Metode Interactive de Evaluare a Limbii Engleze

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Din punct de vedere etimologic, termenul "metoda" provine din limba greaca ("metha" = "spre"; "odos" = "cale") si desemneaza o cale eficienta de urmat pentru atingerea anumitor scopuri.

Prin "metoda de invatamant" se intelege, asadar, o modalitate comuna de actiune a cadrului didactic si a elevilor acestuia, in vederea realizarii obiectivelor pedagogice. Cu alte cuvinte, metoda reprezinta ,,un mod de a proceda care tinde sa plaseze elevul intr-o situatie de invatare, mai mult sau mai putin dirijata"

Sub raportul structurarii, metoda este un ansamblu organizat de operatii, de procedee. In anumite situatii, o metoda poate deveni procedeu in cadrul altei metode (ex. problematizarea poate fi inclusa intr-o demonstratie).

Metodologia didactica desemneaza sistemul metodelor utilizate in procesul de invatamant precum si teoria care sta la baza acestuia. Sunt luate in considerare: natura, functiile, clasificarea metodelor de invatamant, precum si caracterizarea, descrierea lor, cu precizarea cerintelor de utilizare.

Metodele de invatamant sunt un element de baza al strategiilor didactice, in stransa relatie cu mijloacele de invatamant si cu modalitatile de grupare a elevilor. De aceea, optiunea pentru o anumita strategie didactica conditioneaza utilizarea unor metode de invatamant specifice.

Totodata, metodele de invatamant fac parte din conditiile externe ale invatarii, care determina eficienta acesteia. De aici decurge importanta alegerii judicioase a metodelor corespunzatoare fiecarei activitati didactice.

Metodele de consolidare fac parte din categoria, care se ghideaza dupa functia didactica prioritara pe care o indeplinesc: metodele care au drept scop formarea priceperilor si deprinderilor: exercitiul, lucrarile practice ...

Se poate remarca faptul ca, metodele de consolidare sunt utilizate in general, dupa predarea unei lectii noi, si pot fi urmate de metode de evaluare.

Intre metodele de consolidare, care pot fi aplicate in cadrul unei ore de Limba Engleza, pot fi amintite urmatoarele: - Conversatia euristica, in care intrebarile sunt de tip productiv, solicitand cu prioritate gandirea in prelucrarea si sistematizarea datelor cunoscute in vederea unor comparari, interpretari sau exprimari de opinii personale. Se ajunge astfel la cunostinte noi, ,,descoperite" de elevi prin efort personal;

- Conversatia de consolidare, prin care se urmareste repetarea si sistematizarea cunostintelor.

- Exercitiul, care se refera la executarea constienta, sistematica si repetata a unei actiuni. In principal, prin aceasta metoda se urmareste invatarea unor deprinderi, dar mai pot fi atinse si alte obiective, cum ar fi consolidarea cunostintelor sau stimularea unor capacitati sau aptitudini.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metode Interactive de Evaluare a Limbii Engleze.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
3/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
938 cuvinte
Nr caractere:
5 053 caractere
Marime:
11.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba Engleză
Tag-uri:
Evaluare, engleza
Predat:
la gimnaziu
Profesorului:
Iordache Delia
Sus!