Economia Franței

Extras din referat:

Conform acestui grafic ,putem remarca o crestere semnificativa a PIB-ului comparand situatia actuala cu anul 2006.In anul 2008 PIB-ul a inregistrat o valoare de peste 2.923 miliarde de dolari.Situatia actuala este una favorabila,PIB-ul inregistrand valori destul de ridicate.

PIB/LOCUITOR

PIB-ul pe cap de locuitor este PIB-ul impartit la numarul locuitorilor.

Analizand valorile PIB-ului pe cap de locuitor , inregistrate in ultimii ani,constatam o crestere a valorilor Valoarea maxima inregistrata in ultimii 10 ani a fost in anul 2008,moment in care si PIB-ul national atingea punctul maxim.

Conform datelor statistice, in urmatorii 4 ani valoarea PIB-ului pe cap de locuitor va creste, ajungand pana la 51 de mil de dolari pe cap de locuitor,in anul 2019.

2.INFLATIA

Conform datelor,in Franta ,inflatia este in crestere,ca urmare a diminuarii fortei de cumparare. In altimul an s-au luat masuri ce prevad diminuarea preturilor,insa preconizarile pentru anii viitori nu prevad schimbari a valorilor acesteia

Putem observa ca rata somajului a atins cea mai scazuta valoarea in anul 2008,moment in care valoarea PIB-ului era maxima.In anul 2015 rata somajului a crescut ,devenind o amenintare pentru economia Frantei.Conform datelor statistice prezentate in tabelul anterior,rata somajului se va diminua ,ajungand in anul 2019 la 9%.

Prin urmare ,in aceasta perioada economia Frantei traverseaza un moment nu tocmai favorabila din punct de vedere economico-financiar.

Stiind ca rata dobanzii este in medie 2.24(din 1998 pana in 2016),putem afirma ca rata dobazii in Franta a variat destul de mult in ultimii 10 ani,atingand in anul 2009 valori de peste 4 procente

In prezent rata dobanzii este 0,acesta fiind cel mai scazut procent inregistrat in ultimii 10 ani.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Economia Frantei.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Marime:
1.36MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!