Dinamica și Coeziunea Grupului de Sportivi

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

CAPITOLUL I
INTRODUCERE
1.1 Fenomenul reprezentarilor sociale
1.2 Fenomene sociale în sport
1.3 Motivele activitatii sportive
CAPITOLUL II
2.1 Factorii sociali si dinamica grupului sportiv
2.2 Formarea si coeziunea grupului sportiv
2.3 Caracteristicile grupului sportiv
2.4 Grupul sportiv si conducerea lui
2.5 Comunicarea în grupul de sportivi
2.6 Liderul grupului de sportivi
CAPITOLUL III
UNIVERSUL INVESTIGATIEI
3.1 Obiectivul lucrarii si al investigatiei
3.2 Esantionul
3.3.1
CAPITOLUL IV
INTERPRETAREA REZULTATELOR
CAPITOLUL V
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE

Extras din referat:

O caracteristica a societatii contemporane este amploarea fara precedent a cunoasterii. Dezvoltarea vertiginoasa a tuturor stiintelor, a volumului de date, care ofera cheia întelegerii fenomenelor naturii, vietii si societatii.

Omul modern este martorul dublarii la fiecare 8-10 ani a acestor date, din toate domeniile, date ce marcheaza un progres stiintific rapid. Omenirea produce acum într-un deceniu tot atâta stiinta cât s-a produs din cele mai vechi timpuri pâna astazi. În fiecare zi, la redactiile ziarelor si revistelor de specialitate vin mereu nou informatii despre efortul neobosit al cercetatorilor de a descoperi cu mijloacele unei tehnici moderne, tot ce nu este înca descoperit în structura universului, cu încredere justificata în puterile sale, stiinta îsi propune sa explice integral microcosmosul si macrocosmosul. Perspectivele ce pornesc de la succesele cunoasterii se extind si asupra altor laturi ale actualei revolutii tehnico – stiintifice, evolutia lor fiind pe cât de grabnica, pe atât de simpla si diversa. Este vorba de realizari esentiale legate de electronica automatica, cibernetica, informatica.

În civilizatia actuala stiinta a devenit nemijlocit forta de productie, civilizatie în care are loc industrializarea stiintei dar si scientizarea industriei. Nu exista domeniu în care acest adevar sa nu functioneze.

Toate aceste realizari sunt rodul muncii si creatiei omului care a stiut sa le mânuiasca si sa le foloseasca în slujba lui.

Omul a fost întotdeauna animat de dorinta de a se autodepasi, de a urca tot mai mult performantele sale. Acest proces de dezvoltare si perfectionare continua a cuprins inevitabil si activitatea sportiva. Animat fiind în permanenta de perfectionarea propriului organism înca din cele mai vechi timpuri, omul a fost preocupat de atingerea unor parametri biopsihologici superiori.

Sportul este un fenomen tipic psihosocial având la baza relatii interindividuale, manifestari de grup, atitudini preferentiale ale unor indivizi fata de altii, ale unor grupuri fata de altele.

Dimensiunea sociala a sportului este evidenta din primele clipe ale contactului cu aceasta activitate, caci sportul înseamna prin excelenta întrecere între indivizi sau între echipe (grupuri sociale) participarea spectatorilor, aprecierea publica a rezultatelor. Caracteristica sociala a fenomenului sportiv este intima conferindu-i acestuia trasaturile de atractivitate în care sunt incluse motivatia si atitudinile sportivilor, cât si atitudinile sentimentale si reactiile spectatorilor, relatiile interpersonale ale sportivilor din cadrul unei echipe, conduita liderilor (capitani de echipa, conducatori de joc) etc.

Din punct de vedere sociologic sunt cunoscute importanta si valoarea sociala a sportului, rolul acestuia în integrarea sociala, în socializarea individului, cât si influenta echilibrata a acestuia asupra sanatatii psihice a oamenilor.

Dintre problemele majore ale psihosociologiei sociale doua au o importanta deosebita, psihologia relatiilor interpersonale si psihologici grupurilor sportive.

Observații:

Facultatea de Stiinte Sibiu, sectia Management sportiv

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dinamica si Coeziunea Grupului de Sportivi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7.3/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
33 imagini
Nr cuvinte:
8 219 cuvinte
Nr caractere:
43 203 caractere
Marime:
37.33KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Profesorului:
Galata Mircea
Sus!