Politica Externă A Franței De La Întemeiere Pâna În Zilele Noastre

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Marea revolutie din 1789 si situatia Frantei in lume pe timpul revolutiei.

Consulatul lui Napoleon, primul imperiu si politica externa a lui Napoleon. Infringerea lui Napoleon, restaurarea Bourbonilor.

Politica lui Ludovic al XVIII-lea si a lui Carl al X-lea. Politica lui Napoleon al III-lea. Al doilea imperiu in Franta.

Politica Republicii a III-a. Introducere Dupa intemeierea statului francez a inceput perioada faramitarii feudale, infruntarea careia a inceput in secolul al XIII-lea, iar intregirea aproape totala a statului s-a produs dupa Razboiul de 100 de ani (1337-1453). Dupa acest razboi politica externa a Frantei a primei jumatati ai secolului al XIV-lea era legata de dorinta de a supune Italia, perioada numita Razboaiele Italiene. Dar cucerirea Italiei nu i-a reusit din cauza imperatorului Carol al V-lea. Pe timpul carmuirii lui Ghenrih al IV-lea se consolida absolutismul. Dar consolidarea definitiva a absolutismului fracez era infaptuita pe timpul lui Risilie. In anul 1630 Franta a intrat in razboiul de 30 de ani, insa Franta nu era pregatita de razboi din ce cauza razboiul a adus multe cheltuieli Frantei. Risilie a murit si a lasat razboiul de 30 de ani neterminat.

Apoi Franta a dus razboaie coloniale, anexand NewFaundledul, Canada, un teritoriu din Acagua, insula Guadelupa, insula Martinia si alte insule din Antilele mici, insula Madagascar, multe teritorii din America de Nord si India.

Dupa Risilie Franta a fost condusa de cardinalul Mazarini, care pe timpul conducerii sale s-a intampinat cu o criza a sistemului feudal absolutist numita Fronda. Mazarini a incheiat pacea de la Pirinei cu Spania. Pe timpul carmuirii lui Ludovic al XIV-lea politica externa a Frantei devine agresiva, jertvele careia au fost Germania de Vest, Niderlandele Spaniole. Franta in a doua jumatate a secolului al XVII-lea avea rolul de hegemon in Europa de Vest.

In acest timp Franta a dus multe razboaie cu scopul acapararii Spaniei, care au adus Frantei foarte multe cheltuieli. Dupa Ludovic al XIV-lea la putere vine Ludovic al XV-lea, care a pierdut fiecare razboi in care se implica si care a dus tara la istovire totala. Din aceasta cauza a izbucnit Marea Revolutie Franceza din 1789 pe parcursul careia s-au format 2 coalitii antifranceze, armatele carora erau respinse de francezi. Pe parcursul acestei revolutii puterea a trecut in miinile Iacobinilor, apoi a Thermidorianilor si in rezultat dupa lovitura de stat de la 18 brumar la putere vine Napoleon Bonapart. Stabilind dictatura militara Napoleon a proclamat Franta Imperiu si a dus foarte multe razboaie, formand imprejurul Frantei un sir de state carmuite de rudele imperatorului si dependente de Franta.

Dar dupa infrangerea de la Borodino in Rusia, Napoleon a format o armata noua fara experienta, care nu a putut rezista la atacurile tarilor coalite impotriva lui Napoleon. Infrant el era dus pe insula Elba. Dar dupa putin timp el s-a intors in Franta si a domnit numai 100 de zile. Dupa ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politica Externa A Frantei De La Intemeiere Pana In Zilele Noastre
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
32 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
15 790 cuvinte
Nr caractere:
76 798 caractere
Marime:
65.84KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Predat:
la gimnaziu
Sus!