrazi, statii de benzina si ambuteiaje.

Prin diferite optimizari, in special la linia de ansamblare, prin realizare unor standarde pentru masini, Ford a reusit sa o ia inaintea celorlalti competitori cu o masina ieftina, standardizata.

Bibliografie:

http://www.cbx.ro/

http://ro.wikipedia.org

www.ford.ro

http://autori.citatepedia.ro

www.info-portal.ro

http://www.istoricauto.ro

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Henry Ford - un manager de succes.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
3 486 cuvinte
Nr caractere:
19 408 caractere
Marime:
199.33KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
Henry Ford - un manager de succes, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!