Previzualizare referat:

Extras din referat:

In primul capitol este vorba despre un baiat pe nume Jim, se intorcea de la casa parinteasca cu trenul. Acesta vede peisaje frumoase si tot atunci vede si o fata foarte frumoasa in fata lui.

Acesta ca sa faca impresie buna isi cauta tot felul de locuri, insa nu era bogat in seama de catre fata.

Jim continua sa se uite pe geam can fata incerca sa deschida geamul, deoarece ii era foarte cald fetei, iar baiatul (Jim) ii sare in ajutor. Noaptea a venit, iar acesta privea ganditor spre fata incercand sa o cuprinda in brate.

A doua zi dimineata cei doi barbati de langa Jim au coborat in Brasov, iar el cu fata cea frumoasa si-au continuat drumul. Au trecut de primul tunel, iar al-II-lea fata s-a ridicat sa inchida geamul simtind ca ea nu poate, Jim s-a ridicat si el, iar la intrarea in cel de al-II-lea tunel, acesta a prins-o in brate si a sarutat-o. Cand lumina a venit, fata era deja pe culoarul trenului si apoi a plecat.

Acesta a plecat cu carul la casa parinteasca si a ajuns in fata casei sale. Acesta a fost intampinat de Baba Chiva care i-a luat bagajul si la condul in camera lui.

Acesta i-a adus niste fructe, acesta vazand schimbarile din grada.

Baba s-a dus sa vorbeasca despre sosirea lui acasa, iar la un moment dat Jim incere a-si cauta lucrurile vechi.

A cotrobait prin camera si deschizand dulapul acesta a vazut cum toate hainele erau pline de molii, apoi un oracol care era intitulat, "Planeta de tanar" Jim citi putin din el si si-a dat seama ca de mult se aseamana cu povestea lui, cu acea fata dar si biletul primit de la Baba.

Apoi a intrat mama acestuia care era tare bucuroasa, dar vazand ca nu o baga in seama aceasta l-a intrebat daca a venit si i-a zis ca a fost curat printre carti. Infuriindu-se Jim a inceput sa zbiere la mama sa si sa ii are de toate lucrurile murdare si foarte vechi.

Usa s-a deschis si au intrat 3 femei si l-au sarutat pe Jim pe obraz, acestea fiind matusile lui.

Capitolul 3: Masa celor zece In acest capitol ne este relatat ca Jim a intrat intr-o camera mare fiindu-i foame, iar acolo era o masa cu 10 tacamuri.

Surprins ca nimeni nu era acolo la masa, s-a luat in vorba cu Tanti Agespina.

Tanarul Jim i-a chemat si pe cei din casa la masa pt a nu manca singur, toti s-au asezat la masa si au mancat o zeama, iar mancand tanarul si-a adus aminte de matusa lui cea bolnava si i-a intrebat pe toti cei aflati la masa daca matusa lui a mancat.

Mai apoi a intrat si Domnul Popescu, care parea turmentat (beat). Acesta intrand in incapere a si cerut de mancare, iar in cele din urma a primit friptura si 2 cepe.

Satui de aceste situatii Jim si Silivestru au plecat in camerele lor.

Capitolul 4: Lola, Dora si Medy Trezindu-se de dimineata, Jim s-a spalat in camera lui, a mancat si apoi a plecat cu masina lui in oras. Ajuns in dreptul unei cabine telefonice, acesta o suna pe cea mai buna prietena a lui.

Dora il invita la Lola acasa la ora 16: 00 unde va venii si Medy cu o alta prietena.

Acestia s-au distrat foarte bine ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cartea Nuntii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 576 cuvinte
Nr caractere:
11 702 caractere
Marime:
14.89KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
literatura, opera
Predat:
la liceu
Sus!