Cehov Dramaturgia

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ivanov, un tinar de 35 de ani, este casatorit cu Anna Petrovna de 5 ani.

El s-a casatorit cu dinsa pentru ca parintii ei sunt bogati, dar cum ea era evreica, casatorindu-se cu dinsul, a renuntat la religie. Astfel parintii ei nu i-au dat nimic, relatia cu dinsii fiind rupta pentru totdeauna. Ea il iubea la nebunie pe Ivanov, dar el n-o iubea. Pe parcurs ea se imbolnaveste de ftizie. De dinsa va ingriji medicul Lvov, care este o persoana exagerat de cinstita cu toti, ceea ce va provoca repulsia celorlalte persoane fata de dinsul. Tot din aceasta cauza Lvov (se considera un om cinstit) se socoate dator sa faca dreptate si s-o apere pe Anna de Ivanov. Dupa parerea medicului, boala i se tragea din nepasarea si modul in care o trata Ivanov, el era cel ce-o omora. Lvov mai era de parerea ca Ivanov s-a casatorit cu Anna pentru mostenire, pentru bani, iar acum, stiind ca Anna tot nu va primi nici un ban, el o neglijeaza si vrea s-o distruga cit mai curind pentru a scapa de ea. Lvov spunea ca Anna are nevoie urgent de odihna in Crimeea, dar ea nu vroia sa plece fara Ivanov, insa el n-avea bani pentru amindoi si in afara de asta nu putea primi un concediu mai indelungat fiindca luase deja unul in anul respectiv.

Anna fiind bolnava n-avea voie sa iasa din casa dupa asfintitul soarelui. Ivanov insa se plictisea sa stea acasa, si pentru a mai omori din plictiseala pleca noptile de acasa, iar Anna raminea impreuna cu unchiul lui Ivanov Sabelski.

Drama se incepe cu ziua Sasei, o fata de 20 ani, fiica lui Lebedev. Seara Ivanov, ca de obicei, vroia sa plece la Lebedevi. Anna insa il implora sa ramina cu ea, dar el nu vroia. Astfel Ivanov se duce impreuna cu Sabelski la aniversare, iar Anna si Lvov raman acasa. Actul II incepe cu aniversarea din casa Lebedevi, unde musafirii si gazda vorbesc diverse banalitati si birfe pentru a-si omori timpul. Dupa citvai timp de la sosirea lui Ivanov, Sasa se retrage impreuna cu dinsul intr-un salonas, in timp ce ceilalti iesira in parc pentru a mai risipi ceva din monotonie. Ivanov ii vorbeste despre problemele sale, iar Sasa ii spune ca nenorocirea lui se datoreaza faptului ca este singur si are nevoie de un om pe care sa-l iubeasca, ca numai o dragoste puternica l-ar putea vindeca.

Ivanov ii spune ca ar putea suporta orice: tristetea, psihopatia, ruina materiala, pierderea sotiei, batrinetea prematura, singuratatea, dar nu poate suporta in ruptul capului batjocura fata de eu-l sau propriul. Sasa ii marturiseste iubirea ei, dupa care ei se saruta. Exact in acest moment a intrat Anna care vazindu-i, ramine incremenita. Intorcindu-se amindoi, o zaresc pe Anna. Actul III Actul al III-lea are loc in cabinetul lui Ivanov, unde Sabelski, Lebedev, Borkin si mai apoi Lvov il asteapta pe Ivanov. Din discutia lor se intelege faptul ca Anna, de ziua Sasei, a lesinat la Lebedevi. Dupa un anumit timp, apare si Ivanov. Lebedev discuta cu Ivanov intre patru ochi, si ii spune ca l-a trimis nevasta-sa ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
14 031 cuvinte
Nr caractere:
67 251 caractere
Marime:
53.96 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba si literatura romana
Tag-uri:
drama, critica, opere
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Cehov Dramaturgia
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
1) Literatura universala contemporana, fiind marcata de noile tendinte si orientari din domeniile...
Obiective Acest curs se adreseaza studentilor anului al IV-lea de studiu si abordeaza temele...
Teatrul si poezia sunt cele care i-au ajutat pe oameni sa traiasca si sa continuie."...
STRUCTURA / "FORMA" DRAMATICA Teoreticienii si criticii literaturii au renuntat in...
Asemenea majoritatii scriitorilor romani importanti din perioada interbelica, Camil Petrescu s-a...
Sus!