Cunoasterea Unei Limbi Straine

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cunoasterea unei limbi straine este importanta pt a te descurca in viata deoarece limba este cel mai important mijloc de comunicare si de intelegere cu semenii tai.

La connaissance d une langue etrangere est importante pour se debrouiller dans la vie, car la langue represente le plus important moyen de communication et de comprehension avec les autres.

Tinerii absolventi termina o facultate cu o buna cunoastere a limbilor de circulatie internationala, dar, daca nu exista interes personal pentru mai mult, doar studiile din scoala nu sunt suficiente.

Les nouveaux licencies finissent une faculte ayant une bonne connaissance de certaines langues de circulation internationale, mais les etudes faites pendant la faculte ne sont pas suffisantes si l on n est pas interesse a mener des etudes sur son propre compte.

Sentimentul de competenta lingvistica este destul de crescut deoarece cerintele sistemului sunt reduse.

Le sentiment de competences linguistiques est assez accentue, parce que les demandes du systeme en sont reduites.

In afara de facultatea de profil (Facultatea de Limbi Straine) si de unele facultati care tin cursurile in engleza sau franceza, in fapt, nivelul de limba straina este scazut in raport cu cerintele angajatorilor.

Hormis la faculte de profil (la Faculte des Langues Etrangeres) et certaines facultes dont les cours se tiennent en anglais ou francais, le niveau des langues etrangeres est faible par rapport aux exigences des employeurs.

Candidatul nici nu realizeaza adesea cat de slab se prezinta in fata unui vorbitor nativ deoarece, reperele pe care le foloseste in autoevaluare sunt prea lejere.

Un candidat ne se rend souvent pas compte de son faible niveau de connaissances par rapport a un parleur natif, parce que les reperes qu il utilize dans son autoevaluation sont trop legers.

Notele mari si foarte mari obtinute la limba straina in facultate creeaza un sentiment de confort, dar induc in eroare. Les notes grandes ou tres grandes obtenues aux langues etrangeres pendant la faculte creent un sentiment de confort, mais induisent le candidat en erreur.

Efortul de perfectionare intr-o limba straina trebuie sa fie zilnic, mai ales pentru cei care aspira la posturi in companii straine.

L effort de prefectionnement dans une langue etrangere doit etre fait chaque jour, surtout par ceux qui visent occupier un poste dans une compagnie etrangere.

A acorda o ora sau cel putin o jumatate de ora zilnic, este dificil, deoarece deja timpul liber este mai scurt decat se doreste, iar oboseala dupa o zi de munca diminueaza performanta de invatare in timpul ramas. Accorder une heure ou au moins une demi heure tous les jours a l etude est difficile, car deja le temps libre est plus court que l on souhaite et la fatigue accumulee apres un jour de travail diminue la performance d apprentissage pendant le temps restant.

Orice oportunitate de exercitiu trebuie folosita, incepand cu renuntarea la titrare pentru ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
833 cuvinte
Nr caractere:
4 376 caractere
Marime:
10.64 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba franceza
Tag-uri:
limba, cunoastere
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Cunoasterea Unei Limbi Straine
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Dificultatile existente in prezent in tara noastra, in aceasta perioada de tranzitie de la...
Pentru a intelege mai bine modul de raspuns al limbii romane la diversele influente putem apela...
Introducere O limba reprezinta un sistem abstract, complex, de comunicare verbala intre oameni....
I. RAPORTURILE (RELATIILE) SINTACTICE 1. DEFINITIE. CARACTERISTICI Relatia sintactica...
Cuvant Inainte In conditiile civilizatiei actuale, cand comunicarea larga intre oameni si popoare...
Sus!