Rezultatele Holocaustului Evreii Supravietuitori Si Infiintarea Israelului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La sfarsitul razboiului milioane de evrei, slavi, tigani, homosexuali, martori ai lui Jehova si alte categorii considerate tinte ale nazistilor murisera in Holocaust. Numarul evreilor morti depasea 5 milioane: circa 3 milioane in lagare, 1, 4 milioane in executii prin impuscare si peste 600. 000 in ghetouri. Unele estimari depasesc chiar suma de 6 milioane de oameni.

Inaintea si in timpul razboiului era un lucru des intalnit ca oamenii sa treaca in Elvetia, alungati de persecutiile nazistilor, pentru a-si depune valorile pe care le aveau in conturi elvetiene. Practicile bancare permisive si legile stricte cu privire la secretul bancar favorizau ascunderea averilor din calea nazistilor. Bancile elvetiene permiteau oamenilor sa deschida conturi si sa depuna valori in conturi identificabile numai printr-un numar sau infiintate sub nume false, pe numele unor corporatii, sau pentru terti. In timp ce aceste reguli faceau mai usoara ascunderea bunurilor inainte si dupa izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial, recuperarea lor dupa aceea devenea aproape imposibila. Deoarece multe dintre aceste conturi nu aveau informatii esentiale, cum ar fi chiar numele adevarat al posesorului bunurilor, devenea foarte dificila revendicarea lor de catre victimele Holocaustului sau de catre mostenitorii acestora dupa terminarea razboiului. Legile cu privire la secretul bancar au facut si ele ca orice incercare de recuperare a bunurilor pierdute sa fie aproape inutila. Evreilor care traiau in tarile comuniste de dupa razboi le-a fost si mai greu sa-si revendice valorile din cauza restrictiilor de calatorie la care acestia erau supusi.

Un rezultat neprevazut al luptei antisemite din Europa a fost infiintarea unui stat evreu. Holocaustul a adancit dorinta supravietuitorilor si a zionistilor (nationalistii evrei) de a stabili Palestina ca stat capabil sa apere toti evreii ramasi in lume. S-au exercitat presiuni asupra Aliatilor pentru a se infiinta aici un refugiu permanent pentru evreii supravietuitori.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
482 cuvinte
Nr caractere:
2 581 caractere
Marime:
101.42 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Rezultatele Holocaustului Evreii Supravietuitori Si Infiintarea Israelului
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
1. INTRODUCERE Holocaust are etimologie greaca: din "holo" (intreg) si...
Holocaustul ( holo-intreg ; caustos-ars,gr.) reprezenta initial un ritual religios prin care o...
Holocaustul ( holo-intreg ; caustos-ars,gr.) reprezenta initial un ritual religios prin care o...
Timp de secole, crestinii din Europa au avut o atitudine discriminatorie fata de evrei. Pentru...
Politica regimului antonescian fata de evreii din Romania si din teritoriul ocupat in Ucraina -...
Sus!