Previzualizare referat:

Extras din referat:

Opera literara ,, DOUA LOTURI " DE I. L. Caragialeeste o opera epica deoarece autorul isi exprima in mod indirect ideeile se sentimentele cu ajutorul actiunii si al personajelor. Se remarca prezenta naratorului ,o voce a autorului. Naratiunea se desfasoara la persoana a-IIIa singular . Chiar de la inceputul nuvelei se simpte prezenta naratorului prin intrebarile pe care le pune in numele cititorului sau prin gandurile cere il framanta .Naratorul trezeste interesul cititorului luindu-l ca martor al intamplarilor ,isi pune intrebari ,dar ofera si explicatii.

Modul de expunere dominant este naratiunea ,asociata cu dialogul si scurte descrieri .Dialogul este folosit pentru a scoate in evidenta trasaturile de caracter ale personajelor , conflictele lor interioare , starile sufletesti .Descrierea apare pri notatii scurte legata de personaje sau de locuri si are aspectul unor indicatii scenice .

Tema nuvelei este viata micilor functionari care viseaza sa depaseasca umila lor conditie sociala prin intermediul unor castiguri neasteptate .Eroul nuvelei afla ca a tras doua bilete castigatoare la loterie

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Doua Loturi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
562 cuvinte
Nr caractere:
3 152 caractere
Marime:
8.59KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
opera, actiune, personaje
Predat:
la liceu
Profesorului:
Ionescu Maria
Sus!