Chemarea Strabunilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Buck era ca alti caini voinici, cu muschii tari si cu blana lunga si calduroasa de la Puget Sound pana la San Diego.

In vremea aceea oamenii descoperisera metal galben, si isi doreau caini, dulai capabili de mari eforturi.

Buck traia intr-o casa uriasa din Santa Clara Valley, ferma judecatorului Miller. In spatele conacului existau multe hambare, grajduri, pasuni, livezi, etc., multi muncitori si case ptr ei. Buck se nascuse aici si isi petrecuse patru ani din viata, alaturi de stapan; de fiii lui, pe care ii insotea la vanatoare; de fiicele sale, Mollie si Alice pe care le escorta in plimbarile lor de seara; si de alti caini ca Toots, mopsul japonez sau Ysabel, catelusa mexicana fara par, acestia neavand importanta. Lui ii apartinea intregul regat. Era un caine credincios, si jucaus cu nepotii judecatorului. El preluase atributiile tatalui sau, un Saint Bernard, pe nume Elmo care fusese nedespartit de stapan. Mama lui a fost de rasa ciobanesc scotian, pe nume Shep, iar Buck cantarea o suta patruzeci de livre, saptezeci de kg. Era demn si respectat de ceilaltidin jur, comportandu-se asemenea unui rege, iar mentinerea sanatatii a fost datorita placerii de a se balaci in apa.

In anul 1897, toamna, a fost gasit aur la Klondike, iar barbatii fiind atrasi, veneau spre nordul inghetat. Buck nu avea de unde sa stie ca Manuel, ajutor de gradinar, ii placeau jocurile de noroc, iar din castigul sau nu-I mai ramanea nimic, deoarece trebuia sa-si intretina nevasta si numerosii lui copii.

El l-a luat pe Back, intr-o noapte, prin livada, ajungand in mica gara College Park, in timp ce judecatorul se afla la o intalnire a Asociatiei Viticultorilor, baietii se ocupau cu organizarea unui club de atletism, iar Buck credea ca este o plimbare. Acolo, dulaul fuse incredintat de catre Manuel, unui barbat strain si artagos, ce-l aruncara in vagonul cu bagaje, dupa ce ii stransese funia la gat, pana se sufoca, iar fortele lui ii scazusera. Revenindu-si, auzi suieratul ascutit al locomotivei si isi dadu seama unde se afla, deoarece calatorise mult cu judecatorul. Atunci se apara de barbat, muscandu-I mana pana ce isi pierdu cunostinta. Barbatul, acoperindu-si mana muscata, ii spuse paznicului de la bagaje ca dulaul va fi dus la seful lui, la Frisco, la un veterinar nebun, care-l poate vindeca.

In spatele unui salon din San Francisco, barbatul il vanduse pe Buck, barmanului, cu o suta cincizeci. Apoi, cei doi scoasera cainele din vagon, ii scoasera zgarda grea de arama de la gat, si il baga intr-o cusca ingusta, unde zacura furios toata noaptea, cu mandria grav ranita, si intrebandu-se ce vroiau oamenii aceea de la el.

Dimineata, patru oameni au luat cusca. Cainele repezindu-se la ei, acestia au inceput sa rada si sa-l zgandareasca cu betele, deoarece ii distrau. Pricepand acest lucru, se cuminti, si ii lasa sa urce cusca intr-un vagon. Apoi in alt vagon, intr-un camion, pe un vapor cu aburi si abia apoi intr-un vagon expres. Acolo, Buck, nu a primit ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 122 cuvinte
Nr caractere:
5 443 caractere
Marime:
11.83 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba si literatura romana
Tag-uri:
opera, personaje
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Chemarea Strabunilor - Varianta 2
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Jack London poate fi considerat prozatorul american cel mai tradus si, implicit cel mai cunoscut...
Ideea de a realiza o lucrare despre nunta traditionala din trecutul satului lapusean, cred ca...
Istoria dreptului romanesc studiaza evolutia dreptului pe teri?to?riul tarii noastre. Cum...
Legiuitorul permite oricarei persoane casatorite sa solicite desfacerea casatoriei, atunci cand...
TITLUL I. Elemente de teoria generala a dreptului Precizari prealabile privitoare la obiectul...
Sus!