Cerere de finanțare - consilierea și orientarea în carieră pentru studenți

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Egalitatea de sanse

Studentii care participa in proiect au fost selectati pe baza mediei de absolvire a facultatii.

Nu s-a facut nici o deosebire,excludere,restrictie indiferent de rasa,etnie,convingeri religioase,limba,categorie sociala,sex.

Dezvoltare durabila

Pregatirea pentru un viitor loc de munca prin definiţie are in vedere toate domeniile fundamentale ale invatarii, respectiv a invata pentru a cunoaste,pentru a actiona,pentru a convietui si de a se innoi pe sine si societate,oferind o calitate mai buna a vietii pentru toata lumea,atat pentru prezent cat si pentru generatiile viitoare.

Ocuparea unor pozitii inalte,deficitare in sistemul de munca romanesc,dezvoltarea economica echilibrata si echitabila,accesul intr-un sistem deschis sunt premise concrete de promovare a dezvoltarii durabile globale.

Inovatie si TIC

In implementarea obiectivelor proiectului se acorda o atentie sporita promovarii si abordarii integrate a activitatilor inovatoare propuse,provacarea tehnologica fiind abordata ca o prioritate orizontala privind accesul tuturor absolventilor si formatorilor acestora la societatea informationala.

Proiectul,şi-a propus crearea şi gestionarea unei baze de

date a absolventilor care sunt in cautarea unui loc de munca

si sistematizarea ofertei pietei de munca;in acest fel

contribuind la dezvoltarea societatii informationale,o

societate în care informatia si TIC se

utilizeaza la scara larga si la costuri reduse.

Abordare transnationala

Abordare interregionala

Aspectele interregionale se vor realiza in special prin schimbul de informatii,experienta,rezultate si bune practici existente in cadrul parteneriatelor incheiate cu firme,agenti economice,institute care vor contribui la insertia absolventilor pe piata muncii.

DURATA PROIECTULUI

1 an

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor reprezinta una din scolile de elita ale invatamantului superior romanesc care functioneaza din 1938 acumuland o bogata traditie manifestata prin profesionalism, standarde academice si stiintifice de inalta calitate.

In prezent facultatea dispune de un corp didactic de elita, format din 205 cadre didactice care imbina experienta profesorilor cu multi ani de activitate cu ambitia si entuziasmul tinerelor cadre diactice formate prin doctorate obtinute in tara si strainatate, la universitati de prestigiu din Europa si SUA.

Calitatea corpului didactic poate fi relevata printr-un singur argument: numarul de articole stiintifice publicate in reviste nationale si internationale de mare prestigiu, cotate ISI, raportat la numarul de cadre didactice situeaza Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor pe unul din primele locuri in Romania.

De asemenea studentii au posibilitatea de a se pregati in toate domeniile ingineriei chimice si ingineriei materialelor, dobandind competente de specialitate privind chimia alimentara, chimia si protectia mediului, detergenti, cosmetice, lacuri, vopsele, ciment, sticla, medicamente, etc. Pregatirea studentilor se realizeaza cu echipamente moderne, de ultima generatie care insumeaza peste 10 milioane de Euro investiti de facultate in ultimii 5 ani.

Facultatea ofera astazi conditii de studiu de nivel european pentru circa 500 de studenti anual care beneficiaza toti de locuri de cazare asigurate in caminele din Complexul Regie, care au fost complet reabilitate in ultimii 2 ani asigurandu-se astfel conditii optime (mobilier nou, ferestre din geam termopan, servicii de conectare la Internet gratuite, etc.). Intreaga activitate din facultate este centrata pe nevoile multiple de formare ale studentului care este consiliat pe parcursul anilor de studiu.

Standardele de calitate implementate de facultate fac din aceasta institutie o emblema a unui invatamant superior in care exigenta, seriozitatea si profunzimea abordarilor in relatiile studenti-profesori constituie o garantie a reusitei in cariera pentru absolventi. Acestia sunt astazi foarte cautati de companiile multinationale care activeaza in Romania, de intreprinderile mici si mijloci care actioneaza cu mare profit pe piata (fabricanti de ciment, lacuri, vopsele, medicamente, produse alimentare, etc.) dar si de companiile din tarile Uniunii Europene care cauta continuu ingineri chimisti formati in facultate, in prezent facultatea nereusind sa onoreze toate aceste cereri.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cerere de Finantare - Consilierea si Orientarea in Cariera pentru Studenti.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
3 282 cuvinte
Nr caractere:
20 795 caractere
Marime:
61.23KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!